Latvijas kinoteātros dominē animācijas filma «Drošsirde» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kinoteātros aizvadīta vēl viena kupli apmeklēta nedēļas nogale (astoņas filmas ar vismaz 1000 skatītājiem), bet par līderi atkārtoti kļuvusi jaunākā «Pixar» animācijas filma «Drošsirde» («Brave»), ziņo «kinokino.lv».

«Drošsirdi» tās otrajā nedēļas nogalē noskatījušies 5181 cilvēki, bet kopējais skatītāju skaits pirmajās desmit dienās jau pārsniedzis 20 tūkstošus. Visticamāk tā kļūs par vienu no gada aktuālākajām filmām Latvijā.

Apraksts. Kopš neatminamiem laikiem nostāsti par grandiozām kaujām un teiksmainas leģendas dzīvo noslēpumainajos Skotijas kalnos. Princese Merida - karaļa Fērgusa un karalienes Elinoras meita atsakās sekot senajām tradīcijām, līdz ar to metot izaicinājumu varenajiem skotu klaniem un to vadoņiem. Princeses nepārdomātā rīcība draud radīt karaļvalstī haosu, un tāpēc Merida dodas pēc padoma pie burves. Taču, lai palīdzētu princesei, burve uzliek viņai lāstu, un drīz vien jaunajai Meridai nāksies likt lietā visu savu drošsirdību, lai atbrīvotos no ļaunā lāsta un uzveiktu kalnu ielejās mītošo briesmīgo zvēru.

Otrajā vietā ar mūsu jau prognozēto apmeklētības līmeni debitējusi «Neiznīcināmie 2» («The Expendables 2»). To noskatījušies 4318 cilvēki, lai arī izrādīšanas plašums ir teju piecas reizes šaurāks par jau minēto «Drošsirdi». Iespējams jau šīs nedēļas laikā apmeklētības cipars pārsniegs 10 tūkstošus.

Izcilu sniegumu turpina demonstrēt «Ledus laikmets 4: Kontinentu dreifs» («Ice Age 4: Continental drift»). Šoreiz pārdotas 2958 biļetes, bet kopējais skatītāju skaits nu jau pārsniedz 110 tūkstošu. Gada skatītākā filma Latvijā-bez nekādām šaubām.

Tāpat izcilu sniegumu turpina demonstrēt komēdija pieaugušajiem «Teds». Jau piektā nedēļas nogale uz ekrāniem, bet skatītāju skaits šoreiz 1840. To pavisam noteikti nodrošina pozitīvās atsauksmes, kuras skatītāji nodod viens otram. Kopējais skatītāju skaits, visticamāk, stabili pārsniegs 30 tūkstošus. Pirmo piecinieku noslēdz zinātniskās fantastikas filma «Atcerēties visu» («Total Recall») ar Kolinu Farelu galvenajā lomā uz kuru pārdotas 1735 biļetes. Kopējais skatītāju skaits jau šonedēļ pārsniegs 10 tūkstošus.

Vēl jāizceļ, ka pārējie divi nedēļas jaunumi, kuri netika pirmajā pieciniekā, «Meklēju draugu pasaules galam« («Seeking A Friend For The End Of The World») (1095 skatītāji) un Francijas un Spānijas kopražojuma vēsturiskā kostīmdrāma «Ardievu, mana karaliene» («Les adieux à la reine»), kas šogad atklāja Berlīnes starptautisko kino festivālu (291 skatītājs). Filmas ieņēmušas attiecīgi septīto un divpadsmito vietu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu