Lielo balvu saņem Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris "Spīgo" (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kā labākais koris Lielo balvu saņēma Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris "Spīgo", ko vada diriģentes Līga Celma un Liena Celma.

Balvā koris saņēma Armanda Jēkabsona izgatavoto sudraba statueti.

Koris "Spīgo" galveno balvu ieguva arī iepriekšējos skolēnu dziesmu svētkos 2005.gadā. Koris "Spīgo" ieguvis arī XXIV Vispārējo dziesmu svētku sieviešu koru uzvarētāja titulu.

Kā novērojām, kora dalībnieki šodien bija ļoti priecīgi par atkārtoti iegūto titulu un viņu acīs bija redzamas laimes asaras.

Jau ziņots, ka par Lielo balvu sacentās deviņi kori, kas katrs šonedēļ notikušajā koru finālkonkursā jeb koru karos tika atzīts par labāko savā grupā.

Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris "Spīgo" tika atzīst par labāko vidusskolas meiteņu koru A grupā.

Uz Lielo balvu pretendēja arī Cēsu 1.pamatskolas 5.-9. klašu koris, Jelgavas novada apvienotais koris "Asni", Ventspils Centra pamatskolas zēnu koris, Rīgas 49.vidusskolas zēnu koris, Tukuma Raiņa ģimnāzijas meiteņu koris, Valmieras Kultūras centra jauktais koris "Skan", Rīgas Āgenskalna Valsts ģimnāzijas jauktais koris "Mūžīgais strauts" un Jelgavas Valsts ģimnāzijas jauktais koris "Skali".

Koru fināla žūrijas komisijas priekšsēdētāji - X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģenti Jānis Erenštreits, Romāns Vanags un Arvīds Platpers, kas ir arī koru koncerta "Mana zeme - zemīte skaistā" mākslinieciskais vadītājs.

Koru koncertā valdīja svinīga gaisotne.

Svētku dalībniekus uzrunāja arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Dombrovskis, uzrunājot dziesmu svētku kopkori, teica, ka šodien dzirdamas balsis, kuras pēc gadiem skanēs un papildinās lielo dziesmu svētku dziedātāju pulku. Kā uzsvēra premjers, varam būt lepni par to, cik stipri un atbildības pilni ir mūsu bērnu un jaunieši, kuri atteikušies no izklaidēm, lai dotos uz koru un deju kolektīvu mēģinājumiem, un kuri nebaidās no svelmes mēģinājumos.

Premjers arī pauda lepnumu par skolotājiem, kas ir paraugs saviem audzēkņiem. Ministru prezidents teica paldies visiem, kas māca kora un dziedāšanas tradīcijas, paldies ģimenēm, kas veicina bērnu dalību koros un deju kolektīvos, kā arī paldies organizatoriem un atbalstītājiem, kas ļāva svētkiem notikt.

Kopkoris ir ikviena latviešu balss, un mēs ikviens esam balss, kas, sanākot kopā, kļūst par skaistu dziesmu, teica premjers, atzīmējot, ka Latvijas spēku var sajust katrs dziesmu svētku dalībnieks. "Kamēr varam sajust dziesmu, Latvija plaukst," teica premjers.

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Koķe, uzrunājot dziedātājus un skatītājus, atzina, ka dziesma, deja un mūzika uzšķiļ uguni katra cilvēka sirdī un stiprina mūs.

Ministre akcentēja, ka deju kolektīvu vadītāji un diriģenti ir Latvijas zelta fonds.

Arī Koķe teica paldies gan organizatoriem, gan vecākiem, gan skolotājiem un kolektīva vadītājiem par patriotiskumu un latviskās identitātes stiprināšanu un par to, ka svētki izdevušies.

Ministres uzstāšanās sākumā apsardze asi novadīja no skatuves kādu aktīvu skatītāju, lai viņš netraucētu uzstāšanos.

Kā ziņots, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās 30 975 dalībnieki, kuri pārstāv 1305 kolektīvus. Starp svētku dalībniekiem ir 12 687 koristi, 13 760 tautas deju dejotāji un 4528 citu skolu interešu izglītības kolektīvu dalībnieki.

Svētkus organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Pirmo reizi svētku vēsturē tie iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu