Baltijas pērle: Viss, kas jums vajadzīgs, ir mīlestība (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Vēl viena Venēcijas kinofestivāla sensācija – pirmo reizi pēdējo 22 gadu laikā konkursa skatē iekļauta dāņu filma. Vakar Venēcijā notika tās pirmizrāde, bet Rīgā to varēs noskatīties jau ļoti drīz – festivālā «Baltijas pērle». Stāsts ar komēdijas elementiem un nosaukumu «The Beatles» garā – «Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs!» (All You Need is Love).

Kinodarba režisore ir «Oskara» un «Zelta Globusa» balvu laureāte Susanne Bīra. Viņas jaunākā filma tika apvīta leģendām jau pirms tās uzņemšanas beigām – režisore pievērsusies sev neraksturīgam žanram, romantiskai komēdijai, un atvēlējusi galveno lomu joprojām jauneklīgajam Bondam, tas ir, Pīrsam Brosnanam. Sižeta pavērsieni, fināls un filmas nosaukums darba gaitā mainīti vairākkārt.

Aktieris Pīrss Brosnans
Aktieris Pīrss Brosnans Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

«Viss aizsākās nopietni. Vēlējāmies uzņemt kino par vēža tēmu,» žurnālistiem preses konferencē skaidro Susanne Bīra, «bet sapratām, ka tik smaga tēma jāuzlūko viegli, un nolēmām, ka jātop ja ne gluži komēdijai, tad mīlasstāstam ar komēdijas elementiem.»

Foto: Publicitātes foto / "Baltijas pērle"

Pastāvīgais Bīras līdzautors A.T.Jensens dzēlīgi piebilst, ka deviņas no desmit Dānijas režisoru filmām ir ģimenes drāmas. «Saprotiet, Dānija ir tāda valsts, pie mums reti atgadās kas īpašs, tādēļ atliek vien uzņemt filmas par drāmām ģimenes lokā. Par ko gan citu?

Mūsu filma gan ir arī par noslēpumiem, kuri mēdz būt teju katrā mājā un kuri parasti atklājas ģimenes locekļu saietu laikā.»

Pīrss Brosnans, viņa paša vārdiem, vienkārši iemīlējās scenārijā un savā personāžā, tādēļ nekavējoties piekrita filmēties. «Man ir ļoti tuva šī varoņa pieredze. Arī viņš atrodas sava dzīves ceļa vidū. Scenārijā bija daudz elementu, kurus es viegli varēju izprast līdz kaulam. Manā skatījumā šī filma ir par ticību un cerību,» – stāsta aktieris.

Neraugoties uz situācijas dramatismu, «Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs!» ir

viegla un gaiša komēdija ar asprātīgiem dialogiem un spilgtiem otrā plāna tēliem.

Tā uzņemta gleznainajā Sorento apkārtnē, kura slīgst reibinoši aromātiskās citronu audzēs, atgādinot, ka «vakardiena – jau pagājusi, rītdiena vēl tikai būs, un mūsu rīcībā ir tikai mirklis, kurā būt laimīgiem...»

Filmas oficiālā pirmizrāde notiks šodien, 6. septembrī, bet, spriežot pēc jau pieredzētajiem nerimstošajiem aplausiem un skatītāju smaidiem, Susanne Bīra atkal radījusi īstenu kinohitu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu