Jūrmalā sākas konkurss "Jaunais vilnis" (156)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šovakar (27.jūlijā) Dzintaru koncertzālē pulcējušās Krievijas estrādes zvaigznes, konkursanti, kā arī liels pulks prominentu un ļoti turīgu skatītāju, lai atklātu nu jau devīto starptautisko jauno dziedātāju konkursu "Jaunais vilnis 2010".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pēc tradicionālā "sarkanā paklāja", kura laikā Krievijas estrādes zvaigznes tuvumā varēs aplūkot jebkurš interesents, skanot konkursa himnai "Jūrmala", tiks vērts "Jaunā viļņa 2010" priekškars.

Atklāšanas koncerts un festivāla programma

Atklāšanas koncertā, kurš norisināsies 27. jūlijā, skatītāji pirmo reizi uz skatuves varēs redzēt visus konkursa dalībniekus. Šajā vakarā tiks izlozēta arī nākamās (pirmās konkursa) dienas dalībnieku uzstāšanās secība. Konkursa atklāšanas koncertā uzstāsies vairākas krievu estrādes zvaigznes - Filips Kirkorovs, Valērija, Dima Bilans, Valērijs Meladze, mūsu pašu Laima Vaikule u.c. Šā koncerta īpašie viesi būs amerikāņu R&B un popmūzikas dziedātāja Tonija Brekstone (Tony Braxton) un itāliešu tenors Alessandro Safina.

Nākamajā dienā, 28. jūlijā, gaidāma "Pasaules hita diena", kad konkursa dalībnieki pirmo reizi uzstāsies ar kādu no pasaules hitiem savā interpretācijā. Arī šajā koncertā neiztiksim bez krievu estrādes zvaigznēm – jau iepriekšminētajām piebiedrosies Valērijs Ļeontjevs, Alsu, grupa "A – studio" u.c. Īpašais koncerta viesis gaidāms dziedātājs Engelberts Humperdinks.

Otrajā konkursa dienā, 29. jūlijā, konkursanti izpildīs savas valsts hitus. Zināms, ka Latviju pārstāvošās grupas "Lady's Sweet" un "PeR" uzstāsies kā 7. un 10. Tāpat gaidāms arī žūrijas pārstāvju koncerts. Šajā dienā savus priekšnesumus sniegs komponists Igors Krutojs, Raimonds Pauls, komponists un dziedātājs Jurijs Antonovs, dziedātāji Konstantīns un Valērijs Meladzes, Valērija, Laima Vaikule, Igors Nikolajevs u.c.

30. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks koncerts par godu komponistam Davidam Tuhmanovam. Viņa kompozīcijas dziedās vairākas populāras krievu estrādes zvaigznes, savukārt trešajā konkursa dienā, 31. jūlijā, konkursanti atgriezīsies uz skatuves, lai dziedātu speciāli šim konkursam rakstītu dziesmu. 

TVNET korespondente Darja Tretinko intervē "Lady's Sweet"
TVNET korespondente Darja Tretinko intervē "Lady's Sweet" Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Noslēguma koncerts notiks 1. augustā. Šajā vakarā uzzināsim, kuri vokālisti ierindosies 1., 2. un 3. vietā un saņems galvenās balvas "Kristāla viļņa" statueti un naudas prēmijas.

Atgādinām, ka šā gada starptautiskā festivāla "Jaunais vilnis" balvu fonds ir 100 000 eiro, no kuriem pirmā vieta iegūs 50 000, otrā - 30 000, bet trešā 20 000 eiro lielu naudas balvu.

Tāpat tiks apbalvoti visi konkursa laureāti un simpātijas. Noslēguma ceremonijā piedalīsies arī vairākas krievu estrādes zvaigznes, bet īpašā viešņa būs franču dziedātāja Lara Fabiana (Lara Fabian), kā arī krievu dziedātāja Zemfira, krievu operdziedātāja Anna Netrebko u.c.

Ierobežota transportlīdzekļu satiksme

Jūrmalas pilsētas dome informējusi, ka konkursa laikā no 27.jūlija līdz 1.augustam no plkst.16 līdz plkst.23 Jūrmalā, Dzintaru koncertzāles apkaimē, būs ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme. Minētajā laika posmā tiks ierobežota vai slēgta visu veidu transportlīdzekļu kustība Jūrmalā, Turaidas ielas posmā no Meža prospekta līdz Jūras ielai un Dzintaru prospektā no Madonas ielas līdz Turaidas ielai.

Lai atvieglotu transportlīdzekļu kustību konkursa norises laikā, izstrādāta un atbildīgajās institūcijās saskaņota satiksmes organizācijas shēma. Ceļazīmju izvietošanu organizēs Jūrmalas pilsētas domes Būvniecības nodaļa. Vienlaikus konkursa laikā Jūrmalā tiks palielināts vietu skaits, kur ielu malās varēs novietot autotransportu. Par papildu autostāvvietām būs izvietotas norādes zīmes vai arī aizklātas apstāšanās un/vai stāvēšanas aizlieguma zīmes.

Autostāvvietas Jūras ielā varēs izmantot tikai ar konkursa organizatoru izsniegtajām speciālajām caurlaidēm.

TVNET reportāžas no konkursa norises vietām

Šodien uz konkursa norises vietu devusies arī īpaša TVNET korespondentu un fotogrāfu vienība, lai katru dienu jums (arī TVNETru lasītājiem) ziņotu par konkursa aktualitātēm, aizkulišu kaislībām un zvaigžņu izdarībām.

Jāpiebilst, ka konkursam līdzi varēs sekot arī televīzijas kanālos LNT un TV5. Katru vakaru no 27. jūlija līdz 1. augustam plkst. 20 tiešraidē varēsim just līdzi notikumiem Dzintaru koncertzālē. Dalībnieku piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem būs iespējams sekot līdzi arī katru darbdienas vakaru LNT interaktīvajā raidījumā "Tautas balss" plkst.18:45. Īpaši šim pasākumam veidotajās dienasgrāmatās varēsiet uzzināt vairāk par konkursa aizkulisēm un izbaudīt patiesas dalībnieku emocijas.

Atgādinām, ka pagājušogad Latviju konkursā pārstāvēja dziedātāja Aiša (Aisha) jeb Aija Andrejeva. Viņai konkursa noslēgumā dalīta 5. un 6. vieta.

Komentāri (156)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu