Grupa «Framest» izrāda savus Jūrmalas apartamentus (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Starptautiskā jauno dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis 2012» dalībnieki vokālās grupas «Framest» mūziķi - Edgars Janovs, Elīna Šmukste, Jānis Ķirsis, Mikus Abaroniņš un Beāte Zviedre līdz pat augustam par savu mājvietu dēvē Jūrmalas viesnīcas «Eiropa» apartamentus.

Lai arī noguruši no saspringtā «Jaunā viļņa» mēģinājumu grafika, grupa «Framest» izbrīvēja laiku, lai izrādītu dzīvesstila portālam «Sejas» savu mājvietu Jūrmalā. «Framest» tāpat kā pārējie konkursanti iekārtojušies Jūrmalas viesnīcā «Eiropa», kas atrodas pārdesmit metrus no Dzintaru koncertzāles. Turpat viesnīcā «Framest» ietur brokastis, bet pusdieno un vakariņo viesnīcai blakus esošajā «Pegasa pils» restorānā. Uz mēģinājumiem Jūrmalas kinostudijā «Cinevilla» kolēģus aizvizina Jānis Ķirsis ar savu automašīnu.

Turklāt grupai piešķirtos viesnīcas numuriņus «Framest» mūziķi sadalījuši draudzīgi. Jānis Ķirsis iekārtojies numuriņā, kur vieta izbrīvēta arī sintezatoram, Edgars Janovs dzīvo ar Miku Abaroniņu un vienā numurā mīt arī grupas daiļā dzimuma pārstāves Beāte Zviedre un Elīna Šmukste.

Jānis Ķirsis atzīst, ka dzīvot uz vietas Jūrmalā, ir interesanti, jo laiks piesātināts ar dažādiem notikumiem un mēģinājumiem. «Ja mums ir kāds brīvs brīdis, mēs to izmantojam lietderīgi. Pārdomājam un analizējam savus priekšnesumus vai mainām horeogrāfiju. Ne velti režisors Aleksandrs Revzins teicis, ka divās minūtēs un 40 sekundēs mums uz skatuves jāparāda koncentrēts priekšnesums. Tādēļ cenšamies, lai priekšnesumā varam visu parādīt,» skaidro Jānis, bet Mikus nosaka, ka diennaktī ir 24 stundas, kuras «Framest» kolektīvs izmanto produktīvi, miegam veltot piecas līdz septiņas stundas. «Šis laiks mums ir ļoti piepildīts, tāda sajūta, ka esam nonākuši vasaras nometnē. Sen mums nekas tāds nav bijis,» piebilst Miks.

Grupas «Framest» dalībnieki stāsta, ka reizēm pat līdz diviem naktī viņu numuriņos skan mūzika. Tādēļ, ja agri no rīta grupa grib izmēģināt savu repertuāru, visi mūziķi sasēžas Jāņa Ķirša automašīnā un aizbrauc ciemos pie Jūrmalas draugiem. «Pietiek jau, ka tik vēlu naktī klausāmies mūziku, ja vēl sāktu agri no rīta dziedāt, diezin vai mūsu kaimiņi – konkursanti no Armēnijas būtu priecīgi par miera traucēšanu,» atklāj Mikus.

Vaicājot, kā «Framest» raksturo «Jauno vilni», vai tas ir ekonomisks, politisks vai muzikāls pasākums, Mikus norāda, ka «Jaunā viļņa» zemūdens akmeņus nav iepazinuši. ««Jaunais vilnis» nav «Eirovīzija» un šeit valstis nesacenšas savā starpā. Konkursanti ir labi draugi un mēģinājumos viens otru uzmundrina un atbalsta. Konkursā dominē mūzika, nevis politika,» nosaka Mikus.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu