Zelta rudens, Mežoņi, «Bildes» u.c. TVNET ceļvedī (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Nāk rudens izgleznot Latviju! Kļūst vēsāks, krīt lapas un līņā. Ja brīvdienās mums uzsmaidīs saule, tad noteikti jādodas ārpus pilsētas mūriem baudīt spilgtās rudens krāsas. Sigulda un Tērvete, protams, nav vienīgās skaistās vietas Latvijā. Esam sagatavojuši nelielu apskatu ar Top10 galamērķiem, kur būtu vērts aizbraukt tieši rudenī (skat. resursus). Ja tomēr līst un izklaides un kultūru vēlaties baudīt telpās, uzmetiet aci mūsu notikumu ceļvedim. Lai jaukas brīvdienas!

PASĀKUMI

Tērvetes dabas parkā skanēs šūpuļdziesma Pasakai

13. un 14. oktobrī, vasaras sezonai izskanot, Tērvetes dabas parks aicina sastapt rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugu varoņus un svinēt «Pasakas midzināšanas svētkus». Plkst. 12 – 17 parkā būs šā gada pēdējā diena, kad varēs sastapt īstus Pasaku meža iemītniekus – Meža māti, Princesi, Ķēniņa sargu, Sila raganiņu un Sīkstuļu pāri, kuri saimniekos katrs savā valstībā. Īpašais pasākuma viesis būs Cūkmens - a/s «Latvijas valsts meži» tīrības cīnītājs, kurš uzrunās parka apmeklētājus Rotaļu laukumā. Savukārt Rūķīšu mežā gan šajās, gan arī turpmākajās dienās (līdz pat decembra beigām) saimniekos rūķu saime. Ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas; Ls 1,20 – skolēniem, studentiem, pensionāriem, Ls 2,00 – pieaugušajiem. Brauciens ar Pasaku bānīti – Ls 0,50/viena pietura.

Ilona Bagele Kalnciema kvartālā

Muzikālo pasākumu cikla «Salona vakari Kalnciema kvartālā» ietvaros 13.oktobrī plkst.19 uzstāsies LNO soliste Ilona Bagele un pianists Enriko Gaļickis, bet salona sarunas par dzīvi un mākslu norisināsies kopā ar dziedātāju Evitu Zālīti.

Foto: publicitātes

13. oktobrī no plkst. 12 līdz 16 Kuldīgas Rātslaukumā notiks trešais Hercoga Jēkaba gadatirgus. No 19:00 līdz 24:00 Dižā ražas balle. Spēlēs Aināra Vildes deju orķestris.

Ziemas krājumu tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā»

13.oktobrī no plkst. 11 līdz 15 pie Valmiermuižas alus darītavas notiks ziemas krājumu tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā», lai sagatavotos bargai ziemai. Veselības krājumus piedāvās lauku tēju, medus, ievārījumu un sulu tirgotāji, spēka krājumus piedāvās maizes, gaļas un dārzeņu tirgotāji, bet ziemas recepšu krājumos dalīsies pavāri. Zināšanu krājumus piedāvās tematiskās darbnīcas ģimenei, bet par pozitīvu emociju krājumiem gādās lustīga koncertprogramma.

KONCERTI

Fennesz
Fennesz Foto: publicitātes

www.skanumezs.lv

Šonedēļ noritēs mūzikas festivāla «Skaņu Mežs 2012» desmitgades centrālā daļa - mūzikas svinības trīs dienās, kur stils un individualitāte jauksies tonizējošā skaņu piedzīvojumā. Interesanta būs 12. oktobra nakts «Palladium» koncertzālē, kurā uzstāsies latviešu deju mūzikas spīdekļi Elvi/Dunian un «Dirty Deal Audio» pārstāvji Oriole un DJ Krii, kā arī tādi starptautiski aktuāli mākslinieki kā Kode9, Lorela Heilo, Stellar Om Source, Ital (Daniels Mārtins Makkormiks), Stellar Om Source, Container (Rens Skofīlds) un «The Haxan Cloak».

Festivālu noslēgs akustiskās un elektroniskās mūzikas koncerts Anglikāņu baznīcā 13. oktobrī. Vakara īpašais viesis būs ģitārists «Fennesz», pilnā vārdā Kristians Fenezs, kas ir uzskatāms par vienu no būtiskākajiem un episkākajiem māksliniekiem mūsdienu elektronikā.

LNSO koncertsezonu atklās Elts

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Karela Marka Šišona slimības dēļ LNSO 2012./2013. gada koncertsezonas atklāšanas koncertu 12.oktobrī Lielajā ģildē diriģēs Helsinku Filharmoniskā orķestra galvenais diriģents Olarī Elts, kas kādu laiku kā galvenais diriģents strādājis arī LNSO. Koncerta solists būs vijolnieks Sergejs Krilovs. Programmā skanēs Jāņa Mediņa «Ziedu valsis» no baleta «Mīlas uzvara»

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Piektdien, 12.oktobrī, «Arēnā Rīga» notiks grupas «Labvēlīgais tips» koncerts, ar ko tiks atklāta grupas jubilejas koncertsērija «Tikai 20». Koncertprogramma sagatavota ar īpašu rūpību, no vairāk nekā 150 dziesmām, kas glabājas ansambļa pūrā, atsijājot aptuveni 30 dziesmas, kuru vidū ir gan «Omnibuss» un «Alumīnija cūka», gan «Pīrādziņ, nāc ārā!» un virkne citu klausītāju iemīļotu dziesmu.


Satellites LV
Satellites LV Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

12. un 13. oktobrī Cēsu «Fonoklubs» atzīmēs savu ceturto dzimšanas dienu kopā ar šā gada «Fonofest» viesiem - Dj Rudd un grupu «Satellites LV». Piektdienas vakarā par svinību ballīti gādās pieredzējušais DJ Rudd, kurš «Fono» apmeklētājiem ir atmiņā ar spilgtiem priekšnesumiem gan «Fonofest», gan «Fonokluba» ietvaros. Savukārt sestdien sava albuma «Pagrīdē» veicināšanas ietvaros «Fonoklubā» pirmo reizi viesosies pašmāju roka apvienība «Satellites LV».

«Bilžu» muzikālo daļu ievadīs «Lielais folkkoncerts»

Arī šoruden mūzikas un mākslas festivāls «Bildes» vienkopus pulcēs daudzus tautā iemīļotus folkmūzikas māksliniekus, kuri ar saviem priekšnesumiem atklās festivāla «Bildes 2012» koncertsēriju. Šogad «Lielais folkkoncerts» būs klausāms Lielajā Ģildē svētdienas pēcpusdienā – 14. oktobrī plkst. 17. Spītējot rudenīgajiem laikapstākļiem, koncerta dalībnieki mājīgā atmosfērā priecēs klausītājus gan ar sev tuvām un īpašām, gan publikas mīlestību jau iemantojušām dziesmām. Turklāt, tā kā «Lielais folkkoncerts» tiks filmēts ar nodomu nākamgad izdot tā DVD ierakstu, šogad pasākuma programmu veido īpaši plašs mūziķu klāsts - Ieva Akuratere, Haralds Sīmanis, dziedošais aktieris Juris Hiršs u.c.


IZRĀDES

13.oktobrī Ventspils kultūras centrā izrāžu apvienība PANNA ar jauno monoizrādi «Līgavainis».

Muzikālais teātris «Ars Nova» 14. oktobrī ar Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas «Kaupēn, mans mīļais» izrādi viesosies Valmieras drāmas teātrī. «Kaupēn, mans mīļais» radošais ansamblis iezīmē spilgtu skatuves mākslas meistaru radošo ansambli. Rokoperas režisore ir Inese Mičule, Kaupēna lomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, Mātes lomā - Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska.

Piektdien, 12.oktobrī, Latvijas Nacionālā teātra OKartes Jaunajā zālē Uku Ūsberga lugas «Galvas maiņa» iestudējums režisores Ineses Mičules versijā. Ekstravaganto lugas tekstu autors Uku Ūsbergs ir igauņu teātra un mākslas pasaules «infant terrible» – briesmīgais brīnumbērns, kas «pieaugušajiem» liek pārskatīt dzīves vērtības. Savukārt Lielajā zālē Treisija Letsa luga «Osedžas zeme» režisora Valtera Sīļa versijā.

Dailes teātrī šajās brīvdienās šādas izrādes: «Marlēna», «Kad citi jau guļ» (Pēdējo reizi! Pensionāriem 50% atlaide!), «Pirmā grēka līcis», «Mežonīgā pilsēta», «Tas īstais, tā īstā», «Mana lēdija Nikotīna», «Apglabājiet mani zem grīdas» un «12. diena» (Studentiem, vidusskolēniem un pensionāriem 50% atlaide!). Detalizētāk - Dailes teātra mājas lapā.

www.dailesteatris.lv

«Folkvakars»
«Folkvakars» Foto: publicitātes

«Alā»(Smilšu 16) 12. oktobrī plkst. 21 uzstāsies «Folkvakars».

«Bubamara» (Audēju 8) 13. oktobrī uzstāsies projekts «Contour»,

«Četros baltos kreklos» (Vecpilsētas 12) 12. oktobrī Ivo Fomins

«Depo» (Vaļņu 32) 12. oktobrī 80’s coming back, 13. oktobrī «Penguinsmeat»(St.Pēterburga – post/ mathrock).

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 13. oktobrī ar savām koncertprogrammām uzstāsies divi hiphopa mūzikas izpildītāji Jacques of S'T'A un Bū-š. Kā īpašie viesi pasākumā piedalīsies Armands un Wiesturz.

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 12. oktobrī Eirovīzijas zvaigznes «Musiqq».

«Pulkvedim neviens neraksta» (Peldu 26/28) 12. oktobrī spēlēs DJ Artis Volfs un Mixmaster Raitis, bet 13. oktobrī «Funky Breakout» DJ Detta (UK), DJ All-viss, DJ Dub:ra, DJ Rudd

«Fontaine palace» (Liepājā, Dzirnavu ielā 4) 12. oktobrī savu otro studijas albumu prezentēs rokgrupa «Kiss of the dolls».

12. un 13. oktobrī Cēsu «Fonoklubs» atzīmēs savu ceturto dzimšanas dienu kopā ar šā gada «Fonofest» viesiem - Dj Rudd un grupu «Satellites LV».

JAUNUMI RĪGAS KINOTEĀTROS

No 12.oktobra Rīgas kinoteātrī «Splendid Palace» (Elizabetes 61) un «Citadele» (13. janvāra 8) būs skatāma režisora Jevgeņija Paškeviča pilnmetrāžas filma «Golfa straume zem ledus kalna», kas līdz šim ar panākumiem izrādīta gan Latvijas, gan starptautiska mēroga kinofestivālos.

Aktieris Džons Travolta (John Travolta), aktrise Bleika Laivlija (Blake Lively) un režisors Olivers Stouns (Oliver Stone) filmas "Mežoņi" pirmizrādē
Aktieris Džons Travolta (John Travolta), aktrise Bleika Laivlija (Blake Lively) un režisors Olivers Stouns (Oliver Stone) filmas "Mežoņi" pirmizrādē Foto: REUTERS/ScanPix

12.oktobrī Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos arī režisora Vudija Alena (Woody Allen) filma «Romai – ar mīlestību» («To Rome With Love»).

Izcilais un godalgotais režisors Vudijs Alens mīlestības apliecinājumu skaistākajām Eiropas pilsētām turpina ar filmu par «mūžīgo pilsētu» - Romu. Pēc panākumus guvušajām lentēm «Vikija Kristīna Barselona» un «Pusnakts Parīzē» seko romantiska komēdija «Romai - ar mīlestību», kurā savijas vairāki komiski un romantiski stāsti. Filmā darbojas tādas zvaigznes kā Penelope Krusa, Aleks Boldvins, Elēna Peidža, Džese Eizenbergs un citi. Arī pats režisors un scenārija autors Vudijs Alens atgriežas uz lielā ekrāna. «Romai – ar mīlestību» ar lieliskiem panākumiem nupat tika demonstrēta festivālā «Baltijas pērle».

Vēl lielākajos komerckinoteātros sāk izrādīt Līama Nīsona grāvēju «Nolaupītā 2» un filmu «Mežoņi» («Savages»). «Mežoņi» ir 3 ASV Kinoakadēmijas balvu ieguvēja, režisora Olivera Stouna jaunākā filma – trilleris, kurā sapulcēts lielisks aktieru ansamblis: Džons Travolta, Selma Haijeka, Benisio Del Toro, Teilors Kitčs un citi. Filmas pamatā – Dona Vinslova bestsellers.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. IKVIENS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU, KONCERTU VAI IZRĀDI ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET Afiša

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu