Latvijā mīl Vudiju Alenu un Romu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kā jau prognozēts, par skatītāko filmu pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas kinoteātros kļuvusi vecmeistara Vudija Alena (Woody Allen) filma «Romai - ar mīlestību» («To Rome with Love»). Atgādinām, ka pirms mēneša filmu bija iespējams noskatīties kino festivāla «Baltijas pērle» ietvaros.

«Romai - ar mīlestību» sastāv no vairākiem stāstiem, kurus vieno sapņi, mīlestība, slava un, protams, pilsēta Roma.

Filmu nedēļas griezumā noskatījušies 3426 cilvēki, kas ir pat ievērojami labāks rezultāts par ekspertu prognozēto. Visticamāk, filmas apmeklētība saruks ļoti pakāpeniski, tādējādi galarezultātā kopējam pārdoto biļešu skaitam vajadzētu pārsniegt 10 tūkstošus.

Apraksts: izcilais režisors Vudijs Alens mīlestības apliecinājumu skaistākajām Eiropas pilsētām turpina ar filmu par «mūžīgo pilsētu» - Romu. Pēc panākumus guvušajām lentēm «Vikija Kristīna Barselona» un «Pusnakts Parīzē» seko romantiska komēdija «Romai - ar mīlestību», kurā savijas vairāki komiski un romantiski stāsti.

Filmā darbojas tādas zvaigznes kā Penelope Krusa, Aleks Boldvins, Elēna Peidža, Džese Eizenbergs un citi. Arī pats režisors un scenārija autors Vudijs Alens atgriežas uz lielā ekrāna.

Otrajā vietā arī atrodas jaunums, un tas ir Olivera Stouna neviennozīmīgi vērtētais trilleris («Savages») «Mežoņi» (tiek izrādīts uz divreiz lielāka ekrānu skaita nekā līderis). Filmu noskatījušies 2749 cilvēki. «Mežoņi» ir 3 ASV Kinoakadēmijas balvu ieguvēja, režisora Olivera Stouna jaunākā filma – trilleris, kurā sapulcēts lielisks aktieru ansamblis: Džons Travolta, Selma Haijeka, Benisio Del Toro, Teilors Kitčs un citi. Filmas pamatā – Dona Vinslova bestsellers.

Pēc divu nedēļu dominēšanas, uz trešo vietu noslīdējusi «Laika cilpa» («Looper») ar Brūsu Vilisu (Bruce Willis) un Džozefu Gordonu Levitu (Joseph Gordon-Levitt) galvenajās lomās. Šoreiz pārdotas 1668 biļetes, bet kopējā apmeklētība šīs nedēļas laikā pietuvosies jau 15 tūkstošiem.

Ceturtajā vietā ir filma, kuru savos apskatos neesam izlaiduši jau kopš jūlija sākuma, proti, «Ledus laikmets 4: Kontinentu dreifs» («Ice Age 4: Continental drift»). Šoreiz pārdotas 1207 biļetes, bet kopumā vairāk nekā 140 tūkstoši! Šī ir jau piecpadsmitā nedēļas nogale pēc kārtas pirmajā piecniekā.

Pirmo piecnieku noslēdz Līama Nīsona grāvējs «Nolaupītā 2». Filma gūst fantastiskus panākumus citviet pasaulē (īsā laikā iekasēti vairāk nekā 200 miljoni), un arī Latvijā sākums ir gana pieklājīgs. Filma savākusi 918 skatītājus, bet tā tiek izrādīta tikai kino «Citadele», tāpēc rezultāts tiešām ir vērtējams kā labs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu