Gājiens izdevies un radījis prieku gan dalībniekiem, gan skatītājiem (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens bija citādāks, nekā iepriekšējos gadus, tomēr ir patiess prieks par to, ka tas ir izdevies un spējis iepriecināt gan dalībniekus, gan skatītājus, pēc šodien notikušā svētku gājiena iespaidos dalījās svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Šoreiz gājies tika vadīts divās plūsmās - Daugavas labā un kreisā krasta dalībniekos, kuras pēc tam Brīvības un Elizabetes ielas krustojumā satikās.

Sākotnēji esot mākušas bažas par to, vai viss izdosies, kā ieplānots, tomēr, vērojot gājienu no tribīnes, bija "fantastisks prieks", sacīja Bērziņa.

Viņa pateicas gājiena režisorei Ingai Krišānei un projekta vadītājam Kārlim Lišmanim par ideju un radīto noskaņu.

Katram svētku dalībniekam un kolektīva vadītājam Bērziņa pateicās par ikvienu smaidu un prieku, ko viņi ienesuši Rīgā.

Jau ziņots, ka gājiens bija sadalīts divās plūsmās, un, sākoties gājienam, vienas plūsmas sākumā gāja Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), savukārt otras plūsmas sākumā devās svētku virsvadītāji.

Pēc tam valsts un valdības vadītājs, svētku virsvadītāji un virsdiriģenti, svētku izpilddirektore Agra Bērziņa atradās svētku tribīnē Brīvības un Elizabetes ielas stūrī, kur, mājot ar ziedu pušķiem, pavadīja garām ejošos dziedošos, dejojošos un spēlējošos bērnu un jauniešu kolektīvus. Zatlers un viņa kundze, kā arī izglītības ministre šorīt bija tērpušies tautas tērpos.

Svētku gājienā piedalījās vairāk nekā 30 000 dalībnieku, svētku virsdiriģenti, virsvadītāji.

Gājiens noslēdzās, tajā ejot Rīgas kolektīviem un atbraukušajiem ārvalstu viesu kolektīviem.

Kā ziņots, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās 30 975 dalībnieki, kuri pārstāv 1305 kolektīvus. Starp svētku dalībniekiem ir 12 687 koristi, 13 760 tautas deju dejotāji un 4528 citu skolu interešu izglītības kolektīvu dalībnieki.

Svētkus organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Pirmo reizi svētku vēsturē tie iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu