Jaunais vilnis: 1.konkursa dienas koncerta apskats (155)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Dzintaru koncertzālē pirmo reizi skatītāju priekšā savus spēkus izmēģināja "Jaunā viļņa" konkursanti, viņu vidū arī mūsu pašu "Lady's Sweet" un "PeR".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šā vakara koncerts tika sadalīts divās daļās. Pirmajā, kurā ar dažādiem pasaules hitiem savu prasmi sinhroni kustināt lūpas ar fonogrammu demonstrēja dažādi Krievijas estrādes dziedoņi, un otrajā, kurā pavisam dzīvā variantā savas vokālās spējas rādīja 17 jaunie "Jaunā viļņa" konkursanti. Pirmās daļas vakara vadītāju ādā iejutās Oļesja Sudzilovska un "Comedy Club" zvaigzne Gariks Harlamovs, savukārt konkursantu daļu uz saviem pleciem iznesa Lara TV jeb Ļera Kudrjavceva un Sergejs Lazarevs. Gariks Harlamovs, protams, kā vienmēr, bija lielisks...

Tātad koncerta pirmajā daļā varējām baudīt pieaugušu cilvēku popielu, kuru iesāka komiska grupas "A-Studio" klasiskās "The Rolling Stones" dziesmas "Satisfaction" deju versija, kurai sekoja 1980.gadu beigās populārā amerikāņu dziedātāja Ričarda Marksa (Richard Marx) balāde "Right here waiting" Alsu versijā.

Vispār smieklīgi vērot, kā katram māksliniekam uz skatuves palīgā dodas vairāki pavadošie mūziķi, kuri, gluži tāpat kā solisti, tik vien kā imitē savu instrumentu spēli.

Kuru viņi cenšas piemuļķot?

Vakara koncertā trešo vai pat ceturto reizi šajās divās konkursa dienās dzirdējām arī mūžam jauno Valēriju Ļeontjevu ar klasisko "Lipps Inc." 1980.gada "Funkytown", Laionela Ričija (Lionel Richie) romantisko "Hello" mums dziedāja Irina Dubcova, savukārt dziedātāja Varvara un Aleksejs Čumakovs centās, cik spēja, lai godam noturētu Berija Vaita (Barry White) "Never, Never Gonna Give You Up" melodiju. To, kā paši saprotat, ar fonogrammu nav grūti izdarīt.

Sākotnēji Čakas Hānas (Chaka Khan) un vēlāk Vitnijas Hjūstones (Whitney Houston) ieskaņoto "I'm Every Woman" mums dāvāja ukraiņu Eirovīzijas zvaigzne Ani Loraka un Linda Nigmatuļina, savukārt Larisa Doļina un Dominiks Džokers cīnījās ar klasisko 1970.gadu Stīvija Vondera "Superstition". Dominiks sava rečitatīva nezināšanu centās aizsegt ar roku un mikrofonu, bet Larisai pēc vakardienas džeza un atslēdziņu pie egles viss, šķiet, bija vienalga.

"Superstišan, Baby superstišan,"

- tā zvaigznes.

"Superstišan, Baby superstišan,"
"Superstišan, Baby superstišan," Foto: TVNET
"Vstrečaijķe, vstrečaijķe!"

- tā Oļesja Sudzilovska.

"Želajem vam udači i tvorčeskih uspehov," - tā desmit soprānu projekts "Soprano 10".

Koncerta pirmā daļa kulminēja ar populārā 1960. un 70. gadu vieglās popmūzikas dziedātāja, 74 gadus vecā "romantikas karaļa" Engelberta Humperdinka priekšnesumu. Dzirdējām gan dziedātāja 1967.gada debijas singlu "Release Me (And Let Me Love Again)", populāro "Quando, Quando, Quando", šā gada aktuālo singlu "Tell Me Where It Hurts" un Frenka Sinatras vizītkarti "My Way".

Engelberts Humperdinks
Engelberts Humperdinks Foto: TVNET

Vakara "American Idol" daļa

"Viesi no Krievijas un viesi no Latvijas,"

tā vakara vadītāja Ļera uzrunāja klātesošos balsot par savu konkursa favorītu.

Uz skatuves kāpj konkursa žūrijas divi galvenie cilvēki - Igors Krutojs un Raimonds Pauls, kurš skaidrā latviešu valodā pavēsta klātesošajiem, ka šodien Jūrmalas pilsētas mērs Romualds Ražuks "JV" galvenajiem pārstāvjiem piešķīris titulu "Goda jūrmalnieks", un konkursantu pirmais pārbaudījums var sākties. Jāpiebilst, ka pie minētā titula šogad tika arī konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, konkursa režisors Aleksandrs Revzins un viens no konkursa organizatoriem Aleksandrs Šenkmans.

Žūrija: Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Jurijs Antonovs, Maksims Fadejevs, Valerijs Meladze un Konstantīns Meladze.

Īsi komentāri:

1. Jegors Sesarevs (Krievija) - pietiekoši pārliecinošs dziedājums, ņemot vērā to, ka puisis bija izlozējis koncerta pirmo uzstāšanās numuru.

2. Stacy (Somija) - vairākas netīras notis, bet kopumā pieklājīgi, visticamāk, Steisijas stiprā puse būs kāda ātrāka, mūsdienīgāka popdziesma. 

3. Milk & Kisses (Azerbaidžāna) - "Woman in love" - tradicionāls, pelēcīgs dziedājums. Nekas īpašs.

4. Пающие трусы -

trīs diezgan sliktas Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) no Ukrainas,

kuras izvēlējās klasisko Maikla Džeksona (Michael Jackson) "Bad".

5. PeR (Latvija) - dinamiska uzstāšanās, varbūt trim vokāliem pavadījuma aranžējums bija par plānu, bet kopumā konceptuāli (simboliskā Bītlu "Back in U.S.S.R.") un kvalitatīvi labs iznāciens.

Lady`s Sweet
Lady`s Sweet Foto: Ingars Tenis, TVNET

6. Niki Monolovs (Bulgārija) - klasisks dziedonis, kurš droši varētu ierakstīt, piemēram, Disneja studijas multfilmas "Karalis Lauva" jauno tituldziesmu.

7. Tatjana Širko (Ukraina) - nedaudz nedrošs dziedājums, tradicionāls balss tembrs ... jocīgi, ka žūrija sadod 10. un 11.

8. Hila Ben David (Izraēla) - sākumā nedaudz neprecīzi, bet ar katru takti Hila iejutās arvien labāk 18 gadus vecās britu popzvaigznes Piksijas Lotas (Pixie Lott) dziesmā "Mama Do (Uh Oh Uh Oh)" un uz beigām nodemonstrēja vienu no spēcīgākajiem vokāliem. 

9. Gabriela (Brazīlija) - garas, velkošas notis, nedaudz saraustīts dziedājums (James Brown "It's A Man's Man's Man's World"). Viņa varētu kļūt par labu fona dziedātāju, piemēram, Maiklam Boltonam.

10. Lady`s Sweet (Latvija) - oriģināla "ABBAs" dziesmas "Money, money, money" retro pop versija. Žūrijai patika labāk kā PeR.

11. Kairats Tuntekovs (Kazahstāna) - diezgan labs Kazahstānas Maikls Džeksons. Vai viņš var būt arī tikpat labs Fredijs Merkūrijs vai, piemēram, Ozijs Osborns, atliek minēt un gaidīt konkursa otro un trešo dienu.

12. Litesound (Baltkrievija) - "American Idol" populārā dalībnieka Krisa Dotrija (Chris Daughtry) vokālais līdzinieks. Garlaicīgi.

13. Sona Šahgeldjana (Armēnija) - autentisks 1980.gadu pop pavadījums (ļoti labs), izjusts dziedājums ar viegli orientālu piesitienu. Kopumā diezgan labi. 

14. Murakami (Krievija) - viens no vakara vājākajiem priekšnesumiem - Lēdijas Gāgas estrādes versija par klasisko Queen "Don't stop me now".

15. Music Hayk (Krievija) - diemžēl ar lielisko 1970.gadu "Earth, Wind & Fire" disko mūzikas standartu "September" šis dziedonis netika galā. Arī vidējā atzīme tikai 9.

16. Ivans Berezovskis (Ukraina) - ukraiņu Bočelli - popmūzikas un opermūzikas sakausējums. Mūsu pašu Mūzikas akadēmijā šādu dziedoņu netrūkst.

17. Uku Suviste (Igaunija) - roka vokāla versija par nemirstīgo Prinsa "Purple Rain". Dziesma, protams, nedaudz paglābj priekšnesumu, bet citādi - diezgan švaki.

Koncerta noslēgumā konkursanti vienojās kopīgā dziesmā. Gluži kā pirms gada, visi dalībnieki nodziedāja 1985. gada labdarības singlu "We Are the World", ko savulaik sacerēja Maikls Džeksons un Laionels Ričijs.

Komentāri (155)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu