Valsts svētki, velodienas u.c. brīvdienu ceļvedī (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē visupirms jānosvin Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadiena, tad jāpiedalās Rīgas velo nedēļas galvenajos pasākumos, jāapmeklē dejas festivāls Ķīpsalā, jānovērtē poļu popdīva mūsu pašu operas namā... Laipni lūgts TVNET izklaides un kultūras nedēļas nogales ceļvedī!

PASĀKUMI

Valsts svētku pasākumi

Foto: publicitātes

Vērmanes dārzā plkst. 12 sāksies koncertprogramma, kurā piedalīsies profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» (12), bērnu deju kolektīvs «Teiksmiņa» (13), Rīgas mūzikas skolu kameransambļi (13.40), bērnu koris «Mazie Armēnijas dziedātāji» (14.20), vokālā džeza grupa «Assembly Singers» (14.40), Rīgas kori «Laudate», «Grindeks», Rīgas Latviešu biedrības koris un kamerorķestris (15), bērnu deju ansamblis «Bitīte» (16), Rolands Šteinbergs un moderno deju grupa (16.30) un grupa «Iļģi» (17), kā arī būs skatāms deju koncertuzvedums «Zalkša līgava» (18). Paralēli notiks arī papīra locīšanas, podnieku un koka darbnīcas, darbosies pasaku telts un grāmatu maiņa, varēs spēlēt galda spēles, piedalīties nūjošanas nodarbībās un kopīgi veidot tekstilmākslas darbu «Labo domu vēlējums Latvijai».

Vakarā svētku koncertprogramma paredzēta arī Esplanādē, kur uzstāsies grupas «Dzeltenie pastnieki» (20), «Turaidas roze» (21.15) un «Pērkons» (22.30).

Svētku koncerti notiks vēl citās Rīgas vietās:

- plkst. 12 VEF kultūras pilī, kur koncertā «Daudzbalsīgā Rīga» uzstāsies Rīgas mazākumtautību kolektīvi,

- plkst. 12 kultūras centrā «Iļģuciems» (Lidoņu 27/2), kur koncertā «Veltījums Latvijai» piedalīsies Pāvula Jurjāna mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi,

- plkst. 14 kultūras un atpūtas centrā «Imanta» (Anniņmuižas 29), kur koncertā «Ozolā'i krelles pinu» uzstāsies postfolkloras grupa «Iļģi» un deju grupa «Dzirnas»,

- plkst. 16 Sv. Pētera baznīcā, kur koncertā «Ar dziesmu brīvībā» uzstāsies Rīgas kamerkoris «Ave Sol»,

- plkst. 16 Rīgas Latviešu biedrības namā, kur notiks koncerts «Dziesmu svētku virsdiriģentu portreti – Romāns Vanags un Mārtiņš Klišāns»,

- plkst. 17 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde», kur koncertā «Es zinu, ka jābūt man Latvijā» piedalīsies Inga Šļubovska (soprāns), Juris Ādamsons (baritons), Mārtiņš Circenis (klarnete) un Agnese Egliņa (klavieres),

- plkst. 19 Rīgas Domā, kur garīgās mūzikas koncertā uzstāsies Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris «Gaismaspils», kamerkoris «Vidus» un Rīgas Sv. Pāvila baznīcas draudzes koris, kā arī solisti Diāna Silova (soprāns) un Ansis Tālbergs (tenors).

Savukārt uz Vanšu tilta plkst. 15 notiks vēl nebijis pasākums - Lielās virves vilkšanas sacensības starp Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotājiem. Gatavošanās tām sāksies jau plkst. 14, kad notiks dalībnieku reģistrācija, instruktāža un virves vilkšanas paraugdemonstrējumi. Virve būs vairāk nekā 400 metru gara, ar atzīmēm, lai dalībnieki zinātu, kur tā jātur. Uzvarēs tā krasta komanda, kura divu minūšu laikā pārvilks virvi pāri četru metru atzīmei. Sacensībās varēs piedalīties ikviens interesents no 16 gadu vecuma. Iepriekš gan jāreģistrējas interneta vietnē www.riga.lv, izvēloties savu komandu (sk. ceļveža resursus).

Vēl 6. maijā plkst. 13 paredzēts svētku koncerts «Mazajā ģildē», kur koncertā «Izdziedam pavasari» uzstāsies Rīgas pilsētas bērnu un jauniešu vokālie ansambļi un Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte (soprāns).

Ieeja visos pasākumos bez maksas, izņemot koncertus Biedrības namā (Ls 3/Ls 1) un Domā (Ls 5-10).

Rīgas velo nedēļas noslēgums

Foto: TVNET

«Magic Dance Expo 2012»

Foto: publicitātes

Festivālā notiks arī šovi: 4. maijā plkst. 19.30 mūsdienu deju lielkoncertā «Durvis vaļā!» uzstāsies vairāk nekā 1300 dejotāju no visas Latvijas, savienojot show, hip-hop, break dance, laikmetīgā un džeza deju, 5. maijā plkst. 19.30 notiks Latīņamerikas deju finālsacensības un labāko pāru paraugdemonstrējumi, piedaloties arī Samantai Tīnai, Jenny May, Markum Rivam, Lienei Candy u.c., bet 6. maijā plkst. 18 galā koncertā uzstāsies pasaulslavenā deju grupa «Legion X», kas pēdējo četru gadu laikā ir ieguvusi vairāk nekā 20 čempionu titulus deju konkursos visā pasaulē. Vispasaules dejotāju apvienība «Legion X» sagatavojusi šovu, kurā varēs redzēt aktuālākos street dance stilus – popping, hip-hop, new style un breakdance.

Ieeja pasākumā Ls 2,5, uz vakara pasākumiem jāpērk atsevišķas biļetes, kas atrodamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

KONCERTI

Justīna Stečkovska

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«OKartes skatuves 2» pusfināls

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu servisa» kasēs vai bilesuserviss.lv.

Raimonda Paula dueti

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«Putnu balle» un «PeR»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

Imanta Ziedoņa dzeja mūzikā

Ieva Parša
Ieva Parša Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

PIRMIZRĀDES UN VIESIZRĀDES

«Jūras roze»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«Latgola.LV»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«Kaupēn, mans mīļais»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«Minhauzena precības»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«Rrrumpel... rrrūķis»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

Dailes teātris Daugavpilī un Jaunpiebalgā

"Ar vīru nav viegli"
"Ar vīru nav viegli" Foto: publicitātes

Savukārt Jaunpiebalgas kultūras namā plkst. 19 būs skatāma Rūdolfa Blaumaņa joku luga ar dziedāšanu «Zagļi». Pirmā Blaumaņa sarakstītā luga joprojām atrod lielu patikšanu pie skatītājiem. «Zagļu» personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Iestudējumu veidojis Kārlis Auškāps, izrādē spēlēs Harijs Spanovskis, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello.

Uz Daugavpils izrādi biļetes «Biļešu servisa» kasēs vai bilesuserviss.lv, bet uz Jaunpiebalgas izrādi kultūras nama kasē (Ls 5-7).

Liepājas teātris Skrīveros un Ogrē

"Šikās kāzas"
"Šikās kāzas" Foto: publicitātes

Savukārt 6. maijā plkst. 12 Ogres kultūras centrā tiks piedāvāta izrāde bērniem «Runcis zābakos». Lai arī pasaka par viltīgo Runci sarkanajos zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu, ir zināma ikvienam, izrādes laikā gaidāmi arī dažādi pārsteigumi. Iestudējumu īpašu padara tas, ka uz skatuves līdzās aktieriem darbojas arī lelles, no kurām galvenā ir pats Runcis. Lomās iejutīsies Kaspars Kārkliņš, Marģers Eglinskis, Edgars Pujāts, Madara Melne, Gatis Maliks un Pēteris Lapiņš.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

«Stroika ar skatu uz Londonu»

Foto: publicitātes

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs vai bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

«Alā» (Smilšu 16) 4. maijā plkst. 21 uzstāsies «Obscurus Orbis», bet 5. maijā plkst. 21 «Rikši».

«Aptiekā» (Mazā Miesnieku 1) 5. maijā spēlēs DJ Dambis.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 4. maijā plkst. 22 uzstāsies «Latvian Blues Band», bet 5. maijā plkst. 22 «Bite's Blues Band».

«Bubamara» (Audēju 8) 4. maijā spēlēs DJ ShahS («BalkanSka Muffia»), bet 5. maijā plkst. 21.30 uzstāsies «Brutal Enlightenment» un plkst. 22.30 «Toms Londons».

«Četros baltos kreklos» (Vecpilsētas 12) 4. maijā plkst. 23 uzstāsies Kaža.

«Depo» (Vaļņu 32) 4. maijā spēlēs DJ Anete, bet 5. maijā DJ Mārtiņš.

«I Love You» (Aldaru 9) 4. maijā spēlēs DJ duets «Can Say No Can Say Yes», bet 5. maijā DJ Hotssound.

«Latvijas 1. Rokkafejnīcā – Reiterna namā» (Mārstaļu 2/4) 4. maijā plkst. 23 uzstāsies Ūdrītis un Balode, bet 5. maijā plkst. 23 «The Afternoon».

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 4. maijā plkst. 23 uzstāsies «Tesa», «9Horizon» un «Antireality».

«Ļeņingrad» (Kalēju 54) 4. maijā spēlēs DJ Ma.Be., bet 5. maijā DJ Speiss («BalkanSka Muffia»).

«Merlin» (Maskavas 4) 4. maijā plkst. 20 uzstāsies pianists Ritvars Knese.

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 4. maijā plkst. 21 uzstāsies «Kirov» (folk/punk; Krievija), «Northern Upbeat» (soul; Zviedrija) un «Cilvēks ar putniņu», kā arī spēlēs DJ K, 5. maijā plkst. 22 notiks pasākums «Jam for Women», kurā piedalīsies Rushmo, Nerone, Inspectr, Tobetozero, Kolya Beatbox un Mixmaster AG, bet 6. maijā plkst. 20 uzstāsies «Lamia Vox» (dark ambient; Krievija) un «Astrowind».

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 4. maijā spēlēs DJ Jax, bet 5. maijā DJ Japānis.

«Pulkvedim neviens neraksta» (Peldu 26/28) 4. maijā spēlēs DJ Egons Reiters un DJ Evans, bet 5. maijā DJ Artis Volfs un DJ Dub:ra.

«Ribs & Rock» (Grēcinieku 8) 4. maijā plkst. 21 uzstāsies Valdis Indrišonoks, bet 5. maijā plkst. 21 «The Black Cats».

«Steiku haosā» (Audēju 2) 4. maijā plkst. 21 uzstāsies Marčello, bet 5. maijā plkst. 21 Ivars Pētersons.

«Steiku haosā» (Meistaru 25) 4. maijā plkst. 21 uzstāsies «The Blues Gang», bet 5. maijā plkst. 21 «The Rock Brothers».

«Ziggy» (Maskavas 12/2) 4. maijā plkst. 21 uzstāsies «Sweet Deals on Wheels», «Minstrels» un «Research Chemical», bet 5. maijā plkst. 21 notiks «Sound Religion» sestās dzimšanas dienas svinības, kurās uzstāsies arī «Riba mech svoloch obiknovennaja», «REY» un «Baltic Beach Band».

JAUNUMI RĪGAS KINOTEĀTROS

«Citadele» (13. janvāra 8) no 4. maija sāks demonstrēt romantisko komēdiju «Tas notika Jemenā» («Salmon Fishing in the Yemen»), komēdiju «Līgavaiņa vedēji» («A Few Best Men») un sporta komēdiju «Izsitējs» («Goon»).

«Multikino» (Mūkusalas 71) no 4. maija sāks demonstrēt animācijas filmu «Kungfu trusis 3D» («Legend of a Rabbit 3D»).

«Cinamon» (Brīvības 372) no 4. maija arī sāks demonstrēt animācijas filmu «Kungfu trusis 3D».

Foto: publicitātes

5. maijā plkst. 18 «Splendid Palace» notiks kantrī grupas «Sestā jūdze» akustiskais koncerts «Iebrien manā saulrietā». Biļetes «Biļešu servisa» kasēs vai bilesuserviss.lv.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. IKVIENS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU, KONCERTU VAI IZRĀDI ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu