«Dāmu paradīze» būs skatāma Rīgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

27.maijā plkst.19 Daugavpils teātris ar Raimonda Paula mūziklu «Dāmu paradīze» viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī, informē Daugavpils teātra pārstāve Ieva Anševica.

Mūzikla sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns «Dāmu paradīze», stāsts par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā Parīzē. Tomēr aiz pilsētas ārējās romantikas un krāšņām vitrīnām slēpjas bargā konkurences, melu un liekulības pasaule.

Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir ļoti aktuāls arī šobrīd – gan mīlestība, gan iepirkšanās tēma. Tieši tāpēc radošā komanda Daugavpils teātrī iestudēto «Dāmu paradīzi» ir izveidojusi eklektisku, nepiesaistītu konkrētam laikam -

kā stāstu par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi.

Mūziklā ir iesaistīti savā nozarē atzīti un populāri viesmākslinieki: izrādes muzikālā vadītāja un arī viena no galveno lomu izpildītājām ir Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, Lietuvas rokgrupas «Soul Stealer» solists Jeronims Miļus, kurš ar savu lielisko balsi apbūra Latvijas klausītājus 2010.gada Cēsu Mākslas dienās notikušajā koncertā, scenogrāfiju un tērpus iestudējumam veidojušas «Spēlmaņu nakts» 2010./2011. sezonas laureātes Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, horeogrāfijas autore ir Irina Saveļjeva, kuras dejas soļi aizveda Mariju Naumovu līdz uzvarai konkursā «Eirovīzija 2002».

Oktāvs Murē - Jeronīms Miļus
Oktāvs Murē - Jeronīms Miļus Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Mūzikla «Dāmu paradīze» radošā komanda: mūzikas autors - Raimonds Pauls; režisors un libreta autors - Oļegs Šapošņikovs; muzikālā vadītāja - Ilona Bagele; scenogrāfes un kostīmu mākslinieces - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa; horeogrāfe - Irina Saveļjeva; dziesmu tekstu autori - Jeļena Sigova un Vladimirs Dupaks; aranžētāji - Pāvels Murašovs, Dmitrijs Karpovs, Arnolds Gilberts; gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs; koncertmeistars - Eduards Zariņš; skaņu režisori – Staņislavs Šimanskis, Mihails Pučkovs; režisora asistents - Svetlana Pavloviča.

Lomās: Marķīze de Bova – Ilona Bagele; Oktāvs Murē – Jeronims Miļus; Denīze – Nadežda Jermaka; Burdonkls – Mihails Samodahovs; Robino, stāstnieks – Egils Viļumovs; Orelī – Karīna Sidina; Žans – Miroslavs Blakunovs; Polīna – Karina Lučiņina; Bodī – Jurijs Losevs; Elizabete – Alda Krastiņa; Deforža – Irina Kesiševa; Dāmas – Maija Korkliša un Žanna Lubgāne; Vensārs – Vladimirs Dupaks; barons Hartmanis – Ivars Brakovskis.

Biļetes iepriekšpārdošanā teātra kasē, «Bilešu paradīze» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu