TV3 vasara: randiņi, buršanās un garšas izjūtas (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Telekompānija TV3 žurnālistus iepazīstināja ar jauno sezonu, piedāvājot piecus dažādus projektus. Tuvākais ir pazīstamā režisora Ivara Zviedra veidotā televīzijas filma «Brīnumu paralēles», kas būs skatāma jau no 6.jūnija.

Buras katrs otrais latvietis

Veidot televīzijas filmu «Brīnumu paralēles» Ivaru Zviedri iedvesmojusi iepazīšanās ar Ķemeru purva raganu Intu, par kuru stāstīts «Lielā Kristapa» balvu saņēmušajā filmā «Dokumentālists».

«Vai zināt, ka 12.gadsimtā Latvija bija iecienīta burvju tūrisma vieta, jo citās Eiropas valstīs buršanās bija aizliegta un raganu dedzināšana un burvju iznīcināšana ritēja pilnā sparā?» stāsta režisors, kurš filmēšanas gaitā sastapies ar daudziem cilvēkiem, kuriem piemīt dažādi neparasti talanti.

Vidzemē dzīvojošais ungārs Andrašs Fazekašs ne tikai audzē vīngogas - izrādās, viņam piemīt arī dziednieka talants
Vidzemē dzīvojošais ungārs Andrašs Fazekašs ne tikai audzē vīngogas - izrādās, viņam piemīt arī dziednieka talants Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

«Starp citu, vairāk vai mazāk burties prot katrs otrais latvietis,» smēja Ivars Zviedris, klātesošos iepazīstinot ar trim savas filmas varoņiem: iluzionistu Maksimu Maksovu, astrologu Ivo Puriņu un vīndari Andrašu Fazekašu, kuram piemīt arī dziednieka talants. Jāpiebilst, ka Maksima demonstrētais priekšnesums - dakšiņu locīšana un savērpšana un vairāki kāršu triki - pārsteidza ne vienu vien klātesošo. «Protams, savu metodi, kā to daru, jums neatklāšu, taču droši varu apgalvot, ka viss slēpjas galvā,» visai lakoniski rādīto komentēja Maksims. Savukārt Andrašs ne tikai pārsteidza ar savu lielisko latviešu valodu, bet arī visām klātesošajām dāmām veltīja serenādi spāņu valodā.

Filma «Brīnumu paralēles» būs skatāmas jau no 6.jūnija ik trešdienu plkst. 22.10.

Sipeniece palīdzēs saimniekiem meklēt sievas

11.jūnija vakarā plkst. 21 gaidāma šova «Saimnieks meklē sievu» iepazīšanās sērija, kurā būs iespējams sastapt un uzzināt vairāk par desmit dalībniekiem jeb nākamajiem preciniekiem. Visi desmit saimnieki būs tie, kuriem vasaras garumā tiks meklētas sievas – par to rūpēsies šova vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare un šova radošā komanda. Kā atklāj šova producente Sandija Miezīte, jau aizvadītas pirmās dienas, filmējot šova iepazīšanās sēriju, kuru laikā iepazīti ļoti kolorīti un neparasti saimnieki no Latvijas laukiem. «Vecumniekos piedzīvojām epizodi, kas atgādina kaut ko Balkāniem. Redzēsim, kā četrās minūtēs to izdosies parādīt,» smej Miezīte.

Šova "Saimnieks meklē sievu" vadītāja Baiba Sipeniece
Šova "Saimnieks meklē sievu" vadītāja Baiba Sipeniece Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šova centrā atrodas saimnieks ar stāstu, kādēļ viņam nav sievas un kādu vēlētos atrast. Skatītāji 11.jūnija vakarā sastaps aitkopjus, lauksaimniekus, privātu saimniecību īpašniekus, biškopi, lauku tūrisma attīstītāju, rapšu audzētāju - deputātu un pat slieku audzētāju. Ciemojoties pie saimniekiem, šova vadītāja Baiba ir vizinājusies traktorā pa rapšu lauku, barojusi nutrijas un paspējusi arī piedalīties jaunas mašīnas iesvētībās. Gaidāmā šova vadītāja tiekas ne tikai ar pašiem saimniekiem, bet arī ar viņu radiniekiem, lai kopīgi noskaidrotu, kāda vedekla tiek gaidīta un ar ko kopā būs jādzīvo jaunajai sievai.

«Būtībā visu šovā iesaistīto cilvēku dzīve mainīsies arī tad, ja viņi otro pusīti neatradīs. Un vēl mani ļoti aizkustināja sarunas gan ar pašiem saimniekiem, gan viņu ģimenēm,» saka Baiba, atminoties epizodi, kad kāda šova dalībnieka mamma lūgusies, lai Baiba un raidījuma veidotāju komanda viņas dēlam palīdz atrast sievu. «Varbūt kādreiz, kad vairs nestrādāšu televīzijā, es par piedzīvoto uzrakstīšu memuārus,» teic šova vadītāja.

Grilēšana un garšas meklējumi

Brīvdienu rītos (jūlija sākumā) ikviens varēs iedvesmoties grilēšanas sezonai kopā ar raidījumu «Ar gardu muti» un tā vadītāju Intu Bekeri, kurš ir gan motobraucējs, gan labs pavārs. Jaunā kulinārijas šova ietvaros I.Bekeris ēst gatavošanai pieies kā īstam vīram pienākas – ēdot sātīgi, bet ievērojot veselīgus principus, uz grila liekot gan gaļu, gan zivis un, protams, neaizmirstot par grilētiem saldajiem ēdieniem. Kā tas pienākas brīvdienām, atpūta kopā ar vadītāju tiks baudīta pie dabas krūts, un svētdienu rītos jaunatklātās receptes, iespējams, iedvesmos skatītājus doties ārā svaigā gaisā un maltīti ieturēt, piemēram, pie upes meža ielokā.

«Rādīšu savus knifiņus, kā pēc iespējas pareizāk un garšīgāk pagatavot grilējumus,» sola Ints, uzsverot, ka visas receptes būšot patiešām vienkāršas: pēc raidījuma noskatīšanās, viņaprāt, ikviens raidījumā gūto informāciju varēs izmantot maltītes gatavošanā.

Atraktīvajam diriģentam Intam Teterovskim uzticēta raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» vadīšana
Atraktīvajam diriģentam Intam Teterovskim uzticēta raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» vadīšana Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Aizsākot ēšanas tematiku un kultūru, jūlija sākumā jaunā raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» ietvaros tā vadītājs Ints Teterovskis apceļos Latviju, lai noskaidrotu – kas ir mūsdienu garša? Viņam palīdzēs ekspertu komisija – LIVE Riga valdes locekle Vita Jermoloviča, viens no Latvijas meistarīgākajiem šefpavāriem Māris Jansons un lielzemnieks un Zemnieku saeimas pārstāvis Mareks Bērziņš.

«Mūsdienu Latvijas garšas meklējumi ir dokumentāli izklaidējoša garšas ekspedīcija, kurā aicināsim sev līdzi ikvienu skatītāju. Latvijas virtuvē valda apjukums. Kas uzskatāms par latviešu tautas ēdienu? Pieticīgā senlatviešu kulinārija, kuru gadsimtu laikā aizēnojusi zviedru, vācu un krievu kultūra, vai mūsdienu globalizācijas laikā ieviestā cittautu virtuve no visas pasaules? Azartiskā sacensībā deviņi Latvijas pavāri radīs jaunas receptes, kurās laikmetīgi izmantos mūsu reģionam raksturīgus sezonālus produktus, vienlaikus saglabājot Latvijas kulināro mantojumu,» stāsta raidījuma producente Elīna Doļģe.

Mīlestība iet caur vēderu

Tā uzskata jaunā raidījuma «Gandrīz ideāls randiņš» producents Kristaps Valdnieks, piebilstot, ka, tāpat kā «Gandrīz ideālās vakariņas», arī šis raidījums tapis pēc angļu licences.

«Jaunā šova dalībnieki katru vakaru dosies cits pie cita ciemos, un ik nedēļu būs iespēja iepazīt piecus jaunus cilvēkus, no kuriem četri būs viena dzimuma pārstāvji, bet viens - pretējā dzimuma. Izsakoties saprotamāk – četri cilvēki cīnīsies par viena, pretējā dzimuma simpātijām. Raidījuma laikā dalībniekus vērtēs tikai tas dalībnieks, kurš piecniekā būs vienīgais sava dzimuma pārstāvis. Tas nozīmē, ka vienā nedēļā tiksies četri kungi un viena daiļā dzimuma pārstāve.

Vīriešiem būs jāgatavo ne tikai vakariņas, bet rīta pusē jāved iekarojamā sieviete uz randiņu.

Bet sieviete būs tā, kura nedēļas noslēgumā izvēlēsies, kurš no visiem kandidātiem viņai patīk vislabāk. Protams, citās nedēļās vīrietis būs tas, kas izvēlēsies, kura no četrām dāmām viņam simpatizē visvairāk.»

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu