Festivāls «Fonofest» u.c. brīvdienu ceļvedī (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē pie Cēsīm notiks festivāls «Fonofest», Rīgā bijušā «Essential» vietā tiks atvērts jauns naktsklubs «El Divino», vairākās vietās Latvijā norisināsies Senās mūzikas festivāla pasākumi, Bauskā notiks kantrī festivāls, Jelgavā – smilšu skulptūru festivāls «Summer Signs», Ventspilī un Liepājā svinēs Jūras svētkus, kinopilsētiņā «Cinevilla» pie Tukuma notiks radošuma festivāls, Rojā un Lapmežciemā atzīmēs Zvejnieksvētkus... Laipni lūgts TVNET izklaides un kultūras brīvdienu ceļvedī un, kā vienmēr, esi aicināts komentāros pievienot vēl citu šīs sfēras pasākumu aprakstus!

PASĀKUMI

«Fonofest»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

«El Divino» atklāšana

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

Senās mūzikas festivāls

Foto: publicitātes

13. jūlijā plkst. 20 Mazajā ģildē, Rīgā notiks koncerts «Musica Nuova», kurā uzstāsies Amanda Keila (mecosoprāns; ASV) un Gabriels Šafords (klavesīns; ASV), izpildot Džirolamo Freskobaldi, Džūlio Kačīni, Tarkvīnio Merulas, Klaudio Monteverdi, Jakopo Peri, Barbara Stroci u.c. komponistu skaņdarbus. Plkst. 21 Kokneses pilsdrupās notiks koncerts «Spānijas karaļa galma mūzika», kurā uzstāsies senās mūzikas ansamblis «Trakula», izpildot Kārļa V laika mūziku. Savukārt plkst. 22 Sv. Pētera baznīcā, Rīgā notiks koncerts «Gregoriskie dziedājumi», kurā uzstāsies Gunta Davidčuka (soprāns) un vokālā grupa «Schola Cantorum Riga», izpildot Marijas viduslaiku dziedājumus.

14. jūlijā visi pasākumi notiks Rundāles pilī. Plkst. 12 pils pagalmā sāksies radošās darbnīcas bērniem, kurās mākslinieku vadībā būs iespēja gatavot dažādus darbiņus saistībā ar Hansa Kristiana Andersena pasaku «Princese uz zirņa», bet plkst. 13.30 Baltajā zālē sāksies arī uzvedums «Princese uz zirņa», kurā piedalīsies baroka orķestra «Collegium Musicum Rīga» solisti, baroka koris «Collegium Choro Musici Rīga» un seno deju grupa «Kurzemes galma balets». Princeses lomā iejutīsies dziedātāja Elīna Volkmane, savukārt Princis būs populārais dziedātājs Lauris Reiniks. Plkst. 16 Zelta zālē notiks koncerts «18. gadsimta svētku koncerts Hamburgā», kurā uzstāsies «Sinfonietta Rīga» baroka ansamblis, izpildot Karla Fīlipa Emanuela Baha un Georga Fīlipa Tēlemaņa skaņdarbus. Plkst. 18 Baltajā zālē notiks koncerts «Baroka šedevri», kurā uzstāsies Sergejs Jēgers (kontrtenors) un «Collegium Musicum Rīga», izpildot Johana Sebastiāna Baha skaņdarbus. Plkst. 20 arīdzan Baltajā zālē sāksies koncerts «Jaunās pasaules baroka pērles. Ekvadoras 17. gadsimta mūzika», kurā uzstāsies ansamblis «Villancico» no Zviedrijas. Savukārt plkst. 22 pils dārzā notiks festivāla noslēguma koncerts «Zelta baroka virsotnes», kurā uzstāsies Inga Kalna (soprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Pauls Putniņš (bass), Latvijas Radio koris un «Sinfonietta Rīga», diriģenta Andra Veismaņa vadībā izpildot Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa, Henrija Pērsela, Žana Filipa Ramo, Marka Antuāna Šarpantjē un Antonio Vivaldi mūziku. Plašāka informācija festivāla mājaslapā (sk. ceļveža resursus).

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Bauskas kantrī festivāls

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Smilšu skulptūru festivāls «Summer Signs»

Foto: publicitātes

13. jūlijā parks būs atvērts no plkst. 17 līdz 24. Plkst. 19 festivāla ietvaros uzstāsies grupa «Tumsa» un Valters Frīdenbergs, plkst. 21 Ivo Fomins, bet plkst. 22.30 sāksies dejas kopā ar DJ Jax. 14. un 15. jūlijā parks darbosies no plkst. 9 līd 24. Mazākie festivāla apmeklētāji abas dienas tiks aicināti atklāt savus talantus festivāla ģenerālsponsora ceļu būvniecības sabiedrības «Igate» veidotajā smilšu darbnīcā, kā arī piedalīties «Smilšu pils celšanas čempionātā», kas notiks no plkst. 11 līdz 12, kā arī no plkst. 14 līdz 15 un no plkst. 17 līdz 18, bet plkst. 18 arīdzan abas dienas notiks radošās grupas «Pasaku nams» muzikālā izrāde «Pasaku meža brīnumi» un plkst. 19 ekstrēmo sporta veidu šovs «GreenTrials Bike Tour». 14. jūlijā plkst. 20 uzstāsies Normunds Rutulis, bet plkst. 22 «Credo», savukārt 15. jūlijā plkst. 20 uz skatuves kāps Paula un Miks Dukuri, bet plkst. 22 «Bermudu divstūris».

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Radošuma festivāls «Film Art Action Party»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

Festivāls «Picnic Jam 2012»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

Jūras svētki Ventspilī

Foto: publicitātes

Plkst. 20 Reņķa dārzā notiks Jūras svētku koncerts, kurā piedalīsies Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Andris Bērziņš un ceremonijorķestris «Miers un Bērziņš», kā arī būs Jūras svētku balle, kurā muzicēs Andris Ērglis, Jānis Strazds un grupa «Deimoss». Plkst. 22.30 Livonijas ordeņa pilī notiks arī Kinonakts, kurā tiks demonstrēta Rīgas Kinostudijas filma «Jūras vārti». Savukārt 15. jūlijā plkst. 12 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 bērnu parkā «Fantāzija» svētkus mazajiem vadīs radošā grupa «Amazing» no Tukuma. Notiks arī citi svētku pasākumi. Plašāka informācija svētku mājaslapā (sk. ceļveža resursus).

Piedāvātās atrakcijas būs gan maksas, gan bezmaksas. Biļetes uz vakara pasākumiem «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

Jūras svētki Liepājā

Foto: publicitātes

Ieeja bez maksas.

Zvejnieksvētki Rojā

Foto: publicitātes

Piedāvātās atrakcijas būs gan maksas, gan bezmaksas. Biļetes uz vakara pasākumu «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Zvejnieksvētki Lapmežciemā

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Lielais Smiltenes šlāgerfestivāls

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

VIESIZRĀDES

«Naudas koks»

Foto: publicitātes

Izrādē skatītāji varēs tikties ar, lielā mērā pateicoties Vijas Ramanes 1979. gadā uzņemtajai filmai «Tās dullās Paulīnes dēļ», tik ļoti iemīļotajiem tēliem un dzirdēt folklorizējušās frāzes, kas jau sen dzīvo savu neatkarīgu dzīvi, raisot smaidu un kopības sajūtu dažādās dzīves situācijās. Izrādes galvenā rozīne, protams, meklējama faktā, ka abas galvenās lomas atveido nevis aktrises, bet gan ne pirmo reizi tantiņas veiksmīgi tēlojošie Jarāns ar Porgantu...

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

»Austrumu robežā» (R. Vāgnera 8) 13. jūlijā plkst. 20 uzstāsies Denisa Paškeviča trio kopā ar spoken word meistaru George Steele (ASV).

«Bubamara» (Audēju 8) 13. jūlijā spēlēs DJ Speiss, bet 14. jūlijā DJ Ernesto («Radio Naba»).

«Četros baltos kreklos» (Vecpilsētas 12) 13. jūlijā plkst. 23 uzstāsies grupa «Dakota» un spēlēs DJ Andis Miezītis, bet 14. jūlijā DJ Pēteris.

«Depo» (Vaļņu 32) 13. jūlijā spēlēs DJ Guntis, bet 14. jūlijā plkst. 21 uzstāsies rokgrupas «Ape of Neptune» (Dānija), «The Mike Hawk Band» un «Research Chemical».

«Latvijas 1. Rokkafejnīcā – Reiterna namā» (Mārstaļu 2/4) 13. jūlijā plkst. 23 uzstāsies Ainars Virga, kā arī spēlēs DJ Arty Love un DJ Aplis, bet 14. jūlijā plkst. 23 uzstāsies «The Afternoon», kā arī spēlēs DJ Arty Love un DJ Susis.

«Ļeņingrad» (Kalēju 54) 13. jūlijā spēlēs DJ Ramūns, bet 14. jūlijā plkst. 21 uzstāsies «Osiris Drinks Whiskey» un spēlēs DJ Ma.Be..

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 13. jūlijā plkst. 22 uzstāsies «Sound Religion», «Tenzarnij alians», «Gvozdiodor gospoda» un «Neveready» (Somija), kā arī spēlēs dīdžeji Zenikh (Somija) un Koldun (Igaunija).

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 13. jūlijā spēlēs DJ JackOff, bet 14. jūlijā DJ BuBBle.

«Pulkvedim neviens neraksta» (Peldu 26/28) 13. jūlijā spēlēs DJ All-viss un DJ Dub:ra, kā arī Mixmaster Raitis, bet 14. jūlijā DVJ Vital un DJ NavRīts.

JAUNUMI RĪGAS KINOTEĀTROS

Foto: publicitātes

«Multikino» (Mūkusalas 71) no 13. jūlija arī sāks demonstrēt asa sižeta filmu «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks», kā arī 14. jūlijā plkst. 21 piedāvās «Zirnekļcilvēka kinomaratonu», kura ietvaros demonstrēs gan jauno filmu, gan filmas «Zirnekļcilvēks 2» (2004; plkst. 23.35) un «Zirnekļcilvēks 3» (2007; plkst. 01.55).

«Cinamon» (Brīvības 372) no 13. jūlija arī demonstrēs asa sižeta filmu «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks».

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu