Kristīne Garklāva: «Gribētos lielāku skaidrību!» (34)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

Šosezon LNT centīsies kļūt par informācijas līderi, palielinot informatīvo raidījumu skaitu, tālab darba netrūks arī pazīstamajai žurnālistei Kristīnei Garklāvai, kura pirms gada kļuva par dēliņa Ernesta mammu un nu atkal atgriezusies LNT ēterā.

Sarunā ar TVNET Kristīne atzīst, ka, šķiet, darba apjoms gan viņai, gan viņas kolēģiem palielināsies, turklāt ir jaunas lietas, ko LNT Ziņu dienests gribētu īstenot paši. «Līdz ar to pašlaik spriežam, ko vēl varētu uzlabot, kā varētu iet uz priekšu. Tagad tiešām jūtos kā vilcieniņā - ka ziņas ir no rīta, pēc tam pulksten divos dienā, tad sešos vakarā, pēc tam - astoņos vakarā... Tas ir pietiekami liels izaicinājums.

Mūsu mērķis ir panākt, lai cilvēks, jebkurā brīdī ieslēdzot mūsu kanālu, redz un uzzina to, kas konkrētajā brīdī ir visaktuālākais.»

Taujāta, kas tieši būs viņas pārziņā, Kristīne atgādina, ka LNT kanālā ir vairāki ziņu moderatori, kas visu laiku savā starpā mainās, tādēļ visiem iznākot darīt teju vai visu. «Pārsvarā manā pārziņā būs «900 sekundes», taču aizvien biežāk jāiesaistās pārējo darbā, jo slodze visiem ir pietiekami liela. Piemēram, mana kolēģe Ilze Dobele dažkārt ir redzama «900 sekundēs», savukārt man iekrīt pastrādāt vakara ziņu izlaidumā,» stāsta TV žurnāliste, kurai gan slodze pagaidām neesot pārāk liela, jo viņa darbos iesaistās pamazām.

«Uz pilnu slodzi pagaidām neatgriežos arī tāpēc, ka man ir svarīgs tas laiks, ko varu pavadīt kopā ar dēliņu. Līdz ar to es vēl neesmu pilnībā atgriezusies visos lielajos darbos, taču pamazām skatos, ko es varētu darīt un kas varētu būt tās lietas, ko es sev pati varētu izvirzīt par mērķi žurnālistikā un mērķi televīzijā,» bilst TV žurnāliste.

Kas Kristīnei no pēdējā laikā valstī notiekošā palicis atmiņā visvairāk un kā žurnālisti satricinājis visvairāk? «Mums jau tās lietas un notikumi, kas satricina, būtībā ir katru dienu. Brīžiem ir tāda sajūta, ka daudzi - tostarp arī politikā - vienkārši «maļas», bet rezultāta kā nav, tā nav. Līdz ar to man ir grūti izvirzīt vienu lietu, kas mani pašu būtu satraucis visvairāk. Turklāt ir vairākas lietas, kas mani interesē, satrauc un ir būtiskas, kam es dzīvoju līdzi. Iespējams, tās nav skaļākās lietas. Visvairāk mani pašlaik interesē tas, kas notiek sociālajā sfērā. Kas mani satrauc politikā?

Galvenokārt tā ir savstarpēja apmētāšanās ar apvainojumiem, bet galarezultātā tā arī ne pie kā nenonākam,»

rezumē Garklāva, piebilstot, ka visskaidrāk tas bijis manāms viņas vadītajā diskusijā, kur piedalījās izglītības ministrs Roberts Ķīlis un Daugavpils universitātes rektors Arvīds Barševskis.

«Tad saproti, ka it kā kaut kas ir un tiek izteikti savstarpēji apvainojumi. Visa tā rezultātā atkal tiek lieki patērēts laiks, līdzekļi, tiek radīts haoss, bet galīgi nav pārliecības, ka nonāksim pie kaut kāda rezultāta. Man vairāk gribētos sagaidīt konkrētus rezultātus, ko varētu just jebkurš Latvijas iedzīvotājs; tādu skaidrību lietās,» precizē Kristīne Garklāva, piebilstot, ka LNT Ziņu dienestam darba nepietrūks, jo pamazām tuvojas pašvaldību vēlēšanas, turklāt LNT ēterā jau visai drīz parādīsies jauns diskusiju raidījums.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu