«OKartes skatuvē» uzvar Marta Ritova (174)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

LNT šova «OKartes skatuve» 15. koncertā deviņi dalībnieki izpildīja dziesmas ar dzejnieka un mūzikas izdevēja Guntara Rača vārdiem. Apkopojot skatītāju telefonbalsojuma un žūrijas vērtējuma rezultātus, uzvaras laurus plūca Marta Ritova.

«Okartes skatuves» šovā par uzvaru cīnās vairs tikai deviņi dalībnieki. Viņu muzikālos priekšnesumus šajā koncertā vērtēja «Mikrofona ierakstu» vadītāja Elita Mīlgrāve, komponists Uldis Marhilēvičs un vokālais pedagogs Edgars Kramiņš.

Mūzikas izdevējs un «OKartes skatuve» repertuāra direktors Guntars Račs šovakar nevis vērtēja šova dalībnieku priekšnesumus, bet sēdās pie timpāniem un bungām, lai spēlētu muzikālo pavadījumu šova dalībniekiem.

Pirmais uz skatuves kāpa Toms Bokums un izpildīja Ulda Marhilēviča un Guntara Rača kopdarbu – dziesmu «Tikai tā». Lai arī vokālais pedagogs Edgars Kramiņš iepriekš slavināja Tomu, šoreiz viņš atzina, ka Toms ir apstājies savā attīstībā.

Skaņā vokāla īpašnieks Mārtiņš Ruskis, izpildot dziesmu, «Piedod man», iejutās sareibuša vīra, kurš nedēļu nav bijis mājās, lomā.

Kramiņš atzinīgi novērtēja Ruska priekšnesumu, atklājot, ka jaunais vokālists sācis domāt uz skatuves.

Kašers jeb īstajā vārdā Kaspars Blūms–Blūmanis kopā ar Sandiju Vīganti nodziedāja «Balto dziesmu». Tiesa gan, šoreiz žūrija Kašera priekšnesumu vairāk kritizēja nekā slavēja.

Oskars Deigelis nodziedāja «dziedošā policista» Nikolaja Puzikova hitu «Dievs tevi mīl». Elita Mīlgrāve aizrādīja, ka Deigeļa acu skatiens skraidījis pa visu skatītāju zāli, labāk būtu, ja viņš dziedātu konkrētai meitenei.

Sabīnes Berezinas atraktīvo deju mūzikas priekšnesumu «Tev miera nav» atzinīgi novērtēja Elita Mīlgrāve. Taču Berezinas priekšnesumu visasāk kritizēja Edgars Kramiņš, kurš atklāja, ka jaunā dziedātāja nedrīkst būt par paraugu citiem jaunajiem mūziķiem.

Marta Ritova izpildīja dziesmu «Mīlas balāde», savukārt žūrija pēc dziesmas atzina, ka viņus nav pametusi sajūta, ka Ritovai ir grūti nodziedāt šo dziesmu

Sandija Vīgante nodziedāja «Dziesmu par laimi». Mīlgrāve atklāja, ka viņai nav pieņemami, ka Sandija sava priekšnesuma laikā kāpj uz galda, bet Kramiņš norādīja, ka viņš liks tādu atzīmi, lai Sandija dotos mājās, jo viņas psihe un veselība palikšanu šovā varētu neizturēt.

Kramiņš, kritizējot Sandijas Vīgantes priekšnesumu, noteica: «Zilonis trauku veikalā!»

Visskaļākās ovācijas šajā koncertā izpelnījās «dziedošais ugunsdzēsējs» Jānis Buķelis. Viņš izpildīja leģendāro «Līvu» hitu «Es karājos tavā bizē».

"Dziedošais ugunsdzēsējs" Jānis Buķelis ierindojās 2. vietā
"Dziedošais ugunsdzēsējs" Jānis Buķelis ierindojās 2. vietā Foto: TVNET

«OKartes skatuves» 15 koncertu noslēdza Kristaps Pujāts, kurš izpildīja paša komponēto dziesmu «Tāda ir dzīve» ar Guntara Rača vārdiem.

Šova vokālais pedagogs Edgars Kramiņš izteica nožēlu, ka šovu pagājušajā nedēļā vajadzēja pamest Kristīnei Šomasei, kura atšķirībā no pārējiem šova dalībniekiem bijusi viscentīgākā. Tādēļ Kramiņš nolēmis uzdāvināt desmit bezmaksas vokālās nodarbības Kristīne Šomasei. No drošiem avotiem zināms, ka viena mācību nodarbība pie Kramiņa kunga izmaksā desmit latus.

Apkopojot žūrijas vērtējumu un skatītāju telefonbalsojuma rezultātus, šova 15. koncertā uzvaras laurus plūca Marta Ritova, 2. vietā atstājot Jāni Buķeli, bet 3.vietā - Sabīni Berezinu.

Pēdējā vietā ierindojās Sandija Vīgante un Kašers.

Komentāri (174)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu