Zigmaram Liepiņam piešķir Ministru kabineta Atzinības rakstu (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Valdība šodien nolēma piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstu komponistam Zigmaram Liepiņam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kultūras attīstībā. Piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstu Liepiņam 15.augustā ierosināja koncerta «Atgriešanās» producents Juris Millers, un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) to atbalstīja, virzot izskatīšanai Apbalvošanas padomē. Savukārt 20.augustā sēdē priekšlikumu vienbalsīgi atbalstīja arī Apbalvošanas padome.

Ministru kabineta Atzinības rakstu komponistam pasniegs valdības vadītājs, kurš šo ceturtdien paredzējis apmeklēt koncertu «Atgriešanās» Dzintaru koncertzālē.

Ministru kabineta Atzinības raksts tika ieviests 1995.gadā, lai izteiktu valdības atzinību izciliem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta, valsts aizsardzības un politiskās jomas darbiniekiem. Motivētus ierosinājumus par tā piešķiršanu ministri un ministriju pakļautībā un pārraudzībā esošo valsts institūciju vadītāji un pašvaldību institūciju vadītāji var iesniegt Ministru kabineta izveidotajai Apbalvošanas padomei.

Jau ziņots, ka šovasar daudzviet Latvijā notiek Liepiņa 60 gadu jubilejas koncerti «Atgriešanās». Jubilejas koncertos uz skatuves kāpj Latvijas estrādes dziedātāji Mirdza Zīvere un Imants Vanzovičs, kā arī Igo, Aivars Brīze, Niks Matvejevs, Fredis, Ufo, Zane Dombrovska, Ginta Krievkalna, Ieva Kerēvica un Dons.

Mirdza Zīvere koncertā
Mirdza Zīvere koncertā Foto: Raimonds Birkenfelds
Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu