Imantdienas pulcē tūkstošiem klausītāju (55)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sestdienas, 7.jūlija, pievakarē Cēsu pils parka estrādē uz tradicionālajām Imantdienām pulcējās tūkstošiem klausītāju, lai teju četras stundas garajā koncertā baudītu grupu «Turaidas Roze», «Autobuss Debesīs» un «Menuets» priekšnesumus.

Uz skatuves kopā ar «Turaidas Rozi» kāpa arī pats gaviļnieks - komponists Imants Kalniņš. «Labvakar, cienījamie Karalienes Mūzikas bruņinieki! Esiet sveicināti 38. Imantdienās,» viņš uzrunāja klausītājus.

«Turaidas Roze» par savu goda dzejnieku šajā vakarā bija izvēlējusies Ojāru Vācieti, taču viņu sniegumā skanēja arī dziesmas ar Māras Zālītes un Broņislavas Martuževas vārdiem. Šoreiz kopā ar grupu muzicēja arī taustiņinstrumentālists Raimonds Macats.

Grupa "Turaidas Roze"
Grupa "Turaidas Roze" Foto: TVNET

«Mums nācās dziedāt divpadsmit gandrīz nedziedātas dziesmas, taču ceru, ka tikām galā godam,» pēc uzstāšanās atzina Olga Rajecka, smejot, ka mēģinājumā pēc kādas dziesmas uznākusi stipra lietusgāze, kas samērcēja vienu no sintezatoriem (koncerta laikā to nācās nomainīt).

Kopā ar grupu "Autobuss Debesīs" uzstājās dziedātāja Paula Dukure
Kopā ar grupu "Autobuss Debesīs" uzstājās dziedātāja Paula Dukure Foto: TVNET

Grupai «Autobuss Debesīs» šoreiz talkā nāca dziedātājs Andris Ērglis (jāpiebilst, ka viņa sniegums izpelnījās publikas ovācijas), dziedātāja Paula Dukure, kā arī Goran Gora un Māra Upmane-Holšteina, kuru interpretētās dziesmas izskanēja nedaudz citādi nekā ierasts. Par publikas uzkurināšanu parūpējās «Autobusa Debesīs» solists Marts Kristians Kalniņš, kurai dziedātajai «Es šodien jūku prātā» līdzi dziedāja teju visi klātesošie.

Pēc četru gadu pārtraukuma Imantdienās uz skatyves atkal kāpa leģendārā grupa "Menuets"
Pēc četru gadu pārtraukuma Imantdienās uz skatyves atkal kāpa leģendārā grupa "Menuets" Foto: TVNET

Beidzamie uz skatuves kāpa leģendārā grupa «Menuets», kas Imantdienās nebija uzstājusies četrus gadus. Viņu skandētajām dziesmām «Dzeguzes balss», «Nāc uz manām trepēm spēlēties», «Dziesma, ar ko tu sāksies», «Viņi dejoja vienu vasaru» u.c. hitiem, spītējot stiprajam lietum, kas sāka līt tieši pirms grupas uzstāšanās, dziedāja un dejoja līdzi visi klātesošie. «Uz tikšanos nākamā gada Imantdienās!» atvadoties solīja menuetieši.

«Lietus Imantdienās - tas ir normāli un nekādā gadījumā nav par iemeslu doties prom. Paldies par lielisko koncertu,» pēc «Menueta» uzstāšanās pauda kāds klausītājs, savukārt «Menuetam» pēc koncerta vēl bija jādodas spēlēt balli Valmierā.

Komentāri (55)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu