No TVNET arhīva: Rita Ora «Ora» (25)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

(Recenzija publicēta 2012. gadā) Nav nepieciešamas kādas pārdabiskas spējas, lai saprastu, kas notiek amerikāņu hiphopa mogula Jay-Z galvā. «Bejonsē (Beyoncé Knowles) ir zvaigzne, arī viņas idejiskā sekotāja Riana (Rihanna) ir sasniegusi augstākās virsotnes. Tātad šāds modelis darbojas. Laiks to īstenot dzīvē vēlreiz - tikai šoreiz Apvienotajā Karalistē.»

Rita Ora «Ora»

(Roc Nation)

6/12

Britu Rianas loma atvēlēta 21 gadu vecajai dziedātājai un aktrisei Ritai Orai (Rita Sahatçiu Ora), ar kuru izdevniecības līgumu 2009. gadā noslēgusi Jay-Z kompānija «Roc Nation».

Pati albāņu izcelsmes Ora dzimusi bijušajā Dienvidslāvijā, tagadējā Kosovas pilsētā Prištinā, taču uzreiz pēc dzimšanas kopā ar ģimeni pārcēlusies uz Lielbritāniju. Jau kopš bērnības aizrāvusies ar teātri un mūziku un jau 13 gadu vecumā filmējusies pirmajā kinofilmā, režisora Kolina Tīga (Colin Teague) krimināldrāmā «Spivs», tēlojot albāņu bēgli.

2007. gadā Rita debitē popmūzikā, viņa piedalās britu popmūzikas «cukuriņa» Kreiga Deivida (Craig David) dziesmas «Awkward» ierakstā. Gadu vēlāk dziesmā «Where's Your Love» sadarbojas ar jauno britu reperi Tinčiju Straideru (Tinchy Stryder), līdz 2009. gadā nolemj startēt Apvienotās Karalistes Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

"Ora"
"Ora" Foto: Publicitātes foto

Jauno meiteni ievēro «Roc Nation» cilvēki, un pēc tikšanās ar pašu Jay-Z Ora pievienojas izdevniecības māksliniekiem.

Muzikāli Ritas Oras divpadsmit dziesmu debijas

plate ir tipisks R&B-pop hibrīds, kas jau vairākus gadus dominē Top40 radiostacijās.

Katrai dziesmai savs producents (will.i.am, Ester Dean, Dreiks, «The-Dream», Kanje, Diplo, «Stargate» u.c.), savs skanējums - eklektika, kas variē no spilgtiem radiohitiem (popdziesma «How We Do (Party)», drum and bass hits «Hot Right Now») līdz totālai bezgaumībai. Brīžiem Ora repo kā M.I.A. («Facemelt»), brīžiem viņas deklamēšana atgādina «The Ting Tings» (dziesmā «Uneasy»), dziedājums arīdzan nav tas pats oriģinālākais.

Arī vizuāli Ora ir «identitātes zagle» - šis tas no viņas elka Gvenas Stefani (blondie mati, piemēram), šis tas no Rianas un Bejonsē. Piemēram, vienu no singliem «R.I.P.» (skat. video) kanādiešu hiphopa zvaigzne Dreiks (Drake) sākotnēji bija sacerējis speciāli Rianai. Rezultātā liela atšķirība pat nav jūtama - Ora vai Riana.

Noteikti šis albums šonedēļ iekaros Apvienotās Karalistes albumu topa virsotni, taču muzikāli šis, manuprāt, ir viens no pēdējo gadu britu popmūzikas blāvākajiem veikumiem.

Izdošanas datums - 27.08.2012.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu