Vidzemes mūzikas un kultūras centru vadīs Juris Žagars (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Cēsu novada dome ceturtdien vienbalsīgi par jaunā Vidzemes Mūzikas un kultūras centra projekta vadītāju apstiprinājusi domes deputātu, Cēsu mākslas festivāla organizatoru Juri Žagaru, pavēstīja domē. Konkursā uz šo amatu bija pieteikušies pieci pretendenti, taču, pēc pašvaldības izpilddirektora, personāla atlases komisijas vadītāja Andra Mihaļova teiktā, jaunās Cēsu koncertzāles vadītāja amata konkursā noteiktajiem kritērijiem atbilda tikai Žagars, kurš arī apstiprināts šajā amatā.

Žagars domes sēdē atzinis – lai nodrošinātu kvalitatīvu māksliniecisko programmu un reģionālas koncertzāles statusam atbilstošu darbību, jaunajam Vidzemes Mūzikas un kultūras centram nepieciešams valsts līdzfinansējums pretējā gadījumā jaunais mūzikas centrs vienkārši būs liels un pašvaldībai ļoti dārgi izmaksājošs kultūras nams.

Pēc Žagara domām, centra finansējumu veidotu trīs avoti – valsts, pašvaldības un pašu nopelnītie līdzekļi. Summa, ko Mūzikas un kultūras centrs varētu saņemt no valsts mākslinieciskās programmas nodrošināšanai, ir 150 tūkstoši latu.

Žagars iecerējis, ka jaunajā Mūzikas un kultūras centrā jeb Vidzemes filharmonijā notiks akadēmiskās un populārās mūzikas koncerti, dramatisko teātru izrādes, darbosies Vidzemes kamerorķestris, notiks izstādes, uzstāsies arī amatiermākslas kolektīvi. Atbildot uz deputātu jautājumiem, viņš apliecināja, ka novada amatiermākslas kolektīviem jaunajā centrā būs telpas mēģinājumiem, kā arī iespējas rīkot koncertus uz lielās skatuves ar nosacījumu, ja šie koncerti būs apmeklēti.

Lai gan Vidzemes Mūzikas un kultūras centrs pašlaik ir tikai būvniecības stadijā un durvis varētu vērt tikai 2014.gadā, arī līdz šim laikam centra vadītājam būs daudz pienākumu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu