The Flaming Lips dziesma kļūs par Oklahomas štata himnu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oklahomas štata gubernators Breds Henrijs šodien parakstīs rīkojumu ar kuru ievērojamās amerikāņu grupas The Flaming Lips hits "Do You Realize??" tiks atzīts par štata oficiālo roka dziesmu.

Par šo dziesmu publiskā aptaujā nobalsoja vairākums Oklahomas iedzīvotāju, taču štata senāta pārstāvju palātā netika savākts nepieciešamais deputātu balsu skaits, lai apstiprinātu dziesmas statusu. Lai Oklahomas pilsoņu viedoklis iegūtu likumīgu spēku, nācās iesaistīties štata gubernatoram.

"Visa šī lieta man izskatījās absurda no paša sākuma, bet tagad tā ir kļuvusi vēl vairāk absurda. Pašlaik man jau šķiet, ka ir vērts turpināt cīnīties, lai cilvēki nedomātu: „Oklahoma ir tieši tik atpalicis štats, kā mēs domājām”," izteicies The Flaming Lips līderis Veins Koins (Wayne Coyne).

Viņa grupas ieraksts uzvarēja aptaujā, kurā štata oficiālās roka dziesmas statusam bija izvirzītas desmit dziesmas, kuru autori vai izpildītāji nāk no Oklahomas. Štata deputāti, kas atteicās apstiprināt sabiedriskā balsojuma rezultātus, izteicās, ka The Flaming Lips nav pelnījuši tiesības pārstāvēt Oklahomu, jo grupas dziesmu tekstos tiek izmantota necenzēta leksika un grupas dalībnieki redzēti valkājam t-kreklus ar izaicinošiem attēliem un uzrakstiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu