Ar pelmeņiem, siļķi, dziesmām un bučām Dailē svin pirmizrādi (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Dailes teātris savu jauno sezonu atklāja ar krievu dramaturga Nikolaja Erdmana lugas «Finita la comedia!» pirmizrādi, kurā galveno bezdarbnieka lomu atveido Artūrs Skrastiņš. Izrādes laikā smiekli apklust brīdī, kad Skrastiņš liekas zārkā un tēlo mirušu. Pēc traģikomēdijā uz skatuves izdzīvotajiem priekiem un asarām aktieri šo notikumu devās atzīmēt uz Dailes teātra bufeti.

Traģikomēdijā «Finita la comedia!» Artūra Skrastiņa atveidotais varonis - bezdarbnieks Semjons Semjonovičs nolemj mest izaicinājumu visai cilvēcei ar tās nepilnībām un izdarīt pašnāvību nošaujoties. Un notiek brīnums - smieklīgais mietpilsonis pārvēršas par traģisku varoni. Piesātināto notikumu virpulī Skrastiņa varonis guļas pat zārkā un tēlo mirušu. Taču caur šo elli viņš atklāj dzīvi un saprot, ka ir vērts dzīvot.

Dailes teātra jaunās sezonas atklāšanas izrādi iestudējis bulgāru viesrežisors Aleksandrs Morfovs. Savukārt uz lielās teātra skatuves debitē arī jaunā aktrise Dārta Daneviča, ko skatītāji iepazinuši populārajā TV3 seriālā «UgunsGrēks». Kolorīti spilgtus varoņus atveido - Lauris Subatnieks, Artis Robežnieks, Juris Žagars, Sarmīte Rubule, Ērika Eglija, Ieva Pļavniece, Lidija Pupure un citi aktieri.

Pēc pirmizrādes aktieri un viņu tuvinieki pulcējās Dailes teātra bufetē, kur bija klāts svinību galds padomju laika stilā – ar pelmeņiem, siļķi, siera un speķa maizītēm, gaļas ruleti un vinegretu, uzdzeršanai vīns un kompots.

Īpaši tika sumināts bulgāru viesrežisors Aleksandrs Morfovs, kurš dāvanā no aktieriem saņēma grādīgā dzēriena pudeli, bet Ieva Pļavniece un Ērika Eglija veltīja režisoram dziesmu un kaislīgus skūpstus. Pēc oficiālajām uzrunām aktieri mierīgā gaisotnē nodevās sarunām.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu