Ikara svētki Priekulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Priekule 11. augustā atzīmēs pilsētas svētkus. Jau devīto gadu novada iedzīvotāji augusta otrās nedēļas nogali rezervē, lai rastu kopības sajūtu.

No Priekules ģerboņa pretī lūkojas spārnotais Ikars, un ne velti priekulnieki savus svētkus stiprinājuši Ikara zīmē. Leģenda, kas atceļojusi līdz mūsu dienām, vēsta, ka senās Priekules muižas kalējs tālā pagātnē esot īstenojis lidojumu ar paša veidotiem spārniem. Viņa ģeniālās idejas atbalstīja tā laika barons Korfs, kura muižā mūsdienās mācās Priekules skolēni.

Šodienai saglabāta arī Priekules baznīca, no kuras torņa īso lidojumu īstenoja ģeniālais sapņotājs. Ir vērts apstāties un padomāt par laiku toreiz un tagad. Tāpēc visdažādākās aktivitātes svētkos norisinās ap Zviedru vārtiem, vidusskolas aleju un citām vēsturiskām vietām. Tā 9.00 veloklubs aicina ikvienu, kam muskuļu spēks palīdz mīt pedāļus, doties aktīvā izziņas maršrutā «Priekulē akmeņi runā...» Savukārt ikvienam, kam patīk vērot interesantus objektus bez piepūles, pl. 13.00 būs iespēja izbraukt autobusa ekskursiju «Apkārt Priekules muižiņai».

Bet 7.00 pilsētu modinās putēju orķestris, apbraukājot visu pilsētu. Par tradīciju kļuvis arī gājiens pl. 11.00, uz kuru ielūgti uzņēmumi, iestādes un novada pagastu ļaudis, kā arī pilsētnieku viesi un dažādas interešu apvienības. Gājiens noslēgsies stadionā 11.40 ar svētku koncertu. Tam un visai šā gada svētku programmai dots moto «Prieks mājo Priekulē!».

Koncertēs mākslinieciskās pašdarbības un vieskolektīvi, kā arī Uldis Marhilēvičs.

Paredzēts, ka komponista dziesmu «Mēs lidosim» no mūzikla «Priekules Ikars», kas priekulnieku apziņā jau iegūlusi gandrīz kā himna, koncerta izskaņā dziedās visi klātesošie.

Pēc koncerta 12.40, sporta halles foajē atklās izstādi «Mākslas parāde» ar Priekules novada un Skodas mākslinieku darbiem. Turpat pie sporta halles darbosies radošās darbnīcas. 13.00 un 15.00 bērniem divas izrādes atvedīs Liepājas leļļu teātris «Maska». Bet pieaugušie varēs noskatīties Kuldīgas Tautas teātra politiskās satīras izrādi. 14.00 koncertēs skodenieki, bet koncertu virkne sāksies pl.18.00:

Dzintars Čīča un Kaspars Antess, Guntis Veits un CREDO, O-kartes solisti Toms Bokums, Kristaps Pujāts un Jānis Buķelis.

Izrādes un koncerti, kā jau svētkos – par brīvu! Vienīgi svētku noslēguma ballē jārezervē Ls 2, lai dejotu Andra Daņiļenko, Valda Zilvera un Vaiņodes grupas «Diena bez pārtraukuma» pavadībā.

Izklaides jomā padomāts arī par braucieniem pajūgā, atraktīvām peldēm ar ūdensbumbām Priekules dīķī, garšu un smaržu ielu, sporta aktivitātēm, kā arī mākslas darbu izsoli un alus ātrdzeršanas sacensībām. Bet ikvienam, kas vēlas redzēt Priekules panorāmu, būs iespēja lidot ar lidmašīnu no Priekules lidlauka. Šīs izklaides gan būs par maksu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu