Doveika un Ērglis izdzīvo pasakainu mīlu (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ervīns Zuševics/sejas.lv

Saulkrastu estrādē «Muzikālais teātris 7» atklāja šīs vasaras brīvdabas izrādes «Teic, kur zeme skaistākā..» maratonu. Izrāde veidota kā jautra un muzikāla komēdija. Lai arī visi notikumi norisinās kā pasakā, netrūkst arī politikas, intrigu, bet visa pamatā ir mīlestība, ko uz skatuves izdzīvo populārā aktrise Maija Doveika un dziedātājs Andris Ērglis.

Siltā un saulainā 20. jūlija vakarā Saulkrastu estrādē pirmizrādi piedzīvoja jautrā komēdija «Teic, kur zeme skaistākā..». Kā vēlāk pastāstīja «Muzikālā teātra 7» direktors Aigars Dinsbergs uz pirmizrādi skatītāji atbraukuši no dažādām Latvijas pilsētām. Lai novērtētu jauniestudējumu un kolēģu darbu, uz pirmizrādi ieradās arī dziedātāja Liene Šomase, aktieris Rolands Zagorskis ar meitu Elizabeti Zagorsku, dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova ar dēlēnu Martu Gabrielu un krustmeitu Rēziju, aktrise Anna Šteina. Pirms pirmizrādes savu dzīvesbiedru Juri Kalniņu, kurš komēdijā atveido galveno karaļa lomu, aizkulisēs atbalstīja arī aktrise Katrīna Pasternaka. Sabučojusi vīru pirms pirmizrādes, Katrīna izrādi devās vērot no skatītāju rindām.

Pēc pirmizrādes, kad aktieri un mūziķi bija sapulcējušies uz svinīgu banketu, «Muzikālā teātra 7» direktors Aigars Dinsbergs atzina, ka pirmizrādes vienmēr ir īpašas. «Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu, jo nepilna mēneša laikā, intensīvi mēģinot, ir ļoti labi izdevies darbs. Šo izrādi vieni uztvers kā pasaku, taču citi saskatīs daudzus zemtekstus ar personāžiem reālajā dzīvē,» stāsta Aigars.

Viņš atklāj, ka visa izrādes radošā komanda laika gaitā kļuvusi par vienu lielu ģimeni. «Visuzticamākā mums ir Jolanda Suvorova, kura ar mums ir bijusi kopā visus astoņus gadus, tikpat ilgi ar «Muzikālo teātri 7» sadarbojas arī Voldemārs Šoriņš, un piecus gadus viņš ir arī brīvdabas izrāžu režisors. Šogad mūsu komandā ir četri jauniņie – Maija Doveika, Andris Ērglis, Nikolajs Puzikovs un Zigurds Neimanis. Esmu ļoti laimīgs, ka mums izdevās iekļaut trupā kā galveno princeses lomas atveidotāju Maiju Doveiku, jo viņa spēj manevrēt ar visdažādākajām rakstura izpausmēm, no kaprizitātes līdz nopietnībai. Uzskatu, ka Maija ir izrādes pērle, bet ļoti labi spēlē gan Zigurds Neimanis, Juris Kalniņš, gan Akvelīna Līvmane,» atklāj Dinsbergs.

Muzikālās komēdijas «Teic, kur zeme skaistākā...» brīvdabas izrādes vēl var noskatīties Ikšķilē (27.jūlijā), Tukumā (28.jūlijā), Valmierā (3.augustā), Alūksnē (4.augustā), Bauskā (10.augustā), Saldū (11.augustā), bet izrāžu tūres noslēgums, kā ierasts, notiks Kuldīgā (18.augustā).

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu