Rudmatainā «Drošsirde» dominē Latvijas kinoteātros

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās divas vietas Latvijā tomēr nav ieņēmuši abi jaunumi, jo teicami savu sesto nedēļas nogali uz ekrāniem aizvadīja «Ledus laikmets 4: Kontinentu dreifs» («Ice Age 4: Continental drift»). Līderis, gan bez pārsteigumiem, ziņo «kinokino.lv».

Pirmo vietu ar ļoti pārliecinošu rezultātu ieņēmusi jaunākā «Pixar» animācijas filma «Drošsirde» («Brave»), kuru pirmajā nedēļas nogalē noskatījušies 9408 cilvēki. Nav praktiski nekādu šaubu, ka šī filma būs starp gada 20 skatītākajām Latvijā. Iespējams, pat pirmajā desmitniekā.

Apraksts. Kopš neatminamiem laikiem nostāsti par grandiozām kaujām un teiksmainas leģendas dzīvo noslēpumainajos Skotijas kalnos. Princese Merida - karaļa Fērgusa un karalienes Elinoras meita atsakās sekot senajām tradīcijām, līdz ar to metot izaicinājumu varenajiem skotu klaniem un to vadoņiem. Princeses nepārdomātā rīcība draud radīt karaļvalstī haosu, un tāpēc Merida dodas pēc padoma pie burves. Taču, lai palīdzētu princesei, burve uzliek viņai lāstu, un drīz vien jaunajai Meridai nāksies likt lietā visu savu drošsirdību, lai atbrīvotos no ļaunā lāsta un uzveiktu kalnu ielejās mītošo briesmīgo zvēru.

Pateicoties vēsajiem laika apstākļiem, vairākām filmām izdevies uzrādīt pat ievērojamu apmeklētības kāpumu, un viena no tām bija arī «Ledus laikmets 4: Kontinentu dreifs». To noskatījās 4216 cilvēki, bet kopējais pārdoto biļešu skaits nu jau pārsniedz 100 tūkstošus! Jau otrā franšīzes pārstāve, kurai tas padodas Latvijā. Tagad tā arī ir izvirzījusies par gada skatītāko filmu Latvijā un, visticamāk, savu vietu neatdos.

Trešo vietu ieņēmis otrs nedēļas jaunums - zinātniskās fantastikas filma «Atcerēties visu» («Total Recall») ar Kolinu Farelu galvenajā lomā. Pārdotas 3787 biļetes un ir labas izredzes kopsummā pārsniegt 10 tūkstošus.

Anotācija. Nākotnes pasaulē, kura pārcietusi ķīmisko katastrofu, Dags Kveids ir parasts strādnieks rūpnīcā – viņam ir savs dzīvoklis, sieva un draugi. Taču savādie sapņi un nojausma, ka ar viņa dzīvi nav kaut kas kārtībā, aizved Dagu uz korporāciju «Rekall», kura nodarbojas ar atmiņas-fantāziju implantēšanu saviem klientiem. Pēc neveiksmīga mēģinājuma implantēt sev atmiņas, kurās viņš vēlējās kļūt par slepeno aģentu, Dags kļūst par mērķi bruņotiem cilvēkiem, kā arī nejauši atklāj sevī apskaužamas pašaizsardzības un cīņas prasmes. Bēgdams no vajātājiem, Dags vairs nesaprot, vai atmiņas par viņa reālo dzīvi patiešām ir reālas, vai var uzticēties cilvēkiem, kurus viņš it kā pazīst jau daudzus gadus. Pamazām Dags saprot, ka viņš ir slepens ierocis kāda varena cilvēka rokās un viņam ir jāizpilda jau iepriekš sagatavota misija.

Ceturtajā vietā atrodas deju filma «Solis augšup 4». Šajā nedēļas nogalē tai 2149 skatītāji, bet kopumā jau vairāk nekā 10 tūkstoši. Pirmo piecnieku noslēdz Kristofera Nolana «Betmena» triloģijas pēdējā daļa «Tumšais bruņinieks atgriežas» ar 2037 skatītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu