Krievu kino zelta klasika trešdienu vakaros TV3 (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

No 15.augusta trešdienu vakaros plkst.21.20 varēs vērot krievu kino zelta klasikas filmas, informē TV3 pārstāve Marta Zandersone.

TV3, tuvojoties rudens sezonai, iepriecinās skatītājus ar pasaulē slavu guvušām filmām. Krievu kino klasika ļauj izbaudīt vienreizējo aktieru temperamentu, nepārspējamo talantu un enerģiju, kas ir īsta vērtība un atradums. Tās ir labākās un iemīļotākās filmas, kas vieno dažādas paaudzes. Tie ir brīži, kad nostalģijas vadīta ģimene var kopā apsēsties, lai ļautos viegla humora un arī sirdi aizkustinošiem mirkļiem.

No smiekliem līdz asarām

Krievu kino klasikas vakars 15.augustā tiks atklāts ar komēdiju «Medību nacionālās īpatnības». Vienkārša un unikāla filma par jaunekli no Somijas, kurš sapņo iepazīt krievu tautas izslavētās medību tradīcijas un īpatnības. Ar drauga palīdzību viņam izdodas nonākt īstu krievu mednieku vidū, un soms ir sagatavojies mūža labākajām brīvdienām. Taču realitāte krasi atšķiras no puiša fantāzijām. Viņš nesaprot, kādēļ ir jāņem līdzi tik daudz šņabja, un arī krievu joki viņam šķiet gaužām dīvaini. Bet pats galvenais – vai medības kādreiz vispār sāksies? Ja tā, tad kas tajās tiks medīts?

Visa noslēpums - šarms!

Divos krievu kino klasikas vakaros varēs redzēt leģendāro un šarmanto jokdari ar žilbinošo smaidu - Andreju Mironovu. Par šo aktieri droši var teikt, ka viņš ir piedzimis uz skatuves, jo viņš piedzima 8.marta priekšvakarā aiz kulisēm trīsdesmit gadu vecajai Marijai. Tieši pirms Starptautiskās sieviešu dienas aizsākās skaists stāsts par visizcilāko aktiermākslas meistaru A.Mironovu. Iespējams, tieši tāpēc daba viņam ir devusi tik daudz.

Mironovam slavu atnesa atveidotā Gešas loma vienā no populārākajiem padomju laika darbiem «Briljanta roka»,

pēc kuras skatītāji viņu gluži vai nēsāja uz rokām. Savukārt komēdijā «Neticamie itāliešu piedzīvojumi Krievijā» viņš šokēja savus kolēģus ar to, ka visus trikus kinolentē veica pats. Jā, tas ir tas pats A.Mironovs, kurš laidās no viesnīcas Astorija 6.stāva, ieķēries paklājā, vai arī, turoties paceļamā tilta galā, karājās virs Ņevas divpadsmit stāvu mājas augstumā.

Divas lomas vienlaikus

Komēdijā «Fortūnas džentlmeņi» galveno lomu atveido Jevgeņijs Ļeonovs – viņš ir viens no spilgtākajiem un izcilākajiem Krievijas kinoaktieriem, kurš pazīstams kā komisku personāžu atveidotājs. Personāži, kuri J.Ļeonova talanta dēļ ir kļuvuši tik dzīvi, aizvien turpina priecēt skatītājus. Var tikai apbrīnot, cik dažāda rakstura lomas ir atveidojis šis aktieris. Filmā J.Ļeonovs atveido divas lomas vienlaikus - bērnudārza vadītāju un likumīgo zagli. Bērnudārza vadītājam Toroškinam totāli nav paveicies — viņš kā divas ūdens lāses ir līdzīgs bandītam ar iesauku Docents, kurš nolaupījis Maķedonijas Aleksandra bruņucepuri. Milicija iefiltrē labdabīgo Toroškinu zagļu vidē, un viņam nekas cits neatliek, kā cītīgi tēlot savu dubultnieku, ļauno zagli, jaucot galvu visiem apkārtējiem. Ar laiku viņš tik spoži iedzīvojas lomā, ka pašam no tā paliek bail.

Trešdienas ar Krievijas šarmantākajiem aktieriem

15.augustā «Medību nacionālās īpatnības» (Особенности национальной охоты)

22.augustā «Neticamie itāliešu piedzīvojumi Krievijā» (Невероятные приключения итальянцев в России)

29.augustā «Fortūnas džentlmeņi» (Джентльмены удачи)

5.septembrī «Ivans Vasiļjevičs maina profesiju» (Иван Васильевич меняет профессию)

12.septembrī «Operācija I un citi Šurika piedzīvojumi» (Операция Ы и другие приключения Шурика)

19.septembrī «Kaukāza gūstekne» (Кавказская пленница)

26.septembrī «Briljanta roka» (Бриллиантовая рука)

Baudiet krievu kino zelta klasiku ar šarmantākajiem aktieriem ik trešdienu 21:20 TV3!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu