Dārgākā modele - joprojām Žizele Bundhena (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Žurnāls «Forbes» sastādījis vislabāk apmaksāto modeļu sarakstu, piebilstot, ka vairums no viņām pieder «Victoria's Secret» «debesu radībām». Meitenes nav slinkojušas un šogad pamanījušās nopelnīt jau 100 miljonus dolāru.

Topa pirmajā vietā atkal ierindojusies skaistā brazīliešu modele Žizele Bundhena, kura savu maciņu pagājušogad papildinājusi par 45 miljoniem dolāru. Topmodele sadarbojas ar vairākiem pazīstamiem zīmoliem, tostarp «Versace», «Esprit» un «Panetene», viņa regulāri rotā žurnālu Vogue, Harper's Bazaar, Marie Claire vākus.

Jāpiebilst, ka nenogurdināmā modele izstrādā arī pašas dizainētas kolekcijas: nesen viņa klajā laida pavasara & vasaras apģērbu kolekciju un kļuva par rotaslietu brenda «David Yurma» «seju».

Keita Mosa
Keita Mosa Foto: Reuters/Scanpix

Sudraba godalgu ieguvusi par «britu vilceni» dēvētā Keita Mosa, kura joprojām tiek uzskatīta par vienu no pasaules kulta modelēm - viņai kabatā ir līgumi ar Longchamp, Mango, Rimmel и Vogue Eyewear. Šogad Mosas peļņa ir nedaudz «pieticīgāka» salīdzinājumā ar Bundhenas nopelnīto - 9,2 miljoni USD.

Natālija Vodjanova
Natālija Vodjanova Foto: AP/Scanpix

Trešo vietu ieņem krievu modele Natālija Vodjanova. Kā raksta «Forbes», iespējams, viņas vārds varbūt nav tik pazīstams amerikāņu lasītājiem, taču meitene pamanījusies nopelnīt 8,6 miljonus USD. Kontrakti ar zīmoliem Guerlain un Calvin Klein Euphoria, sadarbība ar apakšveļas ražotājiem Etam palīdzējuši viņai ierindoties veiksmīgāko modeļu desmitniekā.

Adriana Lima
Adriana Lima Foto: Reuters/Scanpix

Godpilnā ceturtā vieta tikusi Adrianai Limai - viņas peļņa ir 7,3 miljoni USD. Lai gan lielāko daļu peļņas viņa guvusi, sadarbojoties ar Victoria's Secret (Adriana ir «eņģelis» kopš 2000.gada), meitene labprāt sadarbojas arī ar Donna Karan un Mavi Jeans. Pašreiz gan Adriana devusies pelnītā atvaļinājumā - modele gaida nākam pasaulē savu otro bērniņu.

Alesandra Ambrosio
Alesandra Ambrosio Foto: AP/Scanpix

6.vieta - Alesandra Ambrosio (6,6 milj. USD). Viņa sadarbojas ar Victoria's Secret, Pink Line, brazīliešu brendu Colcci un juvelierizstrādājumu brendu Vivari. Turklāt pavisam supermodele kļuvusi par māmiņu.

Miranda Kerra
Miranda Kerra Foto: Reuters/Scanpix

7.vietā ar tādu pašu pelņu ierindojusies Miranda Kerra, kuras veiksmes stāsts sākas 2008.gadā, noslēdzot līgumu ar «Victoria's Secret». Līdz pat šai dienai viņa ir viena no populārākajiem «eņģeļiem».

Lara Stouna
Lara Stouna Foto: Reuters/Scanpix

8.vietā - nīderlandiešu modele Lara Stouna (3,8 miljoni USD). Modeļu biznesa «skauti» viņu pamanīja jau tad, kad meitenei bija vien 12 gadu, bet 15 gadu vecumā Lara noslēdza līgumu ar «Elite Model Look». Pašreiz viņa sadarbojas ar Versace, Calvin Klein, Donna Karan, Prada un Mercedes Benz.

Karolīna Merfija
Karolīna Merfija Foto: Reuters/Scanpix

9.vieta - Karolīnai Merfijai (3,5 miljoni USD), kura ir «Estee Lauder» «seja» kopš 2001.gada. Viņa sadarbojas arī ar Ann Taylor Loft un Tom Ford.

Sarakstu noslēdz visjaunākā «Forbes» saraksta dalībniece Kendisa Sveinpola (3,1 milj. USD), kura redzama uz žurnāla «Muse» jaunākā izdevuma vāka. Sadarbība ar «Victoria's Secret» viņai palīdzējusi gūt atzinību pasaules modes industrijā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu