Džeimija Olivera pavāru šovs - TV6 (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV6

No 11.augusta brīvdienu rītos plkst. 10 kanālā TV6 jaunus atklājumus un viltības par ēdieniem un produktiem varēs vērot kulinārijas šovā «30 minūtes virtuvē ar Džeimiju Oliveru», informē TV6 pārstāve Marta Zandersone.


Arī otrajā pasaulē populārā raidījuma sezonā pavārs Džeimijs Olivers darīs to, kas viņam padodas vislabāk – vienkārši, skaidri un loģiski rādīs un stāstīs to, kā 30 minūtēs pagatavot kārdinošu un, galvenais, veselīgu super maltīti visai ģimenei.

Pasaules bagātākais kulinārijas meistars Džeimijs Olivers ir gatavs pārsteigt ar apbrīnojami jaunām ēdienu pagatavošanas idejām. Viņš turpinās demonstrēt savu pavārmākslu – ēdienu gatavošanas procesu līdz vissīkākajām detaļām. Raidījuma fani jau ir pamanījuši un novērtējuši, ka kulinārijas šovs nav iepriekš iestudēts un tajā viss notiks pa īstam.

Šajā pārraidē nekad neviens dārzenis nebūs jau iepriekš nomizots vai panna uzkarsēta.

Šovs ir par mācīšanos, sākot no vieglas žonglēšanas ar produktiem līdz skaistas kulinārijas mākslas radīšanai. «Ja tiešām vēlaties pagatavot ātru un baudāmu ēdienu, tad dariet tieši to, ko es jums raidījuma laikā stāstu. Tikai ieklausoties manos vārdos, uz jūsu galda 30 minūšu laikā būs skaisti svētku ēdieni,» saka Dž.Olivers.

Jaunas receptes un garšas

Otrās sezonas Džeimija Olivera kulinārijas brīnumi garšas kārpiņām liks noreibt. Tādēļ vērīgi sekojiet līdzi, jo uzzināsiet interesantas lietas par kādu konkrētu produktu. Jaunās sezonas pirmajā sērijā Džeimijs Olivers gatavos tradicionālus angļu piknika ēdienus – desu veltnīšus, skumbriju pastēti, sparģeļus un salātus, kā arī garšīgu desertu. Neticami gardi, vai ne? Un tas viss tiks pagatavots nieka 30 minūtēs!

Atvērts jauns restorāns

Jau kopš pusaudža gadiem Džeimijs Olivers bija apmāts ar mīlestību un kaislību pret ēdienu, ģimeni un savu dzīvi. Gluži kā itāļi, kuru dzīvē lielu lomu ieņem tradīcijas un spēcīga degsme tiekties pēc vislabākās garšas nianses. Itāļu ēdieni ir maģiski, tie liek uz pasauli raudzītos ar citām acīm un ar citām sajūtām, un tieši tas Dž.Oliveru fascinē itāļu kultūrā. Aizvakar, 30.jūlijā, viens no slavenā pavāra sapņiem piepildījās - viņš atvēra jaunu restorānu Anglijā, Norvičā, kas atrodas rokas stiepiena attālumā no kādas vēsturiskas pils. Šajā restorānā ikviens var saņemt apbrīnojamus, autentiskus itāļu ēdienus, netērējot milzu naudu. Pavāra iecere ir piedāvāt maltītes, ar kurām itāļi visvairāk lepojas - fantastiskos zemnieku ēdienus. Tie tiks pagatavoti no vienkāršiem un svaigiem produktiem, kurus apstrādājot, taps patiesi izcili ēdieni. Dž.Olivera jauno restorānu raksturo kā ārkārtīgi skaistu, kurā strādā ļoti draudzīgi darbinieki. Restorāns ir lieliska vieta, kur cilvēki var justies komfortabli un baudīt viens otra sabiedrību, neatkarīgi no tā, cik daudz laika tajā tiek aizvadīts vai iztērēta nauda.

Ēdiens skolās kļūst veselīgāks

Pavisam nesen Džeimijs Olivers izstrādāja Labas gribas manifestu par to, lai bērnus skolās izglītotu par veselīgu ēdienu. Viņu uztrauc tas, ka pieaug bērnu aptaukošanās skolās, tāpēc ar savām bažām bija vērsies pie Lielbritānijas valdības. Un viņš tika uzklausīts - ar valdības atļauju tika izveidota mācību stunda par uzturvielām, ēdiena sastāvu un tik nepieciešamo enerģiju. Bērni kopā ar pavāru gatavoja pusdienas, tādējādi gūstot praktisku pieredzi. Bet ne jau tikai veselīgāka ēdiena piedāvāšana skolā ir galvenais;

būtiski arī mājās mērķtiecīgi domāt un rīkoties tā, lai maltīte būtu sabalansēta.

Tāpēc pamazām cīņa par to, lai bērni savās ēdienu kastītēs uz skolu ņemt līdzi svaigus salātus ar kartupeļiem un gaļu, nevis pusfabrikātus, ir uzvarēta. Tas ir lieliski, ka pavāra domās un idejās ieklausās, tā radot veselīgāku sabiedrību.

«30 minūtes virtuvē ar Džeimiju Oliveru» jaunajā sezonā no 11.augusta brīvdienās plkst. 10 TV6!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu