Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Krēslas" ceturto daļu sadalīs divās filmās (13)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vampīru franšīzes ceturtā daļa "The Twilight Saga: Breaking Dawn" ("Rītausma") tiks sadalīta divās filmās, no kurām pirmā uz ekrāniem nonāks nākamā gada novembrī, pavēstīja kinokompānija "Summit Entertainment".

Šāds lēmums nav pārsteidzošs un negaidīts, jo franšīzes producenti jau agrāk atzina, ka Stefānijas Meieres 900 lapaspušu garais romāns "Breaking Dawn" ir pārāk sarežģīts, lai to varētu ekranizēt vienā filmā. Tomēr studija bija noslēgusi līgumus ar aktieriem tikai par četrām filmām, tāpēc pirms paziņojuma par jaunā plānu veidotājiem vajadzēja vienoties par honorāriem.

Plānots, ka ceturtā filma uz ekrāniem nonāks 2011.gada 18.novembrī.

Filmas sāks uzņemt šā gada rudenī. Režisora krēslā sēdīsies Bils Kondons. Kondons ir rakstījis scenāriju un režisējis biogrāfisko drāmu "Kinsey" ("Kinsijs"), kā arī rakstījis adaptēto scenāriju mūziklam "Chicago" ("Čikāga"). Viņš ieguvis ASV Kinoakadēmijas balvu par adaptēto scenāriju filmai "Gods and Monsters", ko viņš pats arī režisēja.

Foto: publicitātes

Filmu scenāriju, gluži kā iepriekš, raksta Melisa Rozenberga, savukārt Kristena Stjuarte, Roberts Petinsons un Teilors Lotners atgriezīsies pie savām lomām.

Kompānijas "Summit Entertainment" pārstāvis sacīja, ka pagaidām nav ieplānots piektās filmas iznākšanas datums.

Vampīru kino franšīze ieņēmusi jau vairāk nekā miljardu ASV dolāru (pusmiljardu latu). Nesen notikušajā MTV Kinobalvu pasniegšanas ceremonijā franšīzes otrā filma The Twilight Saga: New Moon" ("Jauns Mēness") ieguva piecas balvas, tostarp kā gada labākā filma. Balvas ieguva arī galveno lomu veidotāji Roberts Petinsons un Kristena Stjuarte.

Nepalaid garām!

Uz augšu