«PeR» solists Ralfs saraksta dziesmu mīļotās raidījumam (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linda Rutule

Bītboksa grupa «PeR» motoru sporta raidījumam «Ātruma cilts», ko vada izskatīgā Sanita Pelēķe, sarakstījusi dziesmu. Tā ir par ātrumu, neatlaidību un panākumiem. Dziesmas nosaukums – «Tagad». «Ātruma cilts» to izmantos kā raidījuma tituldziesmu. Zīmīgi, ka dziesmas autors ir Sanitas mīļotais puisis – grupas «PeR» solists Ralfs Eilands.

Raidījumam «Ātruma cilts» vēlme pēc dziesmas bija sen. Tikai nebija mūziķu, kas piekristu piedāvājumam apmainīt videoklipa filmēšanu pret mūzikas sacerēšanu. Viens no raidījuma veidotājiem Pauls Timrots stāsta: «Mēs bijām diezgan nekaunīgi un uzrunājām vairākus cilvēkus. Prasījām gan grupai «Dzelzs Vilks», gan Gustavo, bet visi kaut kā noairēja. Nebija ieinteresēti piedāvājumā – mēs kādai viņu dziesmai uzfilmējam videoklipu, bet viņi mums par to saraksta dziesmu. «PeR» čaļi piekrita uzreiz un bez liekas bakstīšanās. Tā arī vienojāmies.»

Televīzijas raidījumiem vienmēr nepieciešama mūzika. Tiek meklētas ārzemju dziesmas, rakstīti paskaidrojumi televīzijai – kāda dziesma, kāds izpildītājs, cik reizes atskaņots. Maksātas autortiesības. Timrots saka: «Tas ir kā projekts «Nepērc svešu!», ja var pirkt latviešu. Tad var izvēlēties latviešu mūziku. Lai ārzemniekiem netiek autortiesības, lai tiek mūsējiem. Klausīsimies paši savu mūziku, nevis svešu.»

Raidījuma "Ātruma cilts" vadītāja Sanita Pelēķe
Raidījuma "Ātruma cilts" vadītāja Sanita Pelēķe Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vispirms «Ātruma cilts» grupas «PeR» dziesmai «Soulshaker» uzfilmēja videoklipu. Tad «PeR» čaļi ķērās klāt pie raidījuma dziesmas rakstīšanas. Grupas «PeR» līderis Ralfs Eilands atklāj: «Nebija prasību, varēju pats darboties. Teksts nāca viegli. Tas ir motivējošs un der ne tikai motoru sportistiem, bet arī citiem. Mūziku sacerēt bija nedaudz grūtāk. Meklējām labāko variantu, kas atbilstu raidījuma būtībai.»

Grupas «PeR» un raidījuma «Ātruma cilts» kopdarba – dziesmas «Tagad» videoklips būs apskatāms pavasarī - motoru sporta sezonas sākumā. Tajā piedalīsies Latvijas auto un motosporta leģendas, kā arī mūsdienu labākie sportisti.

Turklāt dziesmas autors, grupas «PeR» solists Ralfs Eilands ir raidījuma «Ātruma cilts» vadītājas mīļotais cilvēks. Abi radio «Spin FM» dīdžeji viens otrā ieskatījušies un samīlējušies darba vietā. Joprojām abiem jauniešiem vienam pret otru ir mīlas jūtas.

Grupas "PeR" puiši Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis
Grupas "PeR" puiši Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis Foto: Linda Rutule





Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu