Teātra klubs «Hamlets» sāks koncertu sēriju «Hamlets - klasika»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 8.novembrī, plkst.19 ar «Trio NYX» uzstāšanos Rīgas teātra klubs «Hamlets» sāks koncertu sēriju «Hamlets - klasika», informē izklaides vietas pārstāve Aija Rudzīte. Koncertu sērijas pasākumi teātra klubā notiks reizi nedēļā. Koncertos muzicēs gan izcili, pieredzes bagāti mākslinieki, gan jauni, bet ar lielu talanta potenciālu apveltīti mūziķi.

«Vēloties padarīt Rīgas centra mūzikas dzīvi daudzveidīgāku un bagātāku, Hamleta muzikālo vakaru rīkotāji vēlas ienest jaunu skanējumu Rīgas pilsētas koncertu piedāvājumā. Pavasara un vasaras sezonā koncerti «Hamlets - klasika» notiks Jāņa sētā, tādējādi sniedzot iespēju rīdziniekiem un Rīgas viesiem bez roka, popa un šlāgermūzikas pilsētas centrā dzirdēt arī klasisko mūziku,» stāsta Rudzīte.

Koncertu sēriju «Hamlets - klasika» atklās «Trio NYX», kurā apvienojušās pieredzējušas kamermūziķes - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solistes vijolniece Tatjana Ostrovska, flautiste Anete Toča un pianiste Ieva Sarja. Koncertprogrammā skanēs franču un itāļu komponistu kino mūzika.

«Trio NYX»

Kamermūzikas apvienība «Trio NYX» izveidojusies 2012.gada pavasarī. Trio mūziķes ir saņēmušas lielisku mūzikas izglītību, izglītojoties Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā. Vijolniece Ostrovska maģistra grādu ieguvusi Londonā, Gildholas Mūzikas un drāmas skolā. Vēl tik nesenā «Trio NYX» pastāvēšanas vēsturē jau ierakstīts pietiekami daudz koncertu Latvijas pilsētās, un šomēnes «Trio NYX» dosies uz Londonu, kur spēlēs Vestminsteras katedrāles zālē. «Trio NYX» savā repertuārā meklē un atklāj jaunas mūzikas lappuses, jaunas partitūras, kurās tik harmoniski atklājas trīs mūzikas instrumentu - flautas, vijoles un klavieru - skanējuma krāsas.

Teātra klubs «Hamlets»
Teātra klubs «Hamlets» Foto: Publicitātes foto

Toties 15.novembrī ar programmu «No klasikas līdz popmūzikai» «Hamletā» viesosies pūtēju kvintets «The Sparkling 5», 22.novembrī teātra klubā spēlēs «Kremerata Baltica» orķestra solists Andrejs Puškarevs, 29.novembrī koncertuzvedumu «Ja varētu dzīvot dzīvi vēlreiz» piedāvās aktieris Rolands Zagorskis un pianiste Ludmila Trifonova, 7.decembrī «Hamletā» būs klausāms «Khachaturian trio» no Armēnijas, bet 13.decembrī latviešu un krievu komponistu dziesmas un romances izpildīs pianiste Ērika Apeine un baritons Kalvis Kalniņš.

Biļetes uz koncertu sērijas «Hamlets - klasika» koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs, interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv», kā arī pirms koncerta teātra klubā «Hamlets».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu