Pirmizrāde populārākajam talantu šovam «Balss»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

5.oktobrī, plkst.22:15 Pirmajā Baltijas kanālā (PBK) notiks pirmizrāde vērienīgajam muzikālajam projektam «Balss». Tā dalībnieki tiek atlasīti tikai pēc viena vissvarīgākā kritērija - viņu vokālām dotībām. Šovā tiks nevis tie, kas vienkārši prot dziedāt, bet gan tie, kuri spēj to darīt ļoti labi.

Talantu šovs "Balss" ir šobrīd pasaulē vispopulārākā muzikālo talantu meklēšanas formāta "THE VOICE" Krievijas versija.

Kopumā dalībai šovā tika saņemti vairāk nekā 10 tūkstoši pieteikumu. No 1000 pretendentiem, kuri iekļuva atlases otrajā kārtā,

klātienes noklausīšanās un interviju ceļā tika izvēlēti 150 cilvēki.

Tieši viņi kļūs par konkursa pirmās kārtas - "aklās noklausīšanās" galvenajiem varoņiem.

"Projekts ir vērtīgs tāpēc, ka ar tā palīdzību popmūzikā atgriežas balss jēdziens. Nav noslēpums, ka pēdējos gados bija visai ierasts, ka cilvēks, kurš patiesībā nemāk dziedāt, ierakstīja fonogrammas un ar tām strādāja, pulcējot klausītājus koncertzālēs," - vērtē Pirmā kanāla Mūzikas direkcijas vadītājs Jurijs Aksjuta. - Tāpēc šis solis ir revolucionārs izrāviens tādā nozīmē, ka notiek atgriešanās pie tā, ar ko sākas dziedāšanas kultūra - pie vokāla".

Mēraukla - balsis

"Balss" būtiski atšķiras no ierastiem muzikālo talantu meklēšanas vokālajiem konkursiem un šoviem. Spilgts izskats, perfekts augums, apburošs smaids un brīva izturēšanās – nekas no tā nelīdzēs jaunajā projektā. Būs nepieciešama estrādes mūzikā reti satopama kvalitāte - talants. Atšķirībā no dažādām "Zvaigžņu fabrikām", šajā projektā dalībnieku veiksmes mēraukla būs tikai viņu balss. Žūrija vispār sēdēs ar muguru pret skatuvi. "Visi projekta dalībnieki dzied dzīvajā ar dzīvo pavadījumu, - atzīmē Jurijs Aksjuta. -Te viss ir dzīvs - gan emocijas, gan smalkākās vokāla nianses".

Pamatojoties uz aklās noklausīšanās rezultātiem, tiks izveidotas četras komandas.

Divcīņas - muzikālie dueļi

Četri padomdevēji-treneri Leonīds Agutins, Pelageja, Aleksandrs Gradskis un Dima Bilans, palīdzot katram aizbildnībā esošajam dalībniekam labāk sagatavoties finālam, vienlaicīgi savās komandās veiks stingru iekšējo atlasi ar "divcīņu" starpniecību. Tie ir muzikālie dueļi, kuros vienas komandas dalībnieki sacentīsies savā starpā, izpildot vienu un to pašu dziesmu. Tie, kam nepaveiksies, brauks mājās, bet pārējie turpinās ceļu uz slavas virsotnēm. Grūtos lēmumus padomdevējs pieņems viens pats.

Pelageja: "Klausīšos viņos ar aizvērtām acīm, cenšoties nonākt gandrīz meditatīvā stāvoklī. Centīšos noskaņoties uz šīm brīnišķīgajām vibrācijām. Balss - tā ir milzīga dāvana, taču pēc savas pieredzes zinu, cik sarežģīti ir pareizi to izmantot".

Dima Bilans: "Mans padomdevējs būs mana 12 gadus ilgā pieredze šovbiznesā. Pēc tā, kā cilvēks dzied, var nojaust, par ko viņš domā un kā izskatās. Tomēr šī būs pirmā reize, kad vērtēšu izpildītājus tikai pēc dzirdes, bez "bildes"".

Izvēlas skatītāji

Konkursa nākamajā kārtā dalībniekiem būs jācīnās vienam ar otru jau tiešajā ēterā miljonu skatītāju priekšā. Šajā posmā kādu no konkursa dalībniekiem varēs glābt skatītāju SMS-balsojums, citus - padomdevēji. Viņi turpinās cīņu.

Pašās beigās katrā no komandām paliks tikai pa vienam dalībniekam, kuri sacentīsies vokālās cīņas grandiozajā superfinālā.

"The Voice" formātu Pirmais kanāls ir iegādājies no kompānijas Endemol. Šobrīd analogais projekts veiksmīgi norisinās vai ir sagatavošanās stadijā 45 pasaules valstīs.

Kuri galu galā cīnīsies par skaistākās balss titula īpašnieka godu, skatītāji uzzinās jau pavisam drīz!

Muzikālā projekta "Balss" pirmizrāde piektdien, 5.oktobrī, plkst.22:15

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu