«Menuets» joprojām dzīvs! (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / fotoblog.lv

Pēc četrus gadus ilgas klusēšanas šogad Imantdienās, kas sestdien, 7.jūlijā, notiks Cēsu pils parka estrādē, uz skatuves atkal kāps leģendārā latviešu grupa «Menuets». Tās dalībnieks Juris Sējāns neslēpj, ka mūziķi cer uz lielo sadziedāšanos ar skatītājiem.

Vecums nav šķērslis

Uz jautājumu, kā «Menuets» piekritis piedalīties Imantdienās, grupas dalībnieks un runasvīrs Juris Sējāns atbild - tas noticis pēc komponista Imanta Kalniņa lūguma un iniciatīvas. «Vispirms viņš iedarbojās uz mani, tad - uz visiem pārējiem: ka mēs galu galā esam Imantdienas radījuši un ka bez mums nu nekādi nevarot, ka mums noteikti vajag spēlēt un ka vecums nav nekāds šķērslis,» teic Juris, pasmejoties -

ja jau reiz grupa «Rolling Stones» spēlē vēl šodien, neskatoties uz savu cienījamo vecumu, tad arī «Menuets» var spēlēt.

Mūziķi šim piedāvājumam arī piekrituši, vien ierosinot, ka tad jau derētu kāda jauna dziesma. «Tā nu Imants mums uzrakstīja divas jaunas dziesmas, kam Imantdienās būs pirmatskaņojums,» stāsta Juris.

Arī zelta klasika būs

Protams, koncertā skanēs arī vecā labā «Menueta» zelta klasika, jo, kā teic Juris, Imants Kalniņš iecerējis, ka koncerta trešā daļa varētu būt kā lielā tautas sadziedāšanās. «Mums ir noruna, ka spēlēsim visus populāros un tautā iegājušos skaņdarbus, ko cilvēki zina jau vairākās paaudzēs, lai tauta var dziedāt līdzi.»

Par nostalģiju, kas varētu pārņemt, atkal Imantdienās kāpjot uz skatuves un vērojot cilvēku reakciju, Juris Sējāns teic - nostalģija jau Imantdienās ir vienmēr. «Kad dažus gadus nepiedalījāmies, vienmēr interesējāmies par to, kas tur notiek un kas tiek atskaņots. Lai nu kā, vienā jautājumā esam vienojušies - ka šoreiz nejutīsimies tik seni, tāpēc kāpsim uz skatuves un spēlēsim. Bet tiešām - tā visa ir Imanta ideja,» mūziķis vēlreiz uzsver.

Izdzirdot jautājumu, vai jāņem līdzi kabatlakatiņi, ar ko notraust kādu aizkustinājuma asaru, Juris sirsnīgi smejas, tad saka:

tas nu ir katra paša ziņā, jo mūziķi nevienu speciāli raudināt neesot ieplānojuši.

Viņš arī neslēpj, ka «Menuets» būtu ļoti priecīgs un gandarīts, ja publika, kā tas allaž ierasts, grupas uzstāšanās laikā nāktu pie skatuves, lai gan dažās Imantdienās skatītājiem to darīt neļāva. «Iespējams, tas bija saistīts ar kādiem drošības apsvērumiem, taču mēs ļoti gribam, lai tomēr tas notiktu,» spriež Juris, atklājot, ka sadziedāšanos paredzēts sākt ar dziesmu «Dzeguzes balss».

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu