Gailis: «Arsenāls» ir beidzies un lai paliek labā piemiņā (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinofestivāls «Arsenāls» ir beidzies, un tam netaps jauna koncepcija, kā to rosinājusi kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, pastāstīja viens no festivāla idejiskajiem autoriem Māris Gailis. Lai gan kultūras ministre aprīlī tikās ar «Arsenāla» programmas veidotāju Šarloti Līdumu un pauda vēlēšanos pārrunāt festivāla nākotni arī ar «Arsenāla» tēviem Gaili un Augustu Sukutu, šāda tikšanās nav notikusi un arī netiekot plānota.

«Mēs atteicāmies tikties, jo nebija vairs nekādas jēgas tērēt ministres laiku. Mēs jau bijām apturējuši to lietu,» paskaidroja Gailis.

Uz jautājumu, vai «Arsenāla» veidotāji apsvēruši Jaunzemes-Grendes aicinājumu restaurēt festivāla ideju un veidot jaunu koncepciju, Gailis atbildēja noliedzoši.

«Nē, nē, nē. Viss, 25 gadus festivāls ir bijis, tagad ir beidzies, un lai tas paliek labā piemiņā,» viņš teica.

Arī ideju par citiem kino projektiem Gailim pašlaik neesot, jo pašlaik visi spēki tiek veltīti septiņus gadus veidotajam ebreju glābēja Žaņa Lipkes muzejam Ķīpsalā.

Jau vēstīts, ka Rīgas starptautiskā kinofestivāla «Arsenāls» rīkotāji pēc 25 gadu darbības pavasarī paziņoja, ka pārtrauks tā rīkošanu, jo tā arī nav izdevies iegūt finanšu atbalstu no valsts. Šis paziņojums izraisīja plašu rezonansi un pretrunīgus viedokļus kinomīļu vidū.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu