Eksministre Koķe jaunas štātes pērk Briselē (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pedagoģe un politiķe, bijusī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe ar savu dzīvesbiedru Valēriju Koķi apmeklēja «Riga Fashion Mood». Eksministre uz pasākumu bija eleganti saposusies un drēgnajā rudens dienā sildījās ar kažokādas vesti.

«Patiesību sakot, uz Ditas Danosas rīkotajām Latvijas modes skatēm mēs vienmēr ar vīru atnākam, jo mana ģimene draudzējas ar Ditas ģimeni. Protams, uz šo pasākumu nākam, jo ir gan interese par to, kas notiek Latvijas modē, gan jāatbalsta draugi,» atklāj Tatjana.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» eksministre atklāj, ka viņa savu vizuālo stilu vienmēr veidojusi pati, kā arī apģērbu izvēlas pēc savas gaumes. «Man diemžēl nav tāda izteikti izkopta tendence, ka es sekotu kādam no latviešu vai ārzemju modes dizaineriem. Es vairāk pati orientējos un meklēju, kas man interesē, patīk un piestāv,» stāsta Koķe.

Eksministre Tatjana Koķe ar dzīvesbiedru Valēriju jau ir kopā 36 gadus
Eksministre Tatjana Koķe ar dzīvesbiedru Valēriju jau ir kopā 36 gadus Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Savu garderobi politiķe papildina lielākoties ārvalstīs. «Iemesls, kāpēc apģērbu iegādājos ārzemēs, ir noslogotība Latvijā. Nav jau tā, ka Latvijā būtu bēdīgi ar apģērba izvēli. Es zinu ļoti daudzas latviešu izcelsmes dāmas, kuras strādā ārzemēs un iepērkas tikai Latvijā, atklājot, ka ārvalstīs neko nevar nopirkt. Savukārt, kad es izraujos uz pāris dienām uz ārzemēm, tad atrodu tās pāris stundas, lai ieskrietu kādā apģērbu veikalā un kaut ko iegādātos. Varbūt daudziem par pārsteigumu, bet man patīk iepirkties Briselē. Ne jau tāpēc, ka šeit notiek sanāksmes, bet es pazīstu Briseli. Mani noteikti neuzrunā Parīze un Itālija, jo šajās modes mekās savam augumam neko piemērotu nevaru atrast, tādēļ, ka visi tērpi radīti smalkām, mazām un skaistām meitenēm. Vēl esmu iecienījusi Spāniju, jo īpaši Madridē ir ārkārtīgi interesanti tērpu salikumi, kā nav nekur citur. Tikko atgriezos no Islandes, kur nedēļu biju Islandes universitātē pieredzes apmaiņā. Mani pārsteidza Islandes dizains, kas ir ārkārtīgi krāsains,» atklāj eksministre.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu