Ģirts Ķesteris iesaistījies «Jaunā viļņa» afēras atmaskošanā (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris šobrīd filmējas Krievijas televīzijas kanāla «Россия» veidotā mākslas filmā «Jaunais vilnis». Jaunajā filmā aktiera atveidotais varonis – policists Andris pavisam nopietni iesaistījies «Jaunā viļņa» afēras izmeklēšanā.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Ģirts Ķesteris atklāj, ka šajā sezonā viņš jau otro reizi filmējas Krievijas kinofilmās. Pirmo reizi šā gada rudenī aktierim tika piedāvāta loma Krievijas seriālā «Отстегните ремни». «Tas bija gods un prieks strādāt cienījama apjoma seriālā kopā ar Krievijā populāro aktrisi Jekaterinu Redņikovu, kuru skatītāji atceras pēc krievu filmas «Zaglis», kur aktrise filmējās kopā ar nu jau esošo Holivudas megazvaigzni – Vladimiru Maškovu (viņš filmējies grāvējfilmā «Neiespējamā misija»). Kopš filma «Zaglis» tika izrādīta uz lielajiem ekrāniem, šī aktrise man kļuva par krievu kino seksa simbolu. Filmējoties ar Jekaterinu, mums izveidojās lieliska sadarbība. Viņa zināmā mērā ir kaprīza aktrise, īpaši attiecībās ar saviem kino partneriem. Negribu to attiecināt uz sevi, bet aktrise mūsu kopīgajā filmēšanās dienā jutās labi. Es seriālā atveidoju aktrises bērnības un skolas draugu Denisu Deņisovu, kurš kļuvis par ambiciozu juristu jeb jauno krievu.

Seriālā filmējās arī Krievijas aktieris Marats Bašarovs un latviešu aktieris Juris Žagars, kā arī citi pazīstami pašmāju aktieri. Seriāls vēl nav nonācis pie skatītājiem,» par savu pirmo pieredzi, filmējoties Krievijas seriālā, stāsta Ķesteris.

Savukārt neilgi pirms starptautiskā jauno dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis», kas jau 11. gadu norisinājās Jūrmalā, aktieris saņēma piedāvājumu no Krievijas televīzijas «Россия» filmēties televīzijas mākslas filmā «Крутая волна», kurā darbība risinās «Jaunā viļņa» laikā. Ir pazudusi konkursa naudas balva 100 000 dolāru vērtībā, un Ģirta Ķestera atveidotajam varonim – latviešu policistam Andrim kopā ar amata brāļiem nauda ir jāatgūst. «Filmas žanrs ir komēdija, trilleris ar muzikālām piedevām, mazliet dokumentāla, jo, veidojot filmu, tiek izmantots viss, kas «Jaunā viļņa» laikā notiek gan uz skatuves, gan ārpus skatuves, aizkulisēs, afterpārtijos. Filmas režisors ir Jevgeņijs Kuricins, kuru izvēlējās festivāla organizators Igors Krutojs. Mans atveidotais varonis – latviešu policists Andris; kopā ar latviešu aktieri Jāni Jarānu, kurš filmā ir policijas priekšnieks, kā arī ar ukraiņu kolēģi Aleksandru Šišovu, kurš spēlē latviešu policistu Jāni, pārģērbjamies par zviedru producentiem, lai iefiltrētos «Jaunā viļņa» vidē,» stāsta Ķesteris.

Filmēšanās joprojām pilnā sparā notiek gan Jūrmalā, gan dažādos objektos Rīgā. Filmējoties Krievijas televīzijas «Россия» mākslas filmā, aktieris iepazinies arī ar Krievijas šovbiznesa zvaigznēm – Leonīdu Agutinu, Valēriju Ļeontjevu, Aleksandru Buinovu un Igoru Nikolajevu. «Krievijas skatuves mākslinieki ir ļoti atvērti. Mūsu priekšstats par viņu glamūrīgumu un nepieejamību ir aplams. Tas bija apbrīnojami! Filmējoties brīvi un vienkārši improvizējām, un nekādas problēmas tas nesagādāja,» viņš stāsta.

Filmā sižetā redzēsim arī Igora Krutoja un Ģirta Ķestera dialogu. Abi ir ietekmīgi cilvēki – Krutojs Krievijas šovbiznesā, bet Ķesteris ir Latvijā mīlēts un pieprasīts aktieris.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu