Bērziņš 60. jubilejā ietekmīgos viesus cienā ar mežacūku un kandžu (22)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Aktieris Andris Bērziņš Dailes teātrī pēc koncertuzveduma «Miers un bērziņš!» sarīkoja svinīgu banketu, ko apmeklēja prominenti un ietekmīgi viesi, kuri tika cienāti ar bagātīgu mielastu – cepeškrāsnī gatavotu mežacūku, bebra un jēra gaļu, rasolu un stori, kas bija pagatavoti gaviļnieka gaumē. Jubilārs, sākoties ballītei, saņēma ziedus un dāvanas, kā arī bija viens no pirmajiem, kas izlocīja kājas uz deju grīdas savas iecienītās grupas «Dakota» pavadījumā.

Uz koncertuzdevumu «Miers un bērziņš!», kurā izskanēja gan Maestro Raimonda Paula dziesmas, gan otrajā programmas daļā jubilārs Andris Bērziņš atskatījās uz savu radošo darbību kino un teātrī, ieradās Latvijā ietekmīgi un prominenti ļaudis. Viņu vidū - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar vīru, uzņēmēju Jāni Āboltiņu, Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis ar sievu Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilze Pētersoni-Godmani, Latvijas ostu asociācijas vadītājs Kārlis Leiškalns ar sievu Rīgas brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību departamenta direktori Anitu Leiškalni, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis ar sievu Viju, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu, uzņēmuma «Pasažieru vilciens» valdes loceklis Aigars Štokenbergs ar sievu Sandru, kā arī citi ietekmīgi ļaudis.

Pēc koncerta Andris Bērziņš savus augstos viesus aicināja uz Dailes teātra foajē, kur bija izveidota skatuve un bagātīgs mielasta galds, par kuru, ievērojot jubilāra gaumi, bija parūpējušās Dailes teātra kafejnīcas pavāres. Viesi tika cienāti ar rasolu un «siļķi kažokā», marinētiem pipariem, kukurūzu un gurķiem, cepeškrāsnī ceptu mežacūku, cūkgaļas šašliku, bebra, zoss un jēra cepeti, stori un kandžu.

Viesi ballītes laikā sveica un apdāvināja gaviļnieku, bet par muzikālo noformējumu gādāja grupa «Dakota». Andris Bērziņš arī bija viens no pirmajiem, kurš izlocīja kājas uz deju grīdas.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pastāstīja, ka viņu un dzīvesbiedru uz ballīti uzaicinājis pats jubilārs. Šoreiz Saeimas priekšsēdētāja nebija ieradusies viesos pie jubilāra, lai pildītu darba pienākumus, bet gan privātu un cilvēcisku attiecību vadīta. «Lai arī viņš bija lūdzis ziedus nedāvināt, pasniedzām viņam rudenīgu ziedu pušķi. Tā ir pieņemts, ka jubilejās ziedi ir jādāvina un jāsaka arī labi vārdi,» nosaka Āboltiņa. Viņa atminas, ka Andra Bērziņa aktiera karjerai sekojusi no pašiem pirmsākumiem. «Esmu redzējusi gan «Sapni vasaras naktī», gan man bija tas prieks redzēt fragmentu no tālaika «Elizabetes, Anglijas karalienes» un nesen izrādītās izrādes, kā arī «Ja mana sieva uzzinās». Viņš ir viens no ļoti talantīgiem latviešu aktieriem, kurš vienmēr liek skatītājiem raudāt vai smieties, bet katrā ziņā neatstāj vienaldzīgus,» viņa stāsta.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu