Teātris «Ars Nova» atklāj sezonu ar «Kaupēnu» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / ARS NOVA

Muzikālais teātris «Ars Nova» jauno sezonu skatuves mākslā atklās 9. septembrī ar Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas «Kaupēn, mans mīļais» izrādi Latvijas Nacionālajā operā, informē teātra pārstāve Anita Lūsēna.

«Kaupēn, mans mīļais» radošais ansamblis iezīmē spilgtu skatuves mākslas meistaru radošo ansambli. Rokoperas režisore ir Ineses Mičule, Kaupēna lomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, Mātes lomā - Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska.

Lomās: Ance Krauze - Vallija, Marts Kristiāns Kalniņš - Dzejnieks; kā arī Valmieras teātra aktieri Arnolds Osis, Inese Ramute, Dace Everss, Ģirts Rāviņš, Māris Bezmers, Inga Siliņa, Oskars Morozovs, Mārtiņš Liepa, Aigars Vilims, Baiba Neja, Terēza Lasmane, Kārlis Neimanis, Kārlis Freimanis, Andris Liseckis. Rokoperā piedalās mūziķu grupa komponista Jāņa Lūsēna vadībā.

Savukārt 14. oktobrī Muzikālais teātris ARS NOVA ar rokoperu «Kaupēn, mans mīļais» viesosies Valmieras drāmas teātrī.

Skats no Jāņa Lūsēna rokoperas "Kaupēn, mans mīļais"
Skats no Jāņa Lūsēna rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" Foto: Publicitātes foto / ARS NOVA

Gada tumšākajā laikā, sagaidot Ziemassvētkus, ar dzirkstošu prieku pie mazajiem skatītājiem un ģimenēm ar izrādēm Rīgā, Liepājā un Ogrē viesosies Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls «Sniega karaliene». Izrādes režisore - Inese Mičule, mūziklā lomas atveido: Sniega karaliene - Kristīne Zadovska, Gerda - Ieva Sutugova, Kajs - Andris Ērglis, vecmāmiņa - Andžella Goba, Puķu burve - Ieva Akuratere, kovārnis, balodis - Zigfrīds Muktupāvels, princese, Ziemeļburve - Amber (Aija Vītoliņa), Laupītāju meitene - Ance Krauze, Ziemeļbriedis - Uģis Roze, vārna, balodis - Baiba Neja, princis - Kārlis Freimanis, Garkājis – Andris Liseckis.

Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošina mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā, tajā skanēs dažādi sitamie instrumenti, perkusijas, akordeons, ģitāras un taustiņistrumenti, uzburot pasakas īpaši tēlainu un ziemeļniecisku skanējumu.

Tā kā 2013. gads ir dzejnieka Ojāra Vācieša jubilejas gads, komponists gatavo jaunu koncertprogrammu - veltījumu dzejniekam

Muzikālajam teātrim ARS NOVA un komponistam Jānim Lūsēnam īpaši nozīmīgi ir iestudējumi mazajiem skatītājiem un ģimenēm, tāpēc jaunajā sezonā ir iecere jaunam latviešu autoru darbam - Jāņa Lūsēna, Erika Ādamsona un Ineses Zanderes muzikālam iestudējumam «Čigānmeitēns Ringla».

Informācija par turpmākajiem Muzikālā teātra ARS NOVA iestudējumiem un koncertiem pieejama bilesuparadize.lv un janislusens.lv.

Uz visiem koncertiem un izrādēm biļetes pieejamas «Biļešu Paradīze» kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertu norises vietās pirms koncertiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu