Prezentē Aizaksona sarakstīto biogrāfiju «Stīvs Džobss» (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Ir grāmatas, kurām pasaules slava iet pa priekšu! Tāda ir arī Stīva Džobsa biogrāfija, kuru sarakstījis ievērojamais biogrāfiju rakstnieks un žurnālists Valters Aizaksons. Latviešu valodā grāmatu izdod «Apgāds Zvaigzne ABC», un novembra sākumā tā būs jau pārdošanā.

Pasūtījums pirms aiziešanas... Darbs divu gadu garumā!

Saprotot, ka viņam laika vairs nav atlicis daudz, Stīvs Džobss vērsās pie Valtera Aizaksona ar ierosinājumu uzrakstīt viņa biogrāfiju, turklāt pretēji saviem biznesa un dzīves principiem deva absolūtu brīvību grāmatas tapšanas procesā. Lai to sarakstītu, Valters Aizaksons divu gadu garumā aktīvi intervēja Džobsu, viņa ģimenes locekļus, kolēģus, konkurentus, draugus un pat bijušās draudzenes. Džobss vēlējās, lai viņa dzīves biogrāfija netiktu izskaistināta, un patiesības vārdā ļāva atklāt arī sava rakstura skarbās puses. Rezultātā tapa radošā uzņēmēja galvu reibinošā dzīvesstāsta atspoguļojums, kas, tāpat kā pats Džobss, jau ir savaldzinājis pasauli un kļuvis par absolūtu bestselleru visur, kur ticis izdots. Šī biogrāfija ir atklātības paraugstunda, no kuras uzzinām, kā veidojās Džobsa sarežģītā un pretrunīgā personība un kā viņa nemitīgā tiekšanās pēc perfekcijas un velnišķīgā griba panāca revolūciju septiņās ietekmīgās biznesa sfērās: personālo datoru, animācijas filmu, mūzikas, telefonu, planšetdatoru un digitālās izdevējdarbības jomās.

Tā ir izcila grāmata par izcilu cilvēku

To var lasīt kā aizraujošu romānu, kas ierauj emociju un tehnoloģiju virpulī. Šī grāmata ir par Stīva Džobsa dzīvi, kuru viņš izdzīvoja par visiem 110%, par adopcijas atstāto nastu (vai varbūt virzītājspēku dzīvē?), Indijas iespaidiem, budisma ietekmi un vadības stilu, kurā ģenialitāte robežojas ar tirānismu un sarežģītām personiskajām attiecībām. Uzmanīgam lasītājam Stīva Džobsa biogrāfija dāvās iedvesmojošu emocionālu un informatīvu bagātību.

Džobsa biogrāfija ir aizraujoša lasāmviela arī tiem, kurus interesē bizness

Tā ir grāmata, kas lasītāju iepazīstina ar daudzinātā amerikāņu sapņa aizkulisēm – kā izveidot biznesu vecāku garāžā un padarīt to par miljoniem vērtu kompāniju. Apple ir leģendārs piemērs uzņēmējiem visā pasaulē, kā vienkārša kompānija piesaistīja investorus, sāka kotēt akcijas Nasdaq biržā, kur to vērtības pieaugums 32 gadu laikā padarīja Apple par šodien visvērtīgāko uzņēmumu pasaulē; saskaņā ar Nasdaq biržas datiem

Apple vērtība ir 620 miljardi dolāru, apmēram 20 reizes lielāka nekā visas Latvijas gada iekšzemes kopprodukts.

Kā uzņēmums, kurš ir izgājis visu attīstības ciklu, Apple ir noderīgs izpētes objekts gan jaunam uzņēmējam, kas plāno sākt biznesu, gan vadītājam, kuru nodarbina jautājumi par stratēģiju un konkurētspēju.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu