Svētku gājiens būs divās plūsmās (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens pulcēs vairāk nekā 30 000 dalībnieku, virsdiriģentus, virsvadītājus, valsts un Izglītības un zinātnes ministrijas vadību, svētku organizatorus un viesus. Gājiens notiks no plkst. 9.00 līdz 13.00.

Gājiens tiks organizēts divās paralēlās plūsmās ar satikšanos pie „Laimas” pulksteņa, ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa un sadalīšanos atkal divās plūsmās abpus Brīvības piemineklim, lai līdzīgi dziesmas vārdiem - „Daugav’s abas malas mūžam nesadalās” – pie Elizabetes ielas atkal satiktos Kurzeme, Zemgale un Rīga ar Vidzemi un Latgali. Lai Latvijas ziedu un zāļu pušķu straumē, novadu tautastērpu un jauno pašvaldību simbolu virknē veidotu visu novadu un pilsētu „dzīvo” svītru kodu, savirpuļotu, sasauktos, sagavilētu un būtu svētki visā Latvijā un Rīgas centrā. Gājienā piedalīsies arī projektu „Tā ir mana dziesma” 345 speciālo skolu audzēkņi un projekta „Zaļais kods” 150 dalībnieki no „zaļi” aktīvākajiem novadiem un pilsētām. Gājiena galvgalī būs Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, svētku Mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs Raimonds Pauls, svētku izpilddirektore Agra Bērziņa, ārvalstu viesi, kā arī svētku virsdiriģenti un virsvadītāji.

Lai lustīgāka un sparīgāka iešana, šogad dalībniekiem ir sagatavotas „Gājienā ejamās dziesmas”. Dalībnieki tika aicināti tās mācīties jau pirms svētkiem un dziedāt, braucot uz Rīgu, un svētku laikā. Dziesmu sarakstu var apskatīt svētku mājas lapā.

Lai gājiena skatītāji atrastu labāko skatu punktu sev interesējoša novada vai pilsētas ieraudzīšanai, lūdzam skatīt gājiena plūsmu secību internetā:

1. plūsmā „Daugavas kreisais krasts” – Kurzeme, projekts „Zaļais kods”, Zemgale, Vidzeme (Smiltene līdz Vecpiebalga), Rīga (Centra rajons, Kurzemes priekšpilsēta, Latgales priekšpilsēta un Ziemeļu rajons) – Gājienā dodas pa Z.A. Meierovica bulvāri, Brīvības ielu, pie Brīvības pieminekļa pa kreiso pusi, gar Rīgas pareizticīgo Kristus dzimšanas katedrāli līdz satiek „labo krastu” pie Elizabetes ielas un sadziedoties turpina kopīgo ceļu līdz Dailes teātrim.

2. plūsmā „Daugavas labais krasts” - Latgale, projekts „Tā ir mana dziesma”, Vidzeme (Aizkraukle līdz Skrīveri), Rīga (Vidzemes priekšpilsēta un Zemgales priekšpilsēta) – Gājienā dodas pa Kaļķu ielu, Brīvības ielu, pie Brīvības pieminekļa pa labo pusi, gar Ministru kabineta ēku, līdz satiek „kreiso krastu” pie Elizabetes ielas un sadziedoties turpina kopīgo ceļu līdz Dailes teātrim.

Gājiena laikā slēgs satiksmi Brīvības bulvārī no centra līdz Pērnavas ielai, ierobežojumi būs arī citās vietās.

Gājiena norisi būs iespējams vērot arī neklātienē Latvijas Televīzijā: LTV 1 gājiena tiešraide no satikšanās vietas pie Elizabetes ielas, kuru vadīs Valters un Kaža, LTV 7 – tiešraide no satikšanās vietas pie Brīvības pieminekļa bez vadītāju komentāriem. Gājiena translācija būs arī Latvijas Radio.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu