Latvijas Nacionālajā teātrī - Žurkas laiks! (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

27. martā - Starptautiskajā Teātra dienā - pie skatītājiem dodas politiskais kabarē «100 grami Žurkas 2012», lai kopā ar saviem uzticamajiem skatītājiem pasmietos par mūsu valstī notiekošo, politiķiem un viņu «nedarbiem». Apcelšana nav pašmērķis, bet cerība, ka, paskatoties caur humora prizmu, cilvēki citām acīm paskatīsies uz notiekošo Latvijā, informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Politiskais kabarē «100 grami žurkas 2012» būs veidots kā parodija par balvu pasniegšanas ceremonijām. Balva «100 grami žurkas» tiks pasniegta 10 nominācijās.
Teātra direktors Ojārs Rubenis: «Teātra dienas pasākums ir aktieru kolektīva jautrošanās un reakcija uz apkārt notiekošo. Tas var patikt, var nepatikt, to var saprast, var nesaprast – kā jau humoru, jo ar to izdabāt visām gaumēm ir visgrūtāk. Bet mēs gribētu, ka skatītāji cauri jokiem tomēr pamana arī mūsu nopietnību un aicinājumu paskatīties uz mūsu valstī notiekošo un padomāt – ko mēs katrs kā indivīds varam darīt Latvijas labā.»

Skats no uzveduma "100 g Žurkas"
Skats no uzveduma "100 g Žurkas" Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis


Izrādes režisors Valters Sīlis: «100 grami Žurkas» ir unikāla iespēja visam teātra kolektīvam uz skatuves uzvesties «huligāniskāk» nekā ikdienā pierasts. Kaut arī aizvadītajā gadā tika ievēlēta jauna Saeima, un dzīvei bija jākļūst mierīgākai, «Žurkas» radošajai brigādei par laimi

politiskā dzīve ir kļuvusi tikai interesantāka, tāpēc arī šogad mums būs gan desmit nominācijas, gan konkurētspējīgi nominanti katrā no tām.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Daudzi notikumi šajā gadā, no vienas puses, nemaz neliekas tik smieklīgi, drīzāk gribas teikt, ka esam nonākuši baisu absurdu pilnā pasaulē. No otras puses – smiekli, iespējams, ir vienīgā iespēja saglabāt skaidru galvu, un, kad nākamreiz mums kāds politiķis ar ļoti nopietnu seju centīsies kaut ko iestāstīt, mēs varēsim atcerēties «100 gramus Žurkas» un mums būs filtrs, caur kuru sijāt politiķu piedāvāto informāciju. Jo man pašam, kopš es strādāju pie «Žurkas», ir ļoti grūti bez smaida (kurš dažbrīd var būt arī ļoti labsirdīgs) skatīties un klausīties mūsu politiķos.»

Uzveduma radošā komanda ir Valters Sīlis, Mārtiņš Egliens, Jānis Skutelis, Aigars Ozoliņš, Alberts Kivlenieks, Ieva Kauliņa. Īpašs pienesums šajā gadā būs Raimonda Petrauska muzikālais noformējums. Jau izrādē «Tikai tā!» Raimonds Petrausks daudzus pārsteidza ar savu īpašo labi zināmu dziesmu oriģinālo interpretāciju. Kā politiskais konsultants izrādes tapšanā ir piedalījies Jānis Domburs.

Izrādē piedalās plašs aktieru ansamblis: Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Jānis Āmanis, Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Daiga Gaismiņa, Ģirts Liuziniks, Dita Lūriņa, Mārcis Maņjakovs u.c. Nacionālā teātra aktieri.

Mūziķi – Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis, Rihards Zaļupe.

Tuvākās izrādes – 28., 31. martā, 1. un 14. aprīlī.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Nacionālā teātra un «Biļešu paradīzes» kasēs.


Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu