Nikolajs Baskovs kļuvis par Krievijas Tautas mākslinieku (33)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

"Krievijas zelta balss" Nikolajs Baskovs, kas šogad būs viens no konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas locekļiem, ieguvis prestižo Tautas mākslinieka ("Narodnij Artist") goda nosaukumu.

Krievijas nopelniem bagātais mākslinieks, pasaulslavenās operas dīvas Monseratas Kabaljē skolnieks, neskaitāmu Krievijas un starptautisko konkursu uzvarētājs, daudzkārtējs Krievijas nacionālās prēmijas "Ovācija" laureāts, kā arī titula "Krievijas zelta balss" īpašnieks Nikolajs Baskovs, pēc kritiķu domām, ir "īsts fenomens, talants, kāds dzimst reizi simts gados".

To, būdams gan smagāku roka ritmu cienītājs (viņa mīļākā grupa ir "Deep Purple"), apjautis arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un piešķīris Baskovam "par lielu ieguldījumu mūzikas attīstības jomā" Krievijas Federācijas tautas mākslinieka titulu. Šis prezidenta "ukazs" publicēts Kremļa mājas lapā.

Nikolajs Baskovs ir pirmais Krievijas operdziedātājs, kas mūsdienās sasniedzis tik lielu popularitāti. Bez mazākās piepūles viņš savā daiļradē sapludina klasiku un estrādes mūziku, vienādi veiksmīgi izpildot gan operu ārijas, gan modernus skaņdarbus.

Konkursa "Jaunais vilnis" orgkomiteja apsveic Nikolaju un novēl viņam turpmākus radošus panākumus!

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu