Jūrmalas mērs: «Jaunā viļņa» aiziešana nebūtu katastrofa (24)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis lēš, ka Jūrmalā ik gadu notiekošais pretrunīgi vērtētais uz Krievijas šovbiznesa tirgu orientētais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Latvijas ekonomikai ienes apmēram 10 līdz 12 miljonus latu, taču - ja šis konkurss Jūrmalā nākotnē arī nenotiktu, tā kūrortpilsētai nebūtu traģēdija.

«Jaunais vilnis» ik gadu Jūrmalā pulcē Krievijas un arī pašmāju šovbiznesa zvaigznes, politiķus un uzņēmējus. Šā gada sākumā gan izskanēja informācija, ka pasākums Jūrmalā šogad nenotiks, jo pašvaldība neizrāda pietiekošu pretimnākšanu. Vēlāk gan vienošanās par konkursa norisi tika panākta.

«Kopumā Latvijai šāds pasākums varētu ienest 10 – 12 miljonus latu, ņemot vērā, ka aktivizējas dažādi uzņēmumi, sākot jau ar lidostu,» intervijā aģentūrai BNS sacīja Truksnis.

Atdzīvina ekonomisko dzīvi

Viņš atzina, ka «Jaunais vilnis» atdzīvina kūrortpilsētas ekonomisko dzīvi un netiešais labums no konkursa ir publicitāte, kas nav novērtējama, tomēr tiešā veidā Jūrmalas domes budžetā nauda neienāk.

«Protams, nedēļā, kad norisinās «Jaunais vilnis», Jūrmalas apkalpojošajā sfērā ir vērojams liels pieaugums. Tai pašā laikā es nedomāju, ka gadījumā, ja šāds pasākums nenotiktu, mūs piemeklētu katastrofa. Katrā ziņā es neuzskatu, ka Jūrmalas pilsēta nebūtu tik pašpietiekama un nespējīga dzīvot bez viena šāda pasākuma,» sacīja Truksnis.

Īpašu prasību no konkursa neesot

Truksnis uzsvēra, ka Jūrmala ir gatava uzņemt «Jauno vilni», un norādīja, ka nekādas īpašas prasības konkursa organizatoriem nav bijušas.

«Es jau vairākkārt esmu izteicies, ka tur ir pastāvējušas zināmas komunikācijas problēmas. Iespējams, ka šo gadījumu iespaido arī šovbiznesa spēles noteikumi, kas saistās ar lielākas publicitātes gūšanu. Taču tie ir tikai mani minējumi,» sacīja Truksnis.

Viņš atgādināja, ka brīdī, kad izskanēja paziņojumi, ka sarunas ir strupceļā, nekādu sarunu ar Jūrmalas domi vispār nebija.

Līdzšinējās problēmas esot novērstas

«Saprotu, ka daudzus šobrīd interesē tieši nianses - kādas prasības nav tikušas izpildītas, taču šādas prasības nemaz nav bijušas. No konkursa organizatoru puses pagājušajā vasarā vien izskanēja norādes uz dažām problēmām, kas attiecās uz labiekārtojumu. Tagad tās ir novērstas un viss ir sakārtots,» norādīja Truksnis.

Jau vēstīts, ka konkurss «Jaunais vilnis» šovasar risināsies no 24. līdz 29. jūlijam. Latviju šogad konkursā pārstāvēs vokālā grupa «Framest».

Rīgā sestdien pusdienlaikā ar vilcienu no Maskavas ieradās jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» organizatori un dalībnieki, kurus svinīgi sagaidīs Stacijas laukumā.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu