Nāves Vecrīgā, bet Seržantam vienalga (39)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc ASV tradīcijām arī Latvijā jau vairākus gadus tiek svinēti Helovīna svētki (31. oktobrī), kas saistās ar ķirbjiem, raganu un mošķu tematiku. Dzīvesstila portāls «Sejas» veica aptauju par to, kā pašmāju sabiedrībā pazīstamie cilvēki svin Helovīnu. Izrādās, ka šie svētki viņiem ir vienaldzīgi, kamēr neskaitāmi mazi mošķi cītīgi gatavo tērpus un dodas svētku gājienā pa Rīgas ielām.

Sarunā ar portālu «Sejas» reperis Ozols (Ģirts Rozentāls) teic: «Īpaši nesvinu, bet pasākumos, kad uzstājos, ir interesanti pavērot tērpus, kādus sagatavojuši apmeklētāji. Atceros, ka bērnībā kaut kā pārģērbāmies un gājām prasīt saldumus, bet tas bija sen.»

Tāpat arī mūziķis Kārlis Būmeistars jeb Kaža stāsta, ka nupat atgriezies no ASV, kur jau nedēļu iepriekš cilvēki tematiski dekorējuši mājas un ļāvušies svētku garam: «Mani tas neskāra. Manuprāt, Latvijā šie svētki nav pārāk izplatīti. Neesmu saskāries ar neko tādu.»

Bijušais raidījuma «Degpunkts» vadītājs, tagad Saeimas deputāts Kārlis Seržants teic: «Nesvinu, bet meita pārģērbjas un aiziet pie kaimiņiem - es pats nē.»

Šova «Precamies» vadītāja Binnija Ārbega arī neatzīmē Helovīnu: «Nē, es nesvinu. Es nesaku, ka tas ir kaut kas labs vai slikts, bet es vienkārši neatzīmēju šos svētkus. Domāju, ka Amerikā gan varētu būt ļoti interesanti.» Ar Binniju pagaidām nav noticis nekāds Helovīnu pārsteigums, taču viņa dzīvespriecīgi teic: «Varbūt šodien notiks!»

Šovakar Vecpilsētas ielās varēja vērot vampīrus, raganas un nāves tematikā ģērbtus jauniešus, kuri atzīmē 31. oktobra svētkus ar svinīgu gājienu. Helovīna gājiens Vecrīgā norisinājās jau desmito gadu un tajā piedalījās daudz dažādi mošķi, kuri no Bastejkalna devās uz pastaigas noslēguma vietu Doma laukumā.

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu