Bonda pirmizrāde, Bildes, cirks uz ledus u.c. TVNET ceļvedī (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai gan Latvijas galvaspilsētā gaisā virmo ziema un kāds jau sagatavojis slēpes un sniega dēli kalnam, vēl šis tas ir darāms pirms ļaušanās ziemas priekiem. Kino gardēžiem - Džeimsa Bonda jaunā filma, mūzikas mīļiem - turpinās festivāls «Bildes», taču šīs nedēļas nogalē visdaudzveidīgākais ir tieši teātra izrāžu repertuārs. Izvēlies, ko vēlies!

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

2.novembrī Rīgā viesosies Maskavas Nikuļina cirks, lai «Arēnā Rīga» priecētu skatītājus ar krāšņu ledus cirka izrādi. Jurija Ņikuļina vārdā nosauktais cirks uz ledus ir jaunu, talantīgu augstas klases profesionāļu trupa, kas, balstoties labākajās Krievijas cirka tradīcijās, turpina priecēt skatītājus ar šo brīnišķīgo mākslas veidu. Maskavas cirks uz ledus augstu novērtēts visā pasaulē un ir atzīts par vienu no vizuāli krāšņākajām šāda veida izklaidēm. Cirka trupas sastāvs ir visai raibs, jo tajā darbojas gan daiļslidošanas sporta meistari un olimpiskie čempioni, gan cirka skolu absolventi un senu cirka dinastiju pēcteči. Maskavas cirks uz ledus bieži dodas turnejās un līdz šim ar savām izrādēm jau viesojies ASV, Itālijā, Vācijā, Izraēlā, Kanādā, Nīderlandē, Ķīnā, Japānā un vēl daudzās citās valstīs.

Foto: publicitātes

Laikmetīgā džeza dejas izrādē «Mēs esam ceļotāji» piedalīsies 13 dejotāji, un to paspilgtinās speciāli veidotas video projekcijas. Līgas Libertes dejas teātra trupa ir veidota no spēcīgākajiem džeza deju studijas «Body and Soul» dalībniekiem. Izrādes laikā savas kompozīcijas izpildīs jaunā komponiste un dziedātāja Marta Ritova, kuras smeldzīgā mūzika īpaši papildina izrādes filozofisko un emocionālo noskaņu. Dejas izrādes «Mēs esam ceļotāji» pirmizrāde ir paredzēta Dailes teātra Mazajā zālē 4. novembrī plkst. 15:00 un 18:00. Izrādi būs iespējams novērtēt arī Ādažu Kultūras centrā 10. novembrī plkst. 18:00.

Foto: publicitātes

No 2. līdz 4. novembrim Ķīpsalā 8. reizi notiks vērienīgākais skaistumkopšanas projekts Baltijā un Skandināvijā – izstāde «Baltic Beauty 2012». Apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunākajiem kosmētikas produktiem un aktuālākajām skaistumkopšanas tendencēm, saņemt profesionāļu konsultācijas, kā arī vērot aizraujošus frizieru, kosmetologu, grima mākslinieku un nagu skaistumkopšanas speciālistu paraugdemonstrējumus un konkursus, iedvesmoties un baudīt skaistuma svētkus. Abās zālēs – «Matu skaistuma pasaule» un «Sejas un ķermeņa skaistuma pasaule» – notiks produktu un pakalpojumu prezentācijas un semināri, kur iepazīstinās ar jaunumiem kosmētikā, manikīra veidošanā, sejas un ķermeņa kopšanas procedūrās, galvas ādas un matu diagnostikā, depilācijā, permanentā grima izveidē. Viens no izstādes akcentiem šogad ir ekoloģiskā kosmētika.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Gandrīz teātrī «Artelis» 2.novembrī kopīgu koncertu sniegs divi Ziemeļamerikas neatkarīgās mūzikas kolektīvi - «Mamiffer» no Sietlas ASV un «Menace Ruine» no Monreālas Kanādā, informē koncerta rīkotāji «SKYR». Uzstāšanās klubā sāksies plkst.20. Grupa «Mamiffer» Rīgā viesosies otro reizi. Pirms trim gadiem tā iesildīja vienu no pēdējiem amerikāņu kulta grupas «ISIS» koncertiem, kas notika Spīķeru koncertzālē. Toreiz koncertu iesāka trio, kurā daudziem par pārsteigumu atturīgas, bet reizē daudzslāņainas un niansēm bagātas ģitāru partijas sniedza grupas «ISIS» un nupat par darbības izbeigšanu paziņojušās mūzikas izdevniecības «Hydra Head Records» garīgais līderis Ārons Tērners.

Foto: publicitātes

Šī uzstāšanās notiks 3. novembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā ««Bilžu» Veterānu koncertā», informē festivāla rīkotāji «Bilžu Birojs». Lolita Vambute ir viena no ievērojamākajām pagājušā gadsimta otrās puses latviešu populārās un džeza jeb t.s. vieglās estrādes mūzikas dziedātājām un komponistēm. Tā kā 1983. gadā par L. Vambutes mājvietu kļava Vācijas pilsēta Zolingena, dzimtenē viņas daiļrade ir nedaudz piemirsta. Pēdējo desmit gadu laikā viņa regulāri viesojas Latvijā, ik pa laikam uzstājoties kopā ar Siguldas bigbendu un citiem kolektīviem. «BILDĒS» L. Vambute uzstāsies pirmoreiz, un, lai arī mēģinājumā māksliniece izklausās pārliecinoši, koncertu viņa gaida ar satraukumu: «Festivālā man ar klausītājiem gribētos izjust tikšanās prieku, jo es izpildīšu savas senās dziesmas – mani interesē, vai viņi tās atcerēsies un sajutīs šo retro noskaņu.» L. Vambute arī atzinīgi vērtē apvienību «Vintāža», kas, viņasprāt, muzikāli ļoti veiksmīgi un profesionāli restaurē tā laika mūziku. «Es apbrīnoju, ar kādu atbildības sajūtu un interesi viņi strādā. Var redzēt, ka jaunieši ļoti labi izjūt šo mūzikas stilu, tādēļ šķiet, ka esam uz viena viļņa un rezultāts būs veiksmīgs.»

Foto: publicitātes

Arī šogad mūzikas un mākslas festivālā «BILDES» ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot jautru, sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu koncertu bērniem. Tajā būs iespēja klausīties un dziedāt līdzi gan Latvijā pazīstamāko bērnu popgrupu un izpildītāju jaunākajām dziesmām, gan jau zināmām melodijām. Šis koncerts skanēs 3. novembrī plkst. 13.00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotāji «BILŽU BIROJS».

IZRĀDES

Foto: publicitātes

3., 4. un 5. novembrī Latvijas Jaunā teātra institūts piedāvā sadarbībā ar Vīnes producentu apvienību brut Wien veidotu laikmetīgās skatuves mākslas programmu. Visas trīs izrādes, kuras izraudzītas no vairākiem desmitiem brut Wien producēto darbu, ir īpašas tādēļ, ka to veidotāji ar skatītāju runā tieši un personiski, neslēpjoties aiz dekorācijām vai citu izdomātiem tēliem. Visu formas un noskaņas ziņā tik atšķirīgo darbu pamatā ir mākslinieku personīgais dzīvesstāsts, un visos viņi mūsu priekšā nostājas kaili – tiešā un pārnestā nozīmē. Programmu atklās izrāde «Made in Russia» Dailes teātra mazajā zālē 3. novembrī plkst. 18:00. Turpinājumā 3. un 4. novembrī plkst. 20:00 Ģertrūdes ielas teātrī tiks piedāvāta amerikāņu neatkarīgā mākslinieka Zaharija Oberzana izrāde «Tavs brālis. Atceries?». Programmu noslēgs horeogrāfes Dorisas Ūlihas izrāde «Vairāk nekā vajadzīgs» 5. novembrī plkst. 20:00 Ģertrūdes ielas teātrī.

Leļļu teātrī pirmo reizi izrāde «Divas Lotiņas»

Latvijas Leļļu teātrī 3.novembrī pirmizrādi pirmo reizi piedzīvos izrāde «Divas Lotiņas», kas tapusi pēc daudzu paaudžu lasītāju iemīļotās vācu rakstnieka Ēriha Kestnera grāmatas «Divas Lotiņas». Tā būs Mazās zāles izrāde, kurā spēlēs Dana Lāce, Santa Didžus un Valdis Vanags. «Divas Lotiņas» ir stāsts ar laimīgām beigām. Iestudējuma vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, savukārt oriģinālmūziku sacerējis Goran Gora.

Foto: publicitātes

Mazākajiem teātra skatītājiem no 3.novembra Leļļu teātra Lielajā zālē būs skatāma izrāde «Brīnumpērlīte». Ar krievu trupas aktieriem pirmizrāde notiks plkst. 11, bet latviešu trupa skatītājus uz izrādi Lielajā zālē pulcēs plkst. 14. Bulgāru izcelsmes spāņu režisors Plamens Dipčikovs izrādi «Brīnumpērlīte» veidojis kā krāšņu, interesantu un saviļņojošu stāstu, kas mazajos skatītājos mēģinās atraisīt izdomu pasauli par to, kas notiek zemūdens pasaulē. Izrāde «Brīnumpērlīte» top pēc populārā bulgāru dramaturga Valērija Petrova lugas «Puk». Kā žurnālistiem klāstīja režisors, izrāde būs sirsnīgs stāsts par sirds skaidrību, gara spēku un labsirdību.

Foto: publicitātes

MELI. Kāda dzimumakta un pasaules civilizācijas vēsture vienā cēlienā. Tā būs filozofiska izrāde par trīs jauniem cilvēkiem, kas nokļuvuši mīlas trīsstūrī: neviens no personāžiem patiesībā nezina, kuru mīl, ar kuru vēlas dzīvot kopā un kāpēc. Tā nav izrāde par seksu, bet filozofisks stāsts ar erotisku piesitienu.

Pirmizrāde «Meli»: 3.novembris plkst. 17:00

Foto: publicitātes

Dailes teātrī režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējumā top Fransisa Vebēra franču komēdija «Ļaujiet izšaut!», kas pirmizrādi piedzīvos 3.novembrī. Jauniestudējumā ar Nikolaja lomu Dailes teātrī aktiera ampluā debitēs Jurijs Djakonovs, Fransuā atveidos Valdis Liepiņš, bet pārējās lomās iejutīsies aktieri Dainis Gaidelis, Gints Andžāns, Aija Dzērve un Juris Kalniņš. Šajā iestudējumā režisors sadarbojas ar scenogrāfu Kristianu Brekti, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, horeogrāfi Ingu Krasovsku un gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu. Izrāde sākas ar to, ka viesnīcas istabā liktenis saved kopā pilnīgi atšķirīgus cilvēkus. Nikolajs ir īsts profesionālis, sava aroda meistars, kurš savu darbu paveic tīri un ātri. Viņš, protams, strādā mafijas labā. Savukārt Fransuā ir hronisks neveiksminieks, kuru pametusi sieva. Viņš ir killers un potenciāls pašnāvnieks, cinisks noziedznieks un pasaules čempions čīkstēšanā.

TV

Starptautiskajā ekstrasensu cīņā ragana no Latvijas - Jeļena

3.novembrī Pirmajā Baltijas kanālā (PBK) būs skatāma starptautisko ekstrasensu cīņu jaunās sezonas pirmizrāde. Šova «Ekstrasensu cīņa. Kontinentu kari - 3» dalībnieku vidū ir spēcīgākie gaišreģi un burvji no visas pasaules: ASV, Skotijas, Gabonas, Moldovas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas un Baltijas valstīm. Starp viņiem arī ragana no Latvijas Jeļena Zahvajeva, ekstrasense no Igaunijas Ilona Kaldre un dziednieks no Lietuvas Edvards Balika. Par vietu lielajā šovā cīnīsies mūsu novadniece Jeļena Zahvajeva, kura pati sevi sauc par «Hiacintes raganu». Savas spējas Jeļena mantoja trīs gadu vecumā no vecvecmammas - raganas, kura, kā vēsta ģimenes leģenda, varēja pārvērsties par kaķi. Senās maģijas noslēpumus Jeļena apguva 23 gadu vecumā no burvja Afganistānas misijas laikā. Vai talants un īpašās spējas palīdzēs viņai tikt galā ar visiem atlases kārtas pārbaudījumiem un tikt fināla dalībnieku vidū - to skatītāji uzzinās jaunā šova pirmajā raidījumā.

TV3

Karstā čiksa

piektdien, 2. novembrī, 21:30/sestdien, 3. novembrī, 14:35

Džesika Spensere ir populārākā meitene visā vidusskolā. Taču reiz pienāk liktenīgs rīts, kad viņa pamostas nevis kā visiekārojamākā meiča, bet gan kā trīsdesmit gadu vecs vīrietis. Nu viņai ir jānoskaidro, ko nozīmē skūt bārdu katru rītu, kā arī tas, kam viņai jāpateicas par šo «fantastisko» pārvērtību. Turklāt Džesikai, esot stiprā dzimuma ādā, nākas pamosties arī no popularitātes un atzinības sapņa — izrādās, tik lieliska viņa nemaz nav bijusi.

Pamestais

sestdien, 3. novembrī, 21:05

Čaks Nolands ir darbaholiķis, kura dzīve ir stingri saplānota. Taču reiz notiek prātam neaptveramais - lidmašīna, ar kuru lido Čaks, avarē un iekrīt okeānā. Tomēr Čakam brīnumainā kārtā izdodas aizpeldēt līdz kādai salai. Viņš ir vienīgais izdzīvojušais. Vientuļā, paradīzei līdzīgā sala viņam šķiet kā īsta elle. Vai mūsdienu cilvēks, kas pieradis pie civilizācijas labumiem, spēs izdzīvot mežonīgajā dabā? Par Čaka Nolanda lomu aktieris Toms Henks ieguva «Zelta globusu», kā arī tika nominēts «Oskara» balvai.

Foto: publicitātes

svētdien, 4. novembrī, 21:00

Kā izglābt cilvēci, ja reāls cilvēks esi tikai tu pats? Ir 2057. gads un cilvēki gandrīz vai pilnībā ir pārtraukuši kontaktēties savā starpā - visas funkcijas ir uzveltas uz robotu pleciem. Viņi ir jaunāki, spēcīgāki un pat labāk izskatās par saviem dubultniekiem - cilvēkiem. Šajā tehnoloģiskajā sabiedrībā uzrodas terorists, kurš metodiski iznīcina ideālos robotus, un policistam Hārvijam Grīram ir jāatrod slepkava, lai noskaidrotu tā mērķi.

LTV

Baraks Obama. Lielās cerības / Barack Obama - Great Expectations

Dokumentāla filma, 1. un 2. sērija

Svētdien, 4. novembrī, 21:40

ASV prezidenta Baraka Obamas prezidentūras pirmais termiņš. Kā lielvalsts galva ticis galā ar sev uzticētajiem uzdevumiem? Kas notiek, kad sagatavotas runas un vērienīgas ieceres saduras ar skarbo realitāti – ekonomisko lejupslīdi un neatlaidīgiem spēkiem politiskajā opozīcijā? Filma piedāvā intervijas ar Baraka Obamas padomniekiem, politologiem, analītiķiem un žurnālistiem, un, demonstrējot ekskluzīvus dokumentālus materiālus, ieved skatītājus politisko cīņu aizkulisēs. Tā ir iespēja izstaigāt Baltā nama gaiteņus kopā ar ASV Prezidentu un redzēt viņu pieņemot grūtus lēmumus un izcīnot sarežģītas cīņas.

ŠOVI

«Saimnieks meklē sievu» - 2. novembrī 20:20 TV3

«Dziedošās ģimenes» - 4.novembrī 21:05 LNT

KINO

Foto: publicitātes

2.novembrī plkst. 18.30 «Kinoskola» sadarbībā ar ASV vēstniecību rīko teātra un kino vēsturnieka, dramaturga Ričarda Frānsa lekciju «Orsons Velss: brīnumbērns, kurš satricināja Ameriku» un filmas «Pilsonis Keins» skati. Šī filma tiek uzskatīta par vienu no visu laiku labākajām filmām. Tās veidotājam Orsonam Velsam filmas tapšanas laikā bija tikai 24 gadi. «Pilsonis Keins» neskaitāmas reizes atzīta par visu laiku vislabāko filmu, tās novatorisms ir ietekmējis kino medija attīstību XX gs. otrajā pusē. Lektors Ričards Frānss savā lekcijā akcentēs Orsona Velsa unikālo talantu un spēju darboties dažādos žanros un medijos - teātrī, radio, kino. Lekcijai sekos filmas skate. Pasākums notiks 2.novembrī plkst. 18.30 kinoteātrī K.Suns. Ieeja pasākumā - brīva.

Foto: publicitātes

Žanrs: Drāma, trilleris

«ARBITRĀŽA», rakstnieka Nikolasa Džarecki debija kinorežijā, ir aizraujoša spriedzes filma par mīlestību, lojalitāti un finanšu pasaules eliti. Pirmo reizi satiekot Ņujorkas magnātu Robertu Milleru (Ričards Gīrs) viņa sešdesmitās dzimšanas dienas vakarā, Millers šķiet īsts amerikāņu biznesa un ģimenes dzīves panākumu iemiesojums. Tomēr greznā savrupnama sienās viņš izmisīgi lauza galvu, kā savu tirdzniecības impēriju pārdot ietekmīgai bankai, pirms tiek atklāti viņa krāpniecības apmēri. No uzticamās sievas Elenas (Sūzena Sarandona) un brīnišķīgās meitas Brūkas (Brita Mārlinga) tiek slēpta ne tikai situācija uzņēmumā, bet arī Millera mīlas sakars ar franču mākslas kuratori Džūliju Kotu (Letīcija Kasta). Brīdī, kad finanšu grūtības teju šķiet atrisinātas, negaidīta kļūda liek Milleram manipulēt ar ģimeni, uzņēmējdarbību un noziedzību. Viņam palīdz kāds cilvēks no pagātnes - Džimijs Grants (Neits Pārkers), taču Ņujorkas Policijas departamenta izmeklētājam Maiklam Braieram (Tims Rots) rodas aizdomas par Millera darbībām. Apstākļu spiests, Millers ir gatavs pārvērtēt pat savas morālās divkosības robežas. Vai viņam izdosies atrast izeju, pirms viss nāk gaismā?

Kinoteātros no 02.11.

Foto: publicitātes

Žanrs: detektīvfilma, šausmu filma, mistika, trilleris

Žurnālists ievācas mājā, kur agrāk gāja bojā viņa ģimene. Negaidīts atradums līdz nepazīšanai pārvērš jau bez tā ne pārāk vieglo vīrieša dzīvi – viņš atrod videoierakstu, kur iemūžināta viņa tuvinieku traģēdija. Un tas ir tikai sākums...

Kinoteātros no 02.11.

Foto: publicitātes

Žanrs: asa sižeta filma, piedzīvojumu filma, trilleris

Bondiānas 23.filmā tiek pārbaudīta Bonda uzticība M brīdī, kad cilvēki no viņas pagātnes sāk viņas medības.
Kad sākas uzbrukumi MI6, aģentam 007 ir jāatklāj, kas ir briesmu avots, un jāiznīcina, lai ko tas maksātu.

Kinoteātros no 02.11.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu