Anmary iekaro Azerbaidžānas šovbiznesu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Jau maija beigās, kad Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku norisinājās «Eirovīzijas» dziesmu konkurss, Latvijas pārstāve, dziedātāja Anmary jeb īstajā vārdā Linda Amantova iemantoja lielu Azerbaidžānas iedzīvotāju mīlestību. Prombraucot Anmary zināja, ka jau rudenī atgriezīsies Baku, lai piedalītos starptautiskā folkloras festivālā.

Pēc Azerbaidžānas Kultūras ministrijas uzaicinājuma un ar Rīgas domes atbalstu dziedātāja Anmary viesojas Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur piedalīsies starptautiskā folkloras festivālā un priecēs klausītājus ar latviešu un azerbaidžāņu tautasdziesmām. Festivāls nedēļas nogalē norisināsies Masali pilsētā, jo šogad pilsētai piešķirts 2012.gada Azerbaidžānas folkloras galvaspilsētas statuss. Latviju festivālā pārstāvēs arī vīru kopa «Vilki». Savu tautu tradicionālo kultūru festivālā demonstrēs folkloras kolektīvi no Turcijas, Krievijas, Kazahstānas, Irānas, Gruzijas un citām valstīm.

Ierodoties Azerbaidžānā, dziedātāja jau lidostā sniedza interviju «Xazar» televīzijai. Izrādot cieņu Azerbaidžānas tautai, Anmary nolikusi ziedus Azerbaidžānas tautas līdera Heidara Alijeva piemiņas vietā un piedalījās sabiedriskās televīzijas «Ictimai» rīta programmā. Viņa pat tiešajā ēterā nodziedāja vairākas dziesmas, tostarp visu iemīļoto azerbaidžāņu tautasdziesmu «Sari Gelin». Ar šo dziesmu dziedātāja iemantoja Azerbaidžānas iedzīvotāju mīlestību, kad maija beigās startēja Eirovīzijas dziesmu konkursā. Raidījuma vadītājs atzinīgi novērtēja Anmary azerbaidžāņu valodas izrunu, ko dziedātāja savulaik pat apguvusi pie Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā - Elmana Zeinalova.

«Ļoti priecājos, ka mūzika mani atkal ir atvedusi uz uguns un vēju zemi Azerbaidžānu. Esmu iemīlējusi šo zemi un cilvēkus, kuri ir ļoti viesmīlīgi, labsirdīgi un atvērti,» atklāj Anmary, kura pamanījusi arī, ka kopš pēdējās ciemošanās Baku šajā pilsētā strauji attīstās celtniecība un debesskrāpji cits pēc cita slejas pretī debesīm. Dziedātāja prāto, ka Baku ar iespaidīgajām celtnēm sāk līdzināties Dubajai.

Savukārt dziedātājas menedžere Inese Krūmiņa, kura arī devusies pavadīt Anmary uz Baku, stāsta: «Azerbaidžāņi mīl Anmary. Viņu te pazīst, uz ielas sveicina un vēlas ar viņu fotografēties. Šodien Baku promenādē pie Anmary pienāca maza meitenīte un uzdāvināja viņai turpat puķudobē noplūktu ziediņu. Tas bija ļoti sirsnīgi un saviļņojoši! Par godu azerbaidžāņu tautasdziesmai, kuru Anmary izpilda, te viņu dēvē par «Sari Gelin» jeb atnākošo līgavu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu