«OKartes skatuvē» – dzejnieka Guntara Rača autorvakars (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairāk nekā 1300 dziesmu teksti - tas ir unikāls devums Latvijas mūzikas dzīvē, ko radījis dzejnieks Guntars Račs. Šo piektdien «OKartes skatuves» dalībnieki izpildīs dziesmas ar dzejnieka, Latvijas vadošā mūzikas producenta Guntara Rača lieliskākajiem tekstiem, informē šova producents Niks Volmārs.

«Sadarbība ar Guntaru Raču ir katra jauna mūziķa sapnis,» atzīst viens no OKartes skatuves dalībniekiem Mārtiņš Ruskis. Patiešām, liela daļa no Latvijas jaunajiem mūziķiem savu karjeru sākuši sadarbībā ar Guntaru Raču, saņemot gan dzejnieka radītas lirikas, gan producenta padomus.

«Guntars Račs, «OKartes skatuves» šova repertuāra direktors, katru nedēļu palīdz jaunajiem mūziķiem ar saviem padomiem. Strādājot kopā ar Rača kungu, redzu, cik daudzi jaunie mūziķi cenšas panākt sadarbību ar viņu, bet ne visiem tas izdodas. Tādēļ šova dalībniekiem dotā iespēja strādāt ar viņu un uzklausīt padomus ir ļoti vērtīga viņu tālākai karjeras izaugsmei.

Guntars Račs darbā ar jaunajiem mūziķiem nekad neuzspiež savu viedokli, bet rosina radošu mijiedarbību,» saka «OKartes skatuves» piektdienas koncerta producents Niks Volmārs. Šova dalībnieki raksturo Guntaru Raču kā draudzīgu un ļoti izpalīdzīgu padomdevēju.

Guntars Račs sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Ance Krauze, Normunds Rutulis, «Prāta Vētra», Ivo Fomins, Igo, «Tumsa», «Līvi», Uldis Marhilēvičs, Liene Candy, «Labvēlīgais Tips», BTH, Roberts Lejasmeijers, Gints Stankevičs, «Credo», Gunārs Kalniņs, «Musiq», Jānis Kurševs, Jānis Moisejs, Roberts Gobziņš, «Borowa MC», «Putnu Balle», «Dzeguzīte», Zigfrīds Muktupāvels, Ainars Mielavs, Linga, Andris Ērglis, Aivars Brīze un citiem.

Guntara Rača autorvakarā dzirdēsim skaņdarbus ar dzejnieka vārdiem «Tikai tā», «Baltā dziesma», «Dievs Tevi mīl», «Balāde par bizi» un vēl citas dziesmas.

Koncertu tiešraidē varēs vērot LNT un izklaides Kanālā 2 rītvakar pulksten 20:30, bet ballīti, kas norisināsies pēc koncerta, tiešraidē rādīs Kanāls 2.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu