«Bildēs» blūza koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bildes.lv

Šovakar, 16.oktobrī, plkst. 19 Lielajā ģildē mūzikas un mākslas festivāls «Bildes» klausītājiem piedāvās enerģisku un emocionālu blūza koncertu, informē «Bilžu biroja» vadītāja Tija Auziņa. Blūza koncerts jau kļuvis par festivāla tradīciju, kas arī šoreiz uz vienas skatuves pulcēs latviešu blūza izpildītājus. Turklāt šovakar blūza koncertā notiks arī jauna DVD «Blūzs Latvijā» prezentācija. Tajā iemūžinātas 18 pazīstamāko pašmāju blūza kolektīvu un projektu uzstāšanās pagājušā gada «Bilžu» festivālā.

Iespējams, vienu no koncerta interesantākajiem priekšnesumiem sagādās jaunā blūza grupa «Coolmans Report», kurai kā ģitārists uz skatuves pievienosies politiķis un ekonomists Roberts Zīle (TB/LNNK). Lai arī «Bildēs» Zīle uzstāsies pirmoreiz, festivāla atmosfēru viņš ne reizi vien iepazinis kā skatītājs, stāstīja Auziņa.

Blūza vecmeistars ģitārists Jānis Vanadziņš festivālā «Blūza koncertā» uzstāsies kā trio «Mozambika» dalībnieks, savukārt ar komponistu Mārtiņu Braunu šoreiz koncertā uzstāsies dziedātājs un komponists Niks Matvejevs.

Blūza koncertā uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Ainars Pūpols un «Blues», «Black Cat», «The Blues Gang», «Fortress», Ginta Žilinska «Boogie Woogie Trio», «Keksi», «The Peace Street Duo», «2 no PKPV» un «Vocada».

Koncertu vadīs Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas profesors mūzikas vēsturnieks un etnomuzikologs Boriss Avramecs.

Rīgas Kongresu namā no 1.novembra līdz 3.novembrim būs iespēja vērot jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncertu, «Bildēs» sevi jau pieteikušo grupu koncertu, kā arī koncertu bērniem un «Bilžu» veterānu koncertu.

Līdz 29.oktobrim tirdzniecības centrā «Spice Home» apskatāma festivāla izstāde «Maskas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu