Siltais laiks dažus vilinājis vairāk nekā Muzeju nakts (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.maijā, notikušie Muzeju nakts pasākumi bijuši plaši apmeklēti. Tāpat šajā laikā daļa apmeklētāju bija ārzemnieki. TVNET aptaujāja dažus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, vai viņi apmeklējuši Muzeju nakti.

Binnija: nākamgad gan mēģināšu tikt

«Es nebiju šogad. Biju pie draugiem ciemos uz viņu māju, laiks tik jauks. Es ļoti gribēju, bet uz Muzeju nakti tā arī neaizgāju. Ja būtu sanācis, es pat nezinu, ko izvēlētos, - vienkārši staigātu, » tā sacīja uzņēmēja Binnija Ārberga, piebilstot, ka Muzeju naktī ļautos cilvēku plūsmai.

Šomase: rindas bija pārāk garas

«Manai draudzenei vakar bija izlaidums, līdz ar to vakardien pagāja svētkos. Es gan gribēju aiziet uz Domu un Aldari apskatīt, bet labi vien ir, ka nebiju, - draugi stāstīja, ka rindas, lai tiktu iekšā, bija 2,5 stundas garas,» skaidroja dziedātāja Liene Šomase. Viņa gan izbaudījusi Muzeju nakts atmosfēru, pastaigājoties pa Vecrīgu, bet labāk izvēlējusies ar draugiem pasēdēt, baudot fantastisko laiku un klausoties grupas «Ēnas» koncertu.

Rozīte: bija citi plāni

«Nebiju gan diemžēl. Tas gan jau bija sen zināms, jo bija ieplānotas vienas sporta sacensības. Līdz ar to Muzeju nakts nebija nekādos plānos,» tā savukārt norādīja TV3 seja Maija Rozīte. Viņa gan atklāja, ja būtu bijusi Rīgā, tad apmeklētu pilsētas centra muzejus, bez kāda īpaša plāna un secības.

Apmeklētāju sastāvs mainīgs

Slēdzot Okupācijas muzeju, darbinieki bija uzskaitījuši 10 080 «Muzeju nakts» apmeklētāju, tiesa, pērn Okupācijas muzeju «Muzeju nakts» ietvaros apmeklēja 18 556 cilvēki. Okupācijas muzeja darbinieki novēroja, ka pirmajās akcijas stundās lielā skaitā ieradās ģimenes ar maziem bērniem un pamatskolas vecuma jaunieši.

Vēlākās stundās viesu sastāvs mainījās - vairāk nāca pieaugušie, kā arī vidusskolas vecuma jaunieši un studenti. Jau vairākus gadus Muzejs novērojis, ka «Muzeju naktī» vismaz trešdaļa ir krieviski runājoši apmeklētāji.

Dalību bija pieteikuši 133 muzeji

Kā ziņots, vakar visā Latvijā astoto reizi norisinājās Muzeju nakts pasākumi, kuru laikā muzeji un citas akcijā iesaistījušās iestādes interesentiem būs pieejamas bez maksas.

Šogad Muzeju nakts ar devīzi «Zilā krāsa - jūra» iesāka trīs gadu tematisko ciklu, kas noslēgsies 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, godinot dzintaru kā Latvijas kultūras simbolu. Ciklu veidos trīs krāsas un trīs Latvijas dārgumi - zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars, iezīmējot dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni - dzintaru. Tādējādi Muzeju nakts devīze 2013.gadā būs «Zaļā krāsa - mežs», bet 2014.gadā - «Sarkanā krāsa - dzintars».

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Pasākums tradicionāli norisinās no sestdienas vakara līdz svētdienas pirmajai rīta stundai vai ilgāk.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu