«Summer Sound» u.c. brīvdienu ceļvedī (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē Liepājā norisināsies mūzikas festivāls «Summer Sound», Rīgā plosīsies «Rīgas ritmi», visā Latvijā norisināsies folkloras festivāls «Baltica», notiks Jomas ielas svētki Jūrmalā, Siguldā kamermūzikas cienītājus gaidīs «Kremerata Baltica» festivāls, Cēsīs ļaudis priecēs ikgadējās «Imantdienas», Jēkabpilī un Valmierā tiks svinēti pilsētas svētki... Laipni lūgts TVNET izklaides un kultūras brīvdienu ceļvedī un, kā vienmēr, esi aicināts komentāros pievienot vēl citu pasākumu aprakstus!

PASĀKUMI

«Summer Sound»

Foto: publicitātes

6. jūlijā festivāls sāksies jau plkst. 17. Pludmalē uz «OKartes» lielās skatuves uzstāsies «Musiqq» (plkst. 19.30), somi «French Films» (20.30), «Dzelzs vilks» (21.30), «The WoW» (23), «Instrumenti» (24), igauņi «Mimicry» (01.30) un Gacho (02.30), savukārt 7. jūlijā muzicēs angļu dziesminiece Sarah de Warren (19), «Jumprava» (20), igauņi «Epordwerk» (21.30), vācu ņūmetāla pionieri «H-Blockx» (22.30), angļu elektroroka duets «The Big Pink» (24) un amerikāņu elektrohopa zvaigznes «Far East Movement» (01.30), bet vakara noslēgumā būs ballīte kopā ar «2DJs 2Drummers» (03).

Pludmalē atradīsies arī Alternatīvā skatuve. Tur 6. jūlijā gaisu tricinās «Sia Radikal» (22), «PND» (23.30), «Inokentijs Mārpls» (01) un citi, bet 7. jūlijā - austrālieši «The Happy Endings» (17.30), «HMP?» (22.30), Vic Anselmo (00.30) un citi.

Turpat pludmalē būs arī «Shark Energy» deju telts, kur spēlēs vācietis Timo Maas (6. jūlijā plkst. 01), britu apvienība «The Japanese Popstars» (7. jūlijā plkst. 24) un citi. Uz pludmali festivāla dienās būs pārcēlies arī «Nabaklab», kur uzstāsies «Riga Metro» (6. jūlijā plkst. 23) un citi mūziķi un dīdžeji.

Parka teritorijā būs izvietotas trīs skatuves – «Cēsu alus» skatuve, «Fantasy Garden» un «Teātra bāra» skatuve. Uz «Cēsu alus» skatuves uzstāsies «Astro'n'out» (6. jūlijā plkst. 01), «The Sound Poets» (02.30), «Auļi» (7. jūlijā plkst. 16), «Dzeltenie pastnieki» (19), igauņi «Ewert and the Two Dragons» (20.30), «Pienvedēja piedzīvojumi» (02.30) un citi. Uz «Fantasy Garden» skatuves kāps «Mona De Bo» (6. jūlijā plkst. 23.30), «Soundarcade» (02.30), lietuviešu un norvēģu kopprojekts «Rasabasa» (7. jūlijā plkst. 19.30), zviedri «Hellsongs» (24) un citi. Savukārt pie «Teātra bāra» skatuves būs iespēja pavērot gan grupas «Oranžās brīvdienas» uzstāšanos (6. jūlijā plkst. 22.30), gan teātra izrādi «Vectēva Vasarsvētki. Grand Finale» (7. jūlijā plkst. 20.30).

Šogad uz festivālu kursēs īpašs vilciens - «Summer Sound ekspresis». Tas aties no Rīgas stacijas 6. jūlijā plkst. 16.20, savukārt atceļā dosies 8. jūlijā plkst. 11.55. Ceļā uz Liepāju vilcienā uzstāsies grupa «Double Faced Eels». Plašāka informācija festivāla mājaslapā (sk. resursus).

Biļetes uz festivālu «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv, bet biļetes braucienam uz festivālu arī «Latvijas Dzelzceļa» kasēs.

«Rīgas ritmi»

Foto: publicitātes

6. jūlijā plkst. 19 Kongresu namā uzstāsies argentīniešu urban tango grupa «Astillero» un itāliešu džeza kvintets «Antonio Ciacca Quintet». Plkst. 20 klubā «Artelis» (Blaumaņa 32) muzicēs internacionālais džeza trio «Carl Winther Trio», kura sastāvā ietilpst Dānijas un Somijas mūziķi, kā arī pašmāju bundzinieks Ivars Arutjunjans, un arīdzan internacionāls afro jazz trio «Sawadu». Savukārt plkst. 20 atpūtas parkā «Egle» pie Rīgas domes uzstāsies «Riga Jazz Voices», kas ir amerikāņu vokālā džeza meistarklašu pasniedzējas Dominique Eade projekts kopā ar audzēkņiem, un «Nils Wogram Trombone Show», kas ir džeza trombonista Nils Wogram projekts kopā ar viņa meistarklašu studentiem.

7. jūlijā plkst. 19 Kongresu namā uz skatuves kāps spāņu flamenko dziedātāja Buika un «Victor Bailey & CJBB», kas ir amerikāņu funk basģitārista Victor Bailey projekts kopā ar pašmāju «City Jazz Big Band», izpildot veltījuma programmu «Joe Zawinul & Jaco Pastorius Tribute». Plkst. 20 klubā «Artelis» uzstāsies Dominique Eade un internacionāls džeza kvartets «Canvas Roussel», kurā apvienojušies mūziķi no Īslandes, Vācijas, Francijas un arī Latvijas (saksofonists Toms Rudzinskis). Savukārt plkst. 20 atpūtas parkā «Egle» muzicēs pašmāju dziedātājs Intars Busulis un Baltijas valstu modern jazz projekts «North by Northeast», kurā muzicē trīs latvieši – jau minētais saksofonists Toms Rudzinskis, bundzinieks Kaspars Kurdeko un ģitārists Matīss Čudars. Plašāka informācija festivāla mājaslapā (sk. resursus).

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv. Atpūtas parka «Egle» koncertos ieeja bez maksas.

«Baltica»

Foto: publicitātes

6. jūlijā plkst. 14 kinoteātrī «Splendid Palace» norisināsies festivāla atklāšanas koncerts, no plkst. 16 notiks folkkoncerti Rīgas rajonos: Imantā, Ķengaragā, Pļavniekos, Purvciemā, Šmerlī, Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā un, protams, arī centrā, laukumā pie dzelzceļa stacijas. Plkst. 21 Vērmanes dārzā sāksies oficiālais festivāla gājiens uz AB dambi, kur plkst. 22 notiks uguns rituāls. Norisināsies vēl citi pasākumi.

7. jūlijā no plkst. 12 notiks koncerti jau minētajos Rīgas rajonos, kā arī plkst. 13 Bolderājā, plkst. 15 Rīgas Latviešu biedrības namā norisināsies folkloras deju koncerts, plkst. 18 turpat uzstāsies vīru kori koncertā «Deviņvīruspēks», bet plkst. 21 Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks sievu koru koncerts «Mēnesnīcā». Norisināsies vēl citi pasākumi.

8. jūlijā no plkst. 10 notiks koncerti Ikšķilē, Ķekavā un Siguldā. Plkst. 13.30 Turaidas Dziesmu dārzā notiks lielkoncerts, kurā uzstāsies 28 Latvijas folkloras kopas, kā arī ārzemju viesi. No plkst. 16 koncerti notiks arī Barkavā, Cesvainē, Ērgļos, Koknesē, Ļaudonā un Madonā. Plašāka informācija festivāla mājaslapā (sk. resursus).

Ieeja bez maksas, atsevišķos koncertos biļetes pie ieejas.

Cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

Jomas ielas svētki

Foto: publicitātes

6. jūlijā plkst. 21 Majoru stāvlaukumā uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris, piedaloties solistiem Sonorai Vaicei un Viesturam Jansonam. Plkst. 22.30 notiks svētku uguņošana.

7. jūlijā plkst. 13 turpat uzstāsies grupa «Astro'n'out», pēc tam «Otra puse» (14), «Dzelzs vilks» (15), «The Sound Poets» (16), «Pienvedēja piedzīvojumi» (17), «Triānas parks» (18), «Roberts Gobziņš & Resnie putni» (19), «Linga» (20) un Ufo (21). Plkst. 22 sāksies balle kopā ar Ingu Pētersonu un DJ Arti Volfu. Darbosies arī bērnu skatuve Horna dārzā, kur plkst. 13 būs skatāma Jūrmalas leļļu teātra studijas izrāde «Pikniks kurmja bēniņos. Reiz bija...», plkst. 14 uzstāsies bērnu popgrupa «Podziņas», bet plkst. 15 «BG deju studija». Bērnu programma turpināsies Jūrmalas deju centrā, kur plkst. 16 uzstāsies bērnu popgrupa «Dzeguzīte», plkst. 17 būs skatāma Latvijas leļļu teātra izrāde «Jūties droši», bet plkst. 18 stepa meistarklasi piedāvās deju grupa «Soul Tap». No plkst. 13 Horna dārzā darbosies arī radošās darbnīcas, bet Jomas ielā no plkst. 13 muzicēs pūtēju orķestri.

8. jūlijā plkst. 13 Majoru stāvlaukumā sāksies tautas deju kolektīvu koncerti. Plašāka informācija Jūrmalas mājaslapā (sk. resursus).

Ieeja bez maksas.

«Kremerata Baltica» festivāls

Foto: publicitātes

6. jūlijā plkst. 19 koncertzālē «Baltais flīģelis» notiks atklāšanas koncerts «Vox Amoris», kurā uzstāsies slavenais vijolnieks Gidons Krēmers un viņa kamerorķestris «Kremerata Baltica», diriģente būs vāciete Joana Malvica, bet solists – «Kremerata Baltica» dalībnieks lietuvietis Džeralds Bidva (vijole). Programmā būs iekļauti V. Valtona, M. Vainberga un P. Vaska skaņdarbi.

7. jūlijā plkst. 16 Krimuldas baznīcā notiks koncerts «Dienas serenādes», kurā L. van Bēthovena skaņdarbus izpildīs «Kremerata Baltica» kameransambļi, bet plkst. 19 koncertzālē «Baltais flīģelis» notiks koncerts «Kamermūzikas maratons», kurā Gidons Krēmers, operas soliste Inga Kalna, krievu pianists Daniils Trifonovs, pianists Reinis Zariņš, «RIX» kvartets un «Kremerata Baltica» solisti izpildīs V. A. Mocarta, F. Šūberta, M. Veinberga, A. Šnitkes, A. Maskata un A. Puškareva skaņdarbus.

8. jūlijā plkst. 11 Jaunās pils dārzā cikla «Bēthovens un Sigulda» ietvaros uzstāsies «Kremerata Baltica» solists Ēriks Kiršfelds (čells) un itālietis Daniele Sardone (ģitāra), izpildot L. van Bēthovena, M. M. Ponces, R. Gnatali un A. Pjacollas skaņdarbus, bet plkst. 19 koncertzālē «Baltais flīģelis» notiks noslēguma koncerts, kurā uzstāsies Gidons Krēmers un «Kremerata Baltica», diriģents būs itālietis Mario Brunello, bet solisti Daniils Trifonovs un arīdzan Mario Brunello (čells). Programmā būs iekļauti J. Haidna, V. A. Mocarta, M. Vainberga, A. Šnitkes un Dž. Sollimas skaņdarbi. Plašāka informācija festivāla mājaslapā (sk. resursus).

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

Jēkabpils pilsētas svētki

6. un 7. jūlijā Jēkabpils svinēs pilsētas svētkus. Šogad tajos uzstāsies gan Raimonds Pauls, gan teātra, mūzikas un deju kolektīvi no Jēkabpils un pārējās Latvijas, kā arī no Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Būs arī īpašas izklaides bērniem, sporta pasākumi un gadatirgus.

6. jūlijā no plkst. 11 notiks Lielais piektdienas amatnieku gadatirgus, ko kustināt palīdzēs Jēkabpils Tautas teātra aktieri, no plkst. 17 Kena parkā mazajiem svētku apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Anneles atrakciju parku, bet plkst. 19 Sēļu sētā notiks VI Starptautiskais tautas mūzikas festivāls «Lustes Jēkabpilī», kurā piedalīsies kapelas «Malta», «Feinie letiņi», «Rakari» un vietējie «Kreicburgas ziķeri», kas koncertā sadarbosies ar deju kolektīvu «Delveri». Uzstāsies arī kapelas no Igaunijas, Lietuvas un Polijas.

R. Pauls
R. Pauls Foto: TVNET

No plkst. 13 bērni Kena parkā varēs satikties ar klaunu Koko un piedalīties cirka darbnīcās, arīdzan no plkst. 13 Krustpils saliņā notiks īstas vīru cīņas, jo par uzvarētāja godu spēkosies Latvijas spēkavīru čempionāta dalībnieki, plkst. 18 Sēļu sētā notiks tautiskā sadancošanās, bet no plkst. 22 Kena parkā grupa «Ilūzija» aicinās uz izdancošanos zaļumballē.

No plkst. 20 Krustpils saliņā dzimšanas dienu svinēs arī vietējais «Radio 1», piedāvājot Oskara Deigeļa (plkst. 21.30), «Otras puses» (22.30), «bet bet» (23.45), LieneCandy (01.15), «Forte» (02) un DJ Bogdan Taran (03) uzstāšanos.

7. jūlijā no Rīgas uz Krustpils staciju dosies speciāls Tautas ekskursijas vilciens, kas no Rīgas aties plkst. 8.30, bet no Krustpils stacijas plkst. 18.11. Plašāka informācija Jēkabpils mājaslapā (sk. resursus).

Ieeja bez maksas, izņemot atsevišķus pasākumus, kur biļetes pie ieejas.

Valmieras pilsētas svētki

6. un 7. jūlijā arī Valmiera svinēs pilsētas svētkus, kuru ietvaros notiks tirdziņš, koncerti, sporta sacensības un pat teātra festivāls.

6. jūlijā plkst. 19 pilsdrupu estrādē notiks koncerts «Tikšanās uz sajūtu laipas», kura galvenais viesis būs Alise Joste, no plkst. 20 notiks ģimeņu foto orientēšanās sacensības pa visu Valmieru, bet plkst. 23 Rātslaukumā balli spēlēs speciālais Zaļumballes orķestris.

Foto: TVNET

7. jūlijā no plkst. 10 laukumā pie Valmieras kultūras centra notiks Piena produktu balle, kurā būs skatāma Vidrižu teātra izrāde «Notikumi Pienijā», uzstāsies «Lauku muzikanti», Dzintars Čīča un Kaspars Antess u.c., kā arī notiks spēkavīru šovs «Valmieras stiprinieks». Savukārt Rātslaukumā no plkst. 10 notiks svētku tirdziņš un mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu koncerts. No plkst. 11 Vecpuišu parkā notiks dažādas radošās darbnīcas, no plkst. 14 J. Daliņa stadionā norisināsies kalniešu spēles, bet plkst. 19 Valmieras estrādē notiks noslēguma koncerts «Bez skaistām sievietēm nav dzīvot vērts», kurā uzstāsies operdziedātāji Inese Jasmane-Rūrāne, Rudīte Ruško, Nauris Indzeris un Miervaldis Jenčs, kā arī orķestris Raimonda Ozola vadībā, Igo, «Triānas parks», Samanta Tīna un grupa «Mono». Plkst. 23 turpat sāksies svētku balle kopā ar grupu «Pērkons» un Gvido Lingu. Plašāka informācija par svētkiem Valmieras mājaslapā (sk. resursus).

Ieeja bez maksas, uz atsevišķiem pasākumiem biļetes pie ieejas. Biļetes uz teātra festivālu «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

«Imantdienas»

I. Kalniņš
I. Kalniņš Foto: LETA

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

«Latvijas Šlāgeraptaujas 2012» fināla koncerts un zaļumballe

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs un bilesuserviss.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

«Bubamara» (Audēju 8) 6. jūlijā plkst. 22 uzstāsies Rolands Ūdris un Ilona Balode, kā arī spēlēs DJ Māris Balodis, bet 7. jūlijā plkst. 22 uzstāsies blūza grupa «Twins Peek» un psihedēliskā roka grupa «Doube Diese», kā arī spēlēs DJ Speiss.

«Coco Loco» (Pēterbaznīcas 17) 6. jūlijā spēlēs dīdžeju duets M. Vērdiņš un Anete Kalve, bet 7. jūlijā dīdžeju duets Mojo Mann un CJ Parker.

«Četros baltos kreklos» (Vecpilsētas 12) 6. jūlijā plkst. 23 uzstāsies kantrī grupa «Sestā jūdze» un spēlēs DJ Andris Ozols, bet 7. jūlijā DJ Madara.

«Depo» (Vaļņu 32) 6. jūlijā spēlēs DJ Guntis, bet 7. jūlijā DJ Mārtiņš.

«Latvijas 1. Rokkafejnīcā – Reiterna namā» (Mārstaļu 2/4) 6. jūlijā plkst. 23 uzstāsies grupa «Mike Hawk Band», kā arī spēlēs DJ Aplis un DJ Arty Love, bet 7. jūlijā plkst. 23 uzstāsies Jānis Lemežis un Robert Molnar (Lielbritānija), kā arī spēlēs DJ Arty Love un DJ Zane Stocka.

«Ļeņingrad» (Kalēju 54) 6. jūlijā plkst. 21 uzstāsies rokgrupa «Brightside» un spēlēs DJ Kazulis, bet 7. jūlijā plkst. 21 uzstāsies latgaliešu roka projekts «Sovvaļnīks» un spēlēs DJ Ma.Be..

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 6. jūlijā plkst. 22 notiks festivāla «Summer Sound» ieskandināšanas pasākums, kurā uzstāsies zviedru indie mūzikas grupas «Hellsongs» un «People of K», kā arī spēlēs DJ Elīna Kolāte, bet 7. jūlijā jau no plkst. 18 notiks elektroniskās mūzikas pasākums «RiggaJungle Medniex», kurā piedalīsies Vibe55, Trashy Kid, Sobol, Socle (Lietuva), Spray (Lietuva), Mr. Zivs, Deceptirock (Itālija), Vibeline, Snowblow, Vakara mūzika, Bombey, Dubna, Jeramy Hollow, Anita Kalve un Arno.

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 6. jūlijā spēlēs DJ Jax, bet 7. jūlijā DJ JACKOff.

«Pulkvedim neviens neraksta» (Peldu 26/28) 6. jūlijā spēlēs DJ Evans un DJ NavRīts, bet 7. jūlijā DJ Dub:ra un DJ Romantronix.

JAUNUMI RĪGAS KINOTEĀTROS

Foto: publicitātes

«Multikino» (Mūkusalas 71) no 6. jūlija arī sāks demonstrēt filmas «Ledus laikmets 4: kontinentu dreifs» un «Dzelzs debesis».

«Cinamon» (Brīvības 372) no 6. jūlija sāks demonstrēt filmu «Ledus laikmets 4: kontinentu dreifs», kā arī piedzīvojumu filmu 3D formātā «Apbrīnojamais zirnekļcilvēks» («The Amazing Spiderman»).

«Splendid Palace» (Elizabetes 61) 7. jūlijā folkloras festivāla «Baltica» ietvaros no plkst. 10 piedāvās filmu programmu «Etno Baltica», bet no 8. jūlija sāks demonstrēt filmu «Dzelzs debesis».

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu