"Jaunā viļņa" atklāšanas koncerta apskats (273)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau devīto reizi Dzintaru koncertzālē šovakar pulcējās krieviski dziedošās estrādes zvaigznes, konkursanti un uzņēmēji, lai robežšķirtnē starp austrumiem un rietumiem - Jūrmalas pilsētā - meklētu jaunus un talantīgus dziedātājus.

Šogad konkursa atklāšanas koncerts, kas, šķiet, pirmo reizi notika bez mūžam jaunās un enerģiskās festivāla mūzas Allas Pugačovas, oficiāli tika atklāts ar Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova uzrunu. Arī šogad vēstnieks galvenokārt pildīja ziņneša lomu un nodeva klātesošajiem paša Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva telegrammu - sveicienu. Cik oficiāli tomēr...

"Vasarā grūti Jūrmalu iedomāties bez "Jaunā viļņa" un otrādi,"

nedaudz apmulsis pēc vakara vadītājas, smalko aprindu lēdijas Ksenijas Sobčakas kļūdainā pieteikuma (Vešņakova tēvavārda Albertovičs vietā Sobčaka pieteica vēstnieku kā Abramoviču), nedaudz stostīdamies, iesāk vēstnieks.

"Konkurss ir nozīmīgs kultūras pasākums NVS un Baltijas valstīs un veicina gan cilvēciskos, gan profesionālos kontaktus," prezidenta vēstījumu nodod dotajā brīdī visnopietnākais cilvēks Dzintaru koncertzālē Vešņakovs. "Pa - tecos par uzmanibu!" Aplausi.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Festivāls tiek oficiāli atklāts, un vakara vadības grožus pārņem seši Krievijas šovmeņi - jau citus gadus pierastie "Comedy Club" zvaigzne Timurs Rodrigess, kurš nemitīgi apgalvoja, ka ir labos draugos ar visām zvaigznēm, asprātīgā Ksenija Sobčaka, pāris - Ļera Kudrjavceva (kura, starp citu, drīzumā kļūs par vecmāmiņu) un Sergejs Lazarevs, kā arī jaunie vadītāji - aktieris Igors Verņiks un šarmantā Jūlija Kovaļčuka.

Koncerts var sākties!

Vakara muzikālo programmu, līdzīgi kā pirms gada, atklāj Krievijas popgrupa "Diskoteka Avarija", protams, grupas solists dzied ar iepriekš ieskaņotu fonogrammu, taču, kā zināms, Krievijas mūzikas biznesā šāda pieeja izpildījumam tiek uzskatīta par normu, tādēļ par to vairāk ne vārda. Vienīgie, kas konkursā dziedās "dzīvajā", būs paši konkursanti, tad arī vērtēsim viņu sniegumu. Jāpaciešas!

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Visa vakara gaitā tradicionāli norit arī konkursa jauno dalībnieku uzstāšanās kārtības izloze 1.dienai. Pirmie savu kārtas numuru uzzina Azerbaidžānas grupa Milk & Kisses, proti, grupa uzstāsies trešie.

Koncertu turpina grupa "Band'eros", Aleksejs Ļedinovs un Anastasija Stocka, grupa "Velvet", veterāns Ļevs Ļeščenko ar neaizmirstamo "Oči čornije" un mūžam jaunais Valērijs Ļeontjevs, kurš pirms koncerta jau paspēja medijiem pasūdzēties, ka atkal nekāda atpūta Jūrmalas pludmalē nesanāks, jo, redz, jāiet uz mēģinājumiem un jāstaigā pa sarkano paklāju. "Randevu na polčasa" - fantastiski!

Tiesa, LNT "tiešraidē" laika apstākļu radītās tehniskās kļūmes dēļ Ļeontjeva numuru varējām baudīt divas reizes. Vai nav jauki?

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Konkursa atklāšanas koncertā uzstājās arī iepriekšējo gadu konkursanti, tā, lūk, ar klasisko 1990.gadu puišu grupas "East 17" hitu "Hold my body tight" skatītājus priecēja Ņuša, Dominiks Džokers un Makpala, savukārt duetā ar itāļu operdziedātāju Alesandro Safinu dziedāja Maša Novikova, 2007.gada "Jaunā viļņa" konkursante. Redzējām arī pagājušā gada dalībniekus no Krievijas - duetu "Para normaļnih".

Protams, skatītāji tika lutināti arī ar pavisam svaigi uzceptiem garadarbiem. Varējām baudīt konkursa patrona Igora Krutoja un blondi cirtainā, ūsainā Igora Nikolajeva jaunā šedevra "Zvezdopad" pirmatskaņojumu, kā arī abu minēto kungu radīto melodiju populārās Krievijas estrādes dziedātājas Larisas Doļinas liegajā izpildījumā.

"S dņom rožģeņija, Larisa,"

septembrī gaidāmo jubileju pirms laika sāka svinēt vakara vadītāji.

Tiesa, pēc oficiālās daļas Doļina ar "Krievijas zelta saksofonistu" Igoru Butmanu patīkami pārsteidza ar kvalitatīvu dzīvo džeza mūzikas minikoncertu, kurā krievu valodā interpretēja vairākus populārus džeza mūzikas standartus ("Summertime" u.c.). Tā bija lieliska atkāpe no stīvās, nedzīvās fonogrammas estētikas.

Viens no konkursa atklāšanas koncerta aizkustinošākajiem brīžiem bija grupas "Eskadron" un Oļega Gazmanova iznāciens, kura laikā popmūzikas veterāns pieminēja visus pēdējā gada laikā viņsaulē aizgājušos padomju estrādes spīdekļus. Viņš, starp citu, bija pirmais vakara mākslinieks, kas uzstājās bez fonogrammas. Zāle stāvēja kājās un domās pieminēja gan Muslimu Magomajevu, gan Valentīnu Tolkunovu, gan Ludmilu Zikinu u.c.

Tonija Brekstone
Tonija Brekstone Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Koncertā uzstājās arī starptautisks superduets - Sergejs Lazerevs (Krievija) un Ani Loraka (Ukraina), Andželika Agurbaša, Vladimirs Presņakovs un Natālija Podoļskaja, Valerija, A-Studio, Laima Vaikule, Valērijs Meladze, Nikolajs Noskovs (arī dzīvajā) un, protams, Filips Kirkorovs, kurš skatītājiem prezentēja jaunu mūzikas popūriju ar Balkānu mūzikas, disko, šlāgera un hiphopa rečitatīva elementiem.

Koncerta noslēgumā uz skatuves dēļiem kāpa slavenā R&B dziedātāja Tonija Brekstone (Toni Braxton), lai izpildītu (arī dzīvajā) četrus skaņdarbus. Varējām baudīt gan "Breathe Again" no debijas albuma "Toni Braxton" (1993), jauno "Hands Tied" no šogad maijā izdotā jaunā studijas albuma "Pulse", kā arī komponistes Dianes Vorenas (Diane Warren) klasisko 1990.gadu balādi "Un-Break My Heart".

Uz skatuves pirmo reizi tiek aicināti arī konkursa dalībnieki, lai vienotos kopīgā dziesmā. Uguņošana, šampanietis utt. Tiekamies jau rīt!

Komentāri (273)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu